Rosol po týdnu znovu zvládl vstup do turnaje, v Thajsku zdolal Kubota

24. 9. 2013, 10:23
Aktuality 27
ATP BANGKOK - Po sérii osmi turnajů, na nichž skončil hned po prvním zápase, se Lukáši Rosolovi podařilo podruhé během dvou týdnů postoupit do 2. kola. V thajském Bangkoku český tenista začal těsnou výhrou nad Polákem Lukaszem Kubotem.
Lukáš Rosol

Minulý týden v Petrohradu dokázal Lukáš Rosol ukončit sérii 10 porážek v řadě a poprvé od dubnového triumfu v Bukurešti si dokonce zahrál ve čtvrtfinále. Vstup do turnaje zvládl i dnes v Bangkoku, kde si ve třech setech poradil s Lukaszem Kubotem.

V prvním setu osmý nasazený Čech odskočil do vedení 4-1 a když sám nečelil žádnému brejkbolu, ujal se po necelé půl hodině hry vedení. Druhá sada měla podobný průběh, jen si tenisté prohodili role. Rosol na returnu uhrál jen sedm fiftýnů a ztracený servis ze čtvrtého gamu rozhodl, že se půjde do třetího dějství.

V něm to vypadlo znovu na klíčovou čtvrtou hru, Rosol ale brejkbol neproměnil a oba hráči si pak již bez problémů drželi své servisy. Rozhodl tak v tie-break, v němž osmadvacetiletý rodák z Brna vyhrál úvodních pět výměn a po proměnění druhého mečbolu se i díky 16 esům mohl radovat z vítězství 6-3 3-6 7-6. Bilanci s o tři roky starším Polákem si tak vylepšil na 3-1, na tvrdém povrchu však uspěl poprvé.

"Třetí set nebyl jednoduchý, soupeř hrál velmi agresivní tenis. Měl jsem trochu štěstí, že jsem vyhrál, ale jsem spokojený s tím, že jsem to dokázal. Je skvělé, že jsem ve druhém kole," řekl Rosol, který v létě tvrdě trénoval, aby se dostal z nelichotivé série.

"Měl jsem za sebou tolik špatných zápasů a sebevědomí bylo nulové. Ale tvrdě jsem pracoval a věci se snad začínají měnit. Cítím, že se vracím zpět do formy," uvedl 46. hráč světa.

Ve druhém kole se Rosol utká buď s Rusem Jevgenijem Donským, nebo s Yen-Hsun Luem z Tchaj-wanu.

A pokud Rosol po týdnu postoupí znovu do čtvrtfinále, může v souboji o své druhé semifinále na okruhu ATP narazit na Tomáše Berdycha, který měl v úvodním kole volný los.

Šestý hráč světa a nasazená jednička do halového turnaje v Thajsku vstoupí až ve středu duelem proti Robertu Bautistu-Agutovi, se kterým letos v lednu nečekaně prohrál čtvrtfinálový duel v indické Čennaí. Španěl dnes v zápase 1. kola porazil 7-5 7-6 Švýcara Marka Chuidinelliho.

- ATP 250 BANGKOK -
(Thajsko, tv. povrch / hala, 567.530 dolarů)
úterní výsledky (24. 09. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (8-ČR) - Kubot (Pol.) 6-3 3-6 7-6(2)
Soeda (Jap.) - Giraldo (Kol.) 3-6 6-1 6-2
Lacko (SR) - Falla (Kol.) 6-3 6-2
Bautista (Šp.) - Chiudinelli (Švýc.) 7-5 7-6(2)
Tomic (Austr.) - Karlovič (Chorv.) 6-7(3) 6-4 4-2 skreč K.
Matosevic (Austr.) - Trongčarenčajkul (Thaj.) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Roger_Federer
Gratulace, dneska si me stal 1200 e
:(.
Asi už ses probral a přestanu proti tobe davat..
Reagovat
Stan_Borowitz
Lukáš Rosol je legenda a vyprávění o tom, jak porazil na Wimbledonu Nadala se bude předávat ústním podáním ještě dlouho po zániku naší civilizace. Za pět milionů let tu po nás nezbude nic, jen rozpadající se zbytky PET lahví a hrdinský epos o Rosolovi, který před dávnými věky dokázal přemoci děsivého Grendela.

Každá zachovalá zmínka o něm bude kamínkem do mozaiky jeho příběhu.
Reagovat
tito
já ti nevím, ale bylo by škoda, kdyby si v souvislosti s hráčem, který vyhrál nejvíce grandslamů a stal se legendou, si lidé pamatovali jednu bezvýznamnou prohru a třeba na Rogera si nevzpomněli. Ale co já vím, výklad historie a souvislostí je někdy nevyzpytatelný.
Reagovat
Stan_Borowitz
Šmankote, víš, co to je pět milionů let? Možná to už ani nebudou lidé tak, jak je známe dnes. Nebudou už asi žít na Zemi a rozhodně nebudou vůbec nic tušit o nějakém "tenisu" a "grandslamech". Nebudou mít nejmenší potuchy o tom, jak vlastně bájný rek Luke SkyRosol tyrana Ra-Fa N'Adhala na úsvitu dlouhého období válek mezi dávno zaniklými kontinenty Laurasie a Gondwana skolil. Podle jejich nejrespektovanější paleoantropologické teorie se nejspíše jednalo o vůbec první souboj, v němž byly použity telepatické a telekinetické schopnosti. Někteří budou tvrdit, že nikdo jako Rosol ani Nadal nemohl nikdy existovat, jiní zase, že možná oba žili, ale nemohli se nikdy potkat, protože mezi narozením jednoho a smrtí druhého uplynulo několik tisíc let.

Takže to, co se tobě může mylně jevit jako nevýznamná prohra, nakonec Nadalovi zajistí nesmrtelnost v podobě jedné z prominentních postav dávnověké mytologie...
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Reti64
A těch zmíněných, nepředstavitelně dlouhých pět miliónů let, je z věku vesmíru totéž, jako jeden den z osmi let...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady si clovek precte veci... Ale ma to neco do sebe, potomstvo se ma na co tesit
Reagovat
smazaný uživatel
to nehraje nikdo kromě Aspika??? To je jako když jsou plné noviny BArtošové, jako by byla jediná zpěvačka. Aspik=bulvár
Reagovat
smazaný uživatel
a nechaj tak naj píšu aj tak Rosol nezaujima nikoho

iba Fandinu:)))
Reagovat
Fandina
Cico ... přesně tak. Ten článek sem dávali kvůli mě. Aby mě potěšili ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
ale prosim ta čo nanom vidiš?

šak namna pôsobi tak namyslenym dojmon, že ho nemôžem zniesť
Reagovat
Fandina
Cico ... na mě nepůsobí namyšleným dojmem, naopak, je mi sympatický a ještě k tomu se mi moc líbí jako chlap. Chápeš?
Reagovat
smazaný uživatel
hey chapem
a zároveň nechápem

:DDDDD
Reagovat
tommr
z našich nehrál kromě Rosola dneska nikdo takže je celkem logický, že se o něm na český verzi TP píše. Tím spíš, že dneska konečně předved i slušnej výkon a porazil relativně silnýho soupeře ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiši ja som nanho alargicky:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
e
Reagovat
smazaný uživatel
bylo by hezky vydet cesky souboj ne ??
Reagovat
smazaný uživatel
a naj mu Tomáš znechuti tenis
Reagovat
Fandina
Cico ... bude dobře, když dojde do čtvrtfinále a když se tam potkají s Tomem, tak je jasné, že Tom je favorit. Takže o nic nejde. Důležité je to čtvrtfinále.
Reagovat
Stan_Borowitz
se probral právě čas, aby se ještě stihl poprat o poslední postupové místo na letošní Turnaj mistrů v Londýně. Tak Luky, pojď! pojď!! pojď!!!

Asi ho nakopla ta Všechnopárty, jak mu tam Šíp promluvil do duše.
Reagovat
Fandina
Stan ... tak tak. Ty máš vždycky pravdu ... úsměv
Reagovat
tommr
tentokrát není tvoje ironie moc na místě. Vítězství nad Kubotem je pro Lukáše velice cenný. Zdá se, že některejm lidem se ale nezavděčí nikdy ... :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale já to nemyslel ironicky... Teoretickou šanci má, tak proč to nezkusit?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak ale - mně už se tím památným pátým setem ve WB zavděčil nadosmrti dost, i kdyby už nikdy nic nevyhrál.
Reagovat
Fandina
a gratulka k postupu. Kubota jsem se celkem bála. Tak držím palce dál. Luky ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
ty seš hrozná muňka, víš to?
Reagovat
Fandina
Já nic nevím, ale když myslíš, že jsem muňka, tak tvoje věc ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist