Rosol na challengeru v Cherbourgu do semifinále neprošel

15. 2. 2019, 15:02
Aktuality 9
ATP CHALLENGER CHERBOURG - Lukáš Rosol si semifinále na challengeru v Cherbourgu nezahraje. Třiatřicetiletý Čech ve francouzské hale nestačil na Steva Darcise.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol na předchozích pěti turnajích posbíral pouhé dvě výhry. Po zklamání v kvalifikaci Davisova poháru, v níž Češi prohráli s Nizozemskem, prohrál hned svůj úvodní zápas na challengeru v Budapešti.

Na dalším halovém challengeru v Cherbourgu si však alespoň trochu spravil chuť a prošel do čtvrtfinále. Ve francouzské hale si poradil s domácím Cornutem-Chauvincem a krajanem Kolářem, ale dnes nestačil 3-6 5-7 na bývalého 38. hráče světa Steva Darcise.

V úvodním dějství šestého souboje obou hráčů byl k vidění jediný brejk, který po skončení šestého gamu slavil Belgičan. Rosol měl své šance hlavně ve druhé sadě. Neudržel však vedení 4-1. Za stavu 4-5 sice odvrátil dva mečboly a skóre srovnal, jenže poté obě následující hry ztratil a po necelé hodině a půl se s turnajem rozloučil.

Čtyřiatřicetiletý Darcis, jenž se na kurty vrátil po více než roční pauze, si o své první finále od května 2017 zahraje se Stefanem Travagliou.

• ATP CHALLENGER CHERBOURG •
Francie, tv. povrch / hala, 46.600 eur
páteční výsledky (15. 2. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Darcis (Belg.) - Rosol (6-ČR) 6-3 7-5
Humbert (1-Fr.) - Otte (9-Něm.) 6-4 6-4
Travaglia (3-It.) - Vanni (8-It.) 3-6 6-3 6-4
Moraing (12-Něm.) - Mahut (14-Fr.) / bez boje
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
FulnekUltras
však jsem to říkal... ;-)
Reagovat
Fransoas
Lukáš Rosol pravděpodobně nebude schopen už vyhrát žádný ATP CHallenger.Pokud nedokáže uhrát zápasy se svými vrstevníky,tak těžko by se dalo uvěřit,že by se mohl prosadit s hráči,kteří jsou více ambiciózní a současně mladší.Vypadá to,že už žádné převratné výsledky neuhraje.Jeho forma klesá čím dál dolů.
Reagovat
Ondra979
vypada to tak, ale diky za jeho reprezentaci, tam se mu poradilo par dulezitych zapasu. Nicmene jsem zvedav, co bude delat, az skonci, protoze se pravdepodobne nezajistil.
Reagovat
Mantra
a žádnej Enstein to asi taky nejní evidentně:-) prostě naše zlomyslnost nám velí se mu smát, měl se jak prase v žitě a nýčko halt příjdou hubený léta
Reagovat
rybicka
A s ním i dítě, kterému asi bude muset maminka najít nového movitého. Tam původní jednoduchá úvaha o zajištění se - také tímto selhává.
Reagovat
Andrew89
zoufalec snad zajímá jen peggy..... Myslim, že škoda vůbec toho článku
Reagovat
peggy
Lukasi,skoda.Snad bude lepe a ty na mas.
Reagovat
bIbec
jj ty na mas.
Reagovat
lavamancer
tohle měl Rosol dotáhnout minimálně do třech setů...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist