Rosol pojede poprvé na olympiádu

28. 6. 2016, 13:43
Aktuality 8
Lukáš Rosol se poprvé v kariéře zúčastní olympijských her. Třiasedmdesátý hráč světa má od minulého týdne jistotu, že se dodatečně kvalifikoval do dvouhry, a přestože svůj start z mnoha důvodů zvažoval, nakonec se rozhodl, že do Ria de Janeiro přijede.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

"Přemýšlel jsem, jestli tam pojedu, a po dlouhém uvažování jsem se rozhodl, že olympiádu absolvuju," řekl Rosol po vyřazení v prvním kole Wimbledonu. "Beru to jako příležitost, je to výzva stejně jako Davis Cup a zkusím uhrát co nejlepší výsledek."

V první listině pro olympiádu Rosolovo jméno chybělo, ale někteří hráči nesplnili kritéria startu či odmítli do Ria jet. Jako třeba Rakušan Dominic Thiem či Australan Nick Kyrgios. Proto se Rosol mezi 64 hráčů v pavouku dvouhry dostal.

Nebyl si ale zprvu jistý, že také pojede. Tenisté totiž nedostávají za olympijský turnaj body do žebříčku, v plném kalendáři je Rio další dlouhou cestou navíc a k tomu jsou v Brazílii zdravotní rizika. "Je to všechno dohromady," přitakal Rosol.

Do Ria poletí z turnaje v Atlantě. "To je deset hodin cesty a z Ria potom do Cincinnati, kde mám hrát kvalifikaci, to je třináct hodin. Nevím, jestli je na to moje tělo připravené. Může mě to zabrzdit. Je to týden, kdy nehrajeme o body, a moje sezona je zatím podprůměrná a body potřebuju," uvažoval tenista.

Radil se s manželkou, trenéry i manažery. Nakonec bylo na něm, jak se rozhodne, a zvolil Rio. "Ještě jsem na olympiádě nebyl, tak i proto. I když jsem váhal, je to dobré jednou za život absolvovat. Kdybych měl dvě olympiády za sebou, asi bych se rozhodl jinak. Věřím, že se tam štěstí třeba přikloní na mojí stranu," řekl.

Na hry nechce jet okukovat ostatní sportovce či si užít největší sportovní svátek planety. "To bych tam nejel. Zkusím se poprat o dobré umístění. Nejedu to tam jenom absolvovat. Je to šance a zkusím uhrát dobrý výsledek," uvedl.

pva, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
babolat.cz
tak si Míša zase udělá dovolenku v Brazílii a může si tam i dost vydělat, sportovců tam bude dost a pelechů taky.
Reagovat
Jam
Dost vydělat? To čekáš medaily? S tím co olympiáda (ne)nabízí se divím kolik tenistů tam vůbec jede
Reagovat
smazaný uživatel
jiní jen kvůli OH dřou 4 roky a tenisti by podle tebe měli ohrnovat nos?
Reagovat
Herbert_Hoover
Vzhledem k destinaci jisté obavy vzniknout můžou, to já zase chápu. :) Navíc od Rosola nelze čekat, že se pohrne na OH...vzhledem k jeho osobnostní typologii a tak vůbec i dalším okolnostem. Nicméně je sama o sobě olympiáda prestižní záležitostí.
Reagovat
smazaný uživatel
určitě, hlavně příležitost vylézt z té ponorky jménem WTA a ATP a poznat nové lidi na dost prestižní "party" s jedinečnou atmosférou . Rozmýšlet mohou fakt jen týpkové, kteří se tam nehodí ,či jsou raději doma s rodinou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona olympiáda sama o sobě je pojem. Fakt, že některé sporty jako třeba tenis nebo fotbal nejsou vnímány v takové míře jako třeba atletika, na tom zase nic moc nezmění. A je pak na sportovci, když tu možnost má, zda se i přesto tohoto největšího sportovního svátku zúčastní. Já se zase tak nedivím. Taky bych jela.
Reagovat
babolat.cz
nemyslím aspika, ale Míšu roztažnožku
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist