Rosol nezvládl v Marseille poslední krok. Hlavní soutěž si nezahraje

20. 2. 2017, 16:11
Aktuality 4
ATP MARSEILLE - Lukáš Rosol si hlavní soutěž na turnaji ATP 250 ve francouzském Marseille nezahraje. Jednatřicetiletý Čech, jež momentálně figuruje až na 142. pozici, v závěrečném kole kvalifikace nestačil 4-6 6-7 na 117. hráče světa a třetího nasazeného Jevgenije Donského, s nímž se předtím utkal dvakrát a vždy zvítězil.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se naposledy představil loni v listopadu na challengeru v Bratislavě a poté si vzal delší čas na zotavení zraněné achilovky. Český tenista dal před úvodním grandslamovým podnikem sezony Australian Open dokonce přednost halovému mistrovství republiky, které vyhrál, a první soutěžní zápas odehrál na challengeru v Koblenzu.

Tam skončil v osmifinále stejně jako o týden později ve francouzském Rennes. Ani v Marseille se aktuálně 142. hráči světa nepodaří vyhrát dvě utkání v řadě. V prvním kole sice Rosol jasně přehrál domácího Jonathana Eysserica, nicméně dnes poprvé prohrál s Jevgenijem Donským.

První sadu rozhodl brejk ze třetího gamu. Rosol se poté přiblížil rebrejku, ani jednu ze sedmi možností prorazit soupeřovi podání však nevyužil a úvodní dějství ztratil. Zatímco jednatřicetiletý rodák z Brna čelil v první polovině druhého setu při svém servisu vždy brejkbolu, Donskoj si držel podání bez problémů.

První zaváhání Rusa přišlo až v samotném závěru, kdy za stavu 6-5 podával na vítězství. Rosol ale nakonec duel nijak nezdramatizoval. Ve zkrácené hře prohrál první čtyři fiftýny a velký náskok Donského už smazat nedokázal.

Rosol, jehož maximem je 26. pozice v žebříčku, má letos zápasovou bilanci zatím 3-3 a v kvalifikaci turnaje ATP uspěl naposledy loni v Šanghaji. Jedná se celkově o jeho třetí neúspěch v řadě, kvalifikaci nezvládl ani ve Vídni a na Masters v Paříži.

České barvy tak bude ve francouzské metropoli hájit pouze Jiří Veselý. Jeho prvním soupeřem bude úspěšný kvalifikant Sergej Stachovskij z Ukrajiny, s nímž jediný vzájemný duel prohrál. Na vítěze v druhém kole čeká domácí nasazená jednička Gaël Monfils.

V Marseille dnes odstartovala hlavní soutěž a domácí Gilles Simon si na úvod poradil s ruským mladíkem Karenem Chačanovem. Francouzský šampion z let 2007 a 2015 vyhrál 4-6 7-5 6-3 a postoupil do osmifinále, v němž narazí na krajana Juliena Benneteaua, nebo sedmnáctiletého Kanaďana Denise Shapovalova.

Kromě Monfilse jsou favority také čerstvý šampion z Rotterdamu a dvojnásobný vítěz z Marseille Jo-Wilfried Tsonga či Australan Nick Kyrgios.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 691.850 eur
pondělní výsledky (20. 2. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo kvalifikace •
Donskoj (3-Rus.) - Rosol (7-ČR) 6-4 7-6(4)
Stachovskij (1-Ukr.) - Fabbiano (5-It.) 3-6 7-6(3) 6-4
Rubljov (2-Rus.) - Montañés (Šp.) 6-3 6-2
Gombos (4-SR) - Millot (6-Fr.) 7-6(4) 6-3
• Dvouhra - 1. kolo •
Simon (7-Fr.) - Chačanov (Rus.) 4-6 7-5 6-3
Južnyj (Rus.) - Cicipas (Řec.) 6-1 4-6 7-5
Džazírí (Tun.) - Kuzněcov (Rus.) 6-3 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
s Lukym to nikdy nevypadalo dobře, to si jen on a pan Šavrda mysleli, že když porazil v DC Zvereva tak bude top 20:)kde je Rosol kde je Zverev??? Realita je taková jaká je a lepší už to nebude, chalenger maximum, nazdar
Reagovat
Fandina
S Lukym to nevypadá dobře. Tak uvidíme, jestli se ještě chytne.
Reagovat
misa
Dáš nám vědět, až to s tebou nebude vypadat dobře?
Reagovat
Fandina
Ne, ale Lukymu bych přála, aby se mu začalo herně dařit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist