Rosol na challengeru v Itálii přerušil sérii porážek, Forejtek dohrál. Svrčina v Turecku postoupil po skreči

30. 11. 2021, 15:57
Aktuality 5
ATP CHALLENGER TOUR - Lukáš Rosol na halovém challengeru v Itálii přerušil sérii čtyř porážek, 36letý český veterán vyřadil kvalifikanta Aldina Šetkiče a v dalším kole ho čeká Jurij Rodionov, dnešní přemožitel Jonáše Forejtka. Na antuce v Turecku postoupil do další fáze Dalibor Svrčina, soupeř mu vzdal.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol, který na poslední chvíli kvůli finančním neshodám se svazem odmítl účast na finálovém turnaji Davisova poháru, se proti Aldinovi Šetkičovi dočkal první výhry od začátku září.

V utkání měl od začátku navrch, nečelil jedinému brejkbolu, sám obě šance proměnil, pomohl si 12 esy, na podání dohromady ztratil jen devět fiftýnů a za hodinu zvítězil hladce 6-3 6-4.

O první vítěznou sérii a postup do čtvrtfinále od půlky července se mohl utkat s krajanem Jonášem Forejtkem, ten však nedokázal navázat na úspěšnou kvalifikaci. Dvacetiletý Čech po odvráceném mečbolu v koncovce druhé sady vedl v rozhodujícím dějství o brejk, ale nakonec nasazené čtyřce Jurijovi Rodionovovi podlehl 6-7(4) 7-5 3-6.

Na kurtu se příliš dlouho podobně jako Rosol nezdržel ani 19letý Dalibor Svrčina. Na antuce v turecké Antalyi mu v prvním kole po prohraném úvodním setu (4-6) vzdal osmý nasazený Goncalo Oliveira z Portugalska.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Antoninek
Navrátil si zase namastil kapsu, a jsem zvedav kolik bude dostavat v druhe divizi, ano bohuzel další žaba na prameni Kaderka ho podrží.
Bohužel stále fokola v tom malém českém rybníčku.
Reagovat
peggy
Tak ať se Kaderka,Navrátil chytí za nos.Toho Veselého pošlou do ......smile
Reagovat
Mantra
se asi nakrk bo co
Reagovat
Krisboy
Výborně, aspoň si něco vydělá smile
Reagovat
com
tu almuznu co si vydela na challengerech bude muset dat Ochotske na alimenty smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist