Rosol na první čtvrtfinále po dvou letech nedosáhl. V Ženevě nestačil na Johnsona

24. 5. 2018, 13:08
Aktuality 5
ATP ŽENEVA - Lukáš Rosol si své první čtvrtfinále na okruhu ATP po dvou letech nezahraje. Český kvalifikant ve druhém kole turnaje ATP 250 v Ženevě ve třech setech nestačil na nasazenou šestku Steva Johnsona. Američana ve čtvrtfinále čeká Guido Pella z Argentiny.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol zakončil loňskou nepovedenou sezonu operací Achillovy šlachy. Letos v březnu se na kurty po pěti měsících vrátil a z pěti startů na antukových challengerech došel pouze jednou do čtvrtfinále.

Letos vůbec poprvé se vydal na okruh ATP. Na právě probíhajícím podniku série ATP 250 v Ženevě prošel dvoukolovou kvalifikací a v prvním kole hlavní soutěže porazil krajana Jiřího Veselého.

Na první čtvrtfinále po dvou letech právě v Ženevě nedosáhl, když v dnešním utkání druhého kola nestačil 4-6 6-4 3-6 na nasazenou šestku Steva Johnsona.

Rosol prohrál úvodní tři gamy, ale s favorizovaným Američan dokázal srovnat krok. Závěr úvodního dějství však nezvládl. V desáté hře sice odvrátil tři setboly, ovšem na čtvrtý už odpověď nenašel.

Ve druhé sadě si naopak suverénně držel servis a díky brejku z pátého gamu stav utkání srovnal. V rozhodujícím setu český tenista nevyužil dva brejkboly a sám v šesté hře o podání přišel. Manko brejku už dotáhnout nedokázal.

Johnson dnes zvládl i následné čtvrtfinále, v němž porazil přemožitele nasazené jedničky Američana Sama Querreyho, který letos prohrál i třetí zápas na antuce, Argentince Guidu Pellu.

Ve čtvrtfinále skončil domácí dvojnásobný obhájce titulu Stan Wawrinka. Třiatřicetiletý Švýcar, který se vrací po zranění kolena, prohrál 4-6 0-6 s Maďarem Martonem Fucsovicsem.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 501.345 eur
čtvrteční výsledky (24. 5. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Johnson (6-USA) - Rosol (ČR) 6-4 4-6 6-3
Pella (Arg.) - Querrey (1-USA) 7-5 6-7(6) 7-6(4)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Fognini (2-It.) - Sandgren (USA) 7-6(3) 7-6(5)
Fucsovics (Maď.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6-4 6-0
Johnson (6-USA) - Pella (Arg.) 6-3 6-4
Gojowczyk (Něm.) - Seppi (7-It.) 6-3 6-7(3) 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
letityfanousek
Sice jsem mu v předešlých letech nadával kvůli jeho namachrovanosti, ale teď se mi zdá, že makáu a rčitě se dostane zase nahoru. Přeji mu úspěch. Jeden z mála našich, kde je vidět pokrok
Reagovat
Kozoroh
4. místo: Finále ročníku 1984 - Lendl porazil J. McEnroa 3:6, 2:6, 6:4, 7:5, 7:5
http://www.tennis.com/pro-game/2018/05/french-open-memories-4-ivan-lendl-d-john-mcenroe-1984/73861/

Nejpovedenější sezónou Big Maca je rok 1984, kdy dosáhl rekordní zápasové bilance 82-3 (96,47 %) a vyhrál Wimbledon a US Open. Tento rok však mohl mít ještě větší lesk, kdyby býval opanoval French Open. Finále s Lendlem však projel, později toto utkání označil za nejhorší prohru kariéry. Naproti tomu Ivan Hrozný po čtyřech finálových nezdarech dosáhl vytoužené výhry.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska slavime velke vitezstvi ATC nad LTC.
Kvido Pella po tezke bitve zdolal fenomenalniho Sama Kveeryho!
VAMOS!
Je to velka radost, asi jak by Drnovice porazili Barcelonu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jeste dnes Kvido proti Johnsonovi...tezka sichta.
Reagovat
Pavol
Ten jeden set je prekvapenim.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist