Rosol je v Hamburku bez ztráty setu ve čtvrtfinále

17. 7. 2014, 16:08
Aktuality 15
Lukáš Rosol na antuce dál válí! Finalista ze Stuttgartu dnes v osmifinále antukového turnaje ATP 500 v Hamburku porazil třetího nasazeného Tommyho Robreda 7-5 7-6 a bez ztráty setu postoupil už do čtvrtfinále. V něm změří síly buď se Simonem, nebo s domácím Kohlschreiberem.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol letos na antuce předvádí velmi dobré výkony. Zahrál si osmifinále v Monte Carlu, finále v Bukurešti, vyhrál turnaj ITF Prague Open a minulý týden se probojoval do finále turnaje v německém Stuttgartu. V boji o titul tam sice podlehl Robertu Bautistovi ze Španělska, dobrou formu si ale převezl i na sever do Hamburku, kde tento týden zvládl úvodní dvě kola bez ztráty setu a poprvé tu postoupil do osmifinále.

V něm dnes český hráč vyzval třetího nasazeného Tommyho Robreda ze Španělska. Do zápasu Rosol vstupoval s bilancí 0-3, naposledy s Robredem prohrál letos v úvodním kole Australian Open.

Osmadvacetiletý Rosol v celém prvním setu čekal na brejkbol, zatímco sám jich celkem pět odvrátil. Sám pak využil hned první příležitost a získal tak rozhodující game úvodního dějství na 7-5. V podobném duchu se nesla i druhá sada, v níž musel český hráč odvracet další dva brejkboly a sám se žádné šance nedočkal. Postup mezi osmičku nejlepších si vybojoval až ve zkrácené hře druhé sady, v níž uspěl poměrem 8-6. V celém utkání si Rosol počínal velmi dobře na podání - za celý zápas trefil 7 es a 63% prvních podání, přičemž 70% bodů po něm vyhrál.

Ve čtvrtfinále čeká na Rosola Philipp Kohlschreiber, kterého zdolal před týdnem ve druhém kole turnaje ve Stuttgartu a snížil bilanci vzájemných zápasů na 1.2. Sedmý nasazený Němec dnes porazil Francouze Gillese Simona 7-5 6-3.

Mezi osmičku nejlepších postoupil v Hamburku také domácí Alexander Zverev, který přitom dosud na okruhu ATP nevyhrál ani jeden zápas, ještě minulý rok byl nejlepším juniorem světa. Na domácí antuce se mu ale daří, v prvním kole smetl 6-0 6-2 Nizozemce Robina Haaseho a ve druhém kole si pak připsal skalp světové devatenáctky Južného. V osmifinále dnes porazil jedenáctého nasazeného Kolumbijce Santiaga Giralda 6-4 7-6 a bez ztráty setu postoupil už do čtvrtfinále.

"Byl to těžký zápas. Myslím, že jsme oba ukázali to nejlepší. Druhý set byl hodně těsný, takže jsem moc rád, že jsem ho vyhrál já, bylo to opravdu o maličkostech. Jsem šťastný, že jsem postoupil," řekl po výhře Zverev.

V něm ho čeká krajan Tobias Kamke, jenž v osmifinále vyřadil čtvrtého nasazeného Ukrajince Aleksandra Dolgopolova. Němec zvítězil za dvě hodiny a dvě minuty 7-5 2-6 7-5 a poprvé tak v letošní sezoně postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP.

"Hodně to pro mě znamená, protože jsem se tu narodil a mám k tomu město opravdu krásný vztah, miluju to tady. Hodně to prožívám a jsem neuvěřitelně šťastný. Díky všem za podporu. Pokusím se udělat maximum i v dalším kole," komentoval utkání dojatý Kamke.

Do čtvrtfinále prošel i nejvýše nasazený David Ferrer, jenž ve třetím kole přehrál Itala Andrease Seppiho 6-3 3-6 6-3. V dalším kole ho čeká světová sedmička krajan Pablo Andújar. Ten v osmifinále smetl domácího Dustina Browna hladce za hodinu a 4 minuty 6-1 6-2.

- ATP 500 HAMBURK -
(Německo, antuka, 1.190.700 eur)
čtvrteční výsledky (17. 07. 2014)
• Dvouhra - 3. kolo •
Rosol (ČR) - Robredo (3-Špa.) 7-5, 7-6 (8-6)
Kamke (Něm.) - Dolgopolov (4-Ukr.) 7:5, 2:6, 7:5
Mayer (Arg.) - Thiem (Rak.) 6:3, 6:2
Lajovič - Krajinovič (oba Srb.) 3:1 skreč
Andújar (Šp.) - Brown (Něm.) 6:1, 6:2
Ferrer (1-Šp.) - Seppi (16-It.) 6:3, 3:6, 6:3
Kohlschreiber (7-Něm.) - Simon (12-Fr.) 7:5, 6:3
Zverev (Něm.) - Giraldo (11-Kol.) 6:4, 7:6 (8:6)

Komentáře

15
Přidat komentář
r.Fever
- porazil Kamkeho 0-6 7-5 6-3
- je v semifinále Hamburgu
- posunie sa na 159.miesto, ešte pred mesiacom bol okolo 850.
- zajtra bude hrať semi proti Ferrerovi/Andujarovi
- dostane SE do Gstaadu alebo Umagu
- má len 17...
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Sela si doběhl pro židli, aby se mohl obejmout s Karlovičem.
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10380325_10152603482863701_833652007869731399_n.jpg?oh=d6c472da809b74a450db4372b3cf4c57&oe=544F51A5
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
To mě doopravdy dostalo, půjčuji si tu fotku na facebook :D
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
rod_laver
Boris se po wimbledonském finále rozpovídal a o Rogerovi prohlásil toto:

Becker said: ?Roger Federer has already won Wimbledon 7 times and has been World No.1 for a very long time. He didn?t really need another title, he is the greatest of all time and I have a lot of respect and admiration for him. With his comeback in the 4th set, he showed clearly why he deserves the G.O.A.T. status. He loves to compete and he is a great ambassador for tennis. Kids should take as an example what he did in his career and how he managed to overcome complicated situations, as he did against Novak in the final in London?.

viz http://www.tennisearth.com/news/tennisNews/Roger-Federer-is-the-Greatest-of-All-Time--Boris-Becker-410940.htm

Přijde mi to i trošku marketingový tah vzhledem k Novakovi, jelikož 2 roky zpátky jsem nalezl naopak prohlásil:

"Is Federer the best ever? I don't know," pondered Becker in an exclusive ESPN interview. "You have to say he is the most successful player we have seen, but how can you decide for sure that he is the best ever? Comparing generations is tough, especially in tennis, even though Roger ticks many boxes as the greatest ever.

"Federer has 17 grand slams, the most ever. He has the most weeks at world No.1, which is an impressive record and clearly he has been an incredible player for many, many years. His level of consistency is maybe his most impressive quality.

"However, would he have beaten McEnroe when he was at his very best in the 1984 Wimbledon final using a very different type of racket to the one he has now? I doubt it. Would he have beaten Bjorn Borg at his very best when he was dominating at the French Open or Wimbledon? Again, I doubt it, but that is not to belittle Federer's achievements for one moment.

Líbí se mi ale, že spíše je těžké obecně určit, kdo je nejlepším v historii vzhledem k různým generacím atd. S tím lze rozhodně souhlasit.
Reagovat
rod_laver
Něco ještě o Nadalovi v době, kdy byl "zraněný" a nehrál:

"One of the reasons why we have so many people all over the world loving tennis like never before is Nadal and that is why we all have to hope he can come back strong. His style and personality is truly missed. Not to mention the fact that he is a mighty fine player and we have all been denied some great matches featuring Nadal this season due to his injury.

"The trouble for him is that so much of the way he plays is based around his physicality. If we can get him back to some level on the tour next year, even if it is just for the time when he is at his best during the clay court season, every tennis lover will be happy. However, until we see him again, everyone will have doubts."

Dobrý článek, doporučuji přečíst celý
http://www.espn.co.uk/tennis/sport/story/177649.html#LhHIvQioJeH0M6S6.99
Reagovat
smazaný uživatel
Nemožnost porovnávání růžných generací schvaluju, chybějící Nadalovu personu taky schvaluju, teď někomu z nás chybí Delpo, ale Nadal je pro většinu fandů nejvíc, já sama si neumím představit tenis bez Rogera, úplně stačí měsíční odmlka mezi WB a US Open series :( co se mi ale zdá příliš, je ta změna názorů, Becker někdy moc kecá a proto by neměl dělat komentátora, stačily mi jeho úšklebky v boxu Djokera :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rosi na antuce válí. Asi by měl být naše dvojka v semifinále Davis Cupu.
Reagovat
smazaný uživatel
a Zverev fakt zajímavej týpek. Teprve v dubnu mu myslím bylo 17. Drsný.
Reagovat
smazaný uživatel
a když už sem se tak rozjel, tak gratulace Denise a Báře, jen tak dál děvčata .-)
Reagovat
tommr
jj Lukáš hraje v poslední době opravdu dobře. Radek ale na tom taky není špatně. Dělat už ted z Lukáše naší dvojku je proto trochu předčasný. Myslím si, že se o to ještě pořádně poperou ... :)
Reagovat
r.Fever
Ten Zverev to je riadne zviera :) otec ho zdá sa dobre naučil, netúlať sa do dvadsiatky po juniorských kakaniciach a pekne od podlahy hrať proti mužom. Pred polrokom vyhral juniorský AO, teraz už vyhral Braunschweig kde porazil hráčov prvej stovky a teraz nestratil set proti Haasemu, Južnému a Giraldovi. Bravo ! Chlapec má 17...
Reagovat
PetaM
Gratulace! Jen tak dál Lukine! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist