Rosol má první titul. Úspěch v deblu mu zvedl sebevědomí

6. 1. 2012, 20:58
Aktuality 1
ATP DAUHÁ - Lukáš Rosol na okruhu ATP nikdy nehrál ve čtvrtfinále, letošní sezonu však začal hned premiérovým titulem. I když slaví pouze ve čtyřhře, kterou příliš často nehraje, dodal mu triumf v katarském Dauhá dost sebevědomí do dalších týdnů.
Profily hráčů
Filip Polášek a Lukáš Rosol

V uplynulé sezoně Lukáš Rosol vlétl poprvé v kariéře do elitní stovky žebříčku ve dvouhře. Na úvod letošního roku si připsal první životní deblový titul na okruhu ATP, když spolu se Slovákem Filipem Poláškem triumfovali v Dauhá.

Česko-slovenská dvojice ve finále porazila 6-3 6-4 německou dvojici Philipp Kohlschreiber a Christopher Kas.

Daviscupový reprezentant Rosol vytvořil s Poláškem vítězný pár znovu po pěti letech. Společně vyhráli už čtyřhru na challengeru v Košicích v roce 2007. "Nejtěžší bylo první kolo, pak jsme hráli lépe a lépe. Doufám, že Filip ještě najde nějaký týden a zase si se mnou zahraje," přál si Rosol. 

Polášek však bude už příští týden hrát zase po boku svého tradičního partnera z posledních měsíců Františka Čermáka. "Frantovi se koncem prosince narodila první dcera, takže do Dauhá necestoval. V Aucklandu i na Australian Open už budeme hrát zase spolu," upřesnil slovenský tenista.

Polášek získal osmý titul na okruhu ATP, přičemž sedmkrát měl české partnery. Před Rosolem byl třikrát úspěšný s Františkem Čermákem, dvakrát s Jaroslavem Levinským a jednou s Leošem Friedlem. "Jsem moc šťastný, že jsem sezonu začal titulem. Je to velký turnaj se zvučnými jmény ve dvouhře i ve čtyřhře," radoval se Polášek.

"Nejtěžší bylo semifinále proti Zimonjičovi s Tursunovem. Měli mečbol, který jsme odvrátili. Zimonjič patří mezi tři nejlepší tenisty světa, Tursunov je zkušený, o to větší radost z výhry máme," dodal Polášek. 

Letos si Rosol věří
Dalším cílem české trojky je účast na olympijských hrách a titul ATP ve dvouhře. "Nezlobil bych se, kdybych titul ve dvouhře získal třeba už příští týden," nadhodil Rosol v telefonickém rozhovoru s ČTK z Dauhá směrem k turnaji v Aucklandu, kam se z Dauhá přesune. "Asi to bude náročné, ale za ten deblový titul jsem rád."

Sedmdesátý tenista světa ve dvouhře Rosol přitom chtěl původně hrát jenom dvouhru. "Nakonec jsme se přihlásili do čtyřhry až za minutu dvanáct," řekl Rosol a titul si užíval. "Vůbec jsem to nečekal, což je pochopitelné, ale je to skvělý pocit," dodal.

Hlavním Rosolovým cílem pro letošní rok je účast na olympijských hrách v Londýně. "Tam bych si chtěl opravdu moc zahrát," poznamenal. Žebříčkově si žádný konkrétní cíl ve dvouhře nedává, nemyslí na třicítku ani padesátku. "To ne, ale chci se posunout, co nejvíc to půjde, a skončit sezonu líp než tu loňskou. To bude dost těžké, soupeři už mě trošku poznávají, zvykají si na můj styl, ale doufám, že to vyjde," konstatoval.

Začít naplňovat své plány může Rosol příští týden na turnaji v Aucklandu nebo na následném grandslamovém Australian Open, kde si poprvé zahraje v hlavní soutěži. "Jedno kolo mi tam stačit nebude, ale záleží na losu. Uvidíme," řekl Rosol.

- ATP 250 DAUHÁ -
(Katar, tv. povrch, 1.024.000 dolarů)
páteční výsledky (06. 01. 2012)

Čtyřhra - finále:
Polášek/Rosol (SR/ČR) - Kas/Kohlschreiber (Něm.) 6-3 6-4

Dvouhra - semifinále:
Monfils (4-Fr.) - Nadal (1-Šp.) 6-3 6-4
Tsonga (3-Fr.) - Federer (2-Švýc.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velka gratulace, verim, ze je to velke povzbuzeni i do singlu, ktery je urcite jeho prioritou. Musi byt rad i za to , ze se zacina vyhybat tem umornym kvalifikacim na turnaje ATP, zatim vysledky nic moc,ale jeste neni tak stary. Jak si zvykaji souperi na jeho hru, tak on se musi otrkat mezi nimi a snad nejaky vysledek udela. Urcite je prijemne sledovat v akci vice ceskych hracu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist