Rosol porazil Troického, o čtvrtfinále se utká s Ramosem

17. 7. 2012, 15:39
Aktuality 17
ATP HAMBURK - Lukáš Rosol na šestém turnaji ATP v řadě zvládá své úvodní vystoupení. Český tenista dnes na antuce v Hamburku otočil vývoj utkání proti osmému nasazenému Viktoru Troickému a zahraje si o své druhé čtvrtfinále na okruhu. Jeho příštím soupeřem bude Španěl Albert Ramos.
Lukáš Rosol

Na každém z posledních šesti turnajů ATP, na kterých startoval v hlavní soutěži, postoupil Lukáš Rosol vždy minimálně do 2. kola - čtvrtfinále v Bělehradě, 2. kolo na French Open, 3. kolo na trávách v Queensu i Wimbledonu, 2. kolo před týdnem ve Stuttgartu a dnes své úvodní vystoupení zvládl i na antukovém podniku kategorie ATP World Tour 500 v Hamburku.

Sedmadvacetiletý český tenista v německém přístavním městě vyřadil 31. hráče světa Viktora Troického. Mírně favorizovaného Srba navzdory špatnému vstupu do utkání zdolal 5-7 6-3 6-4.

Rosol s osmým nasazeným hráčem turnaje v úvodním setu třikrát přišel o podání a za 45 minut prohrál 5-7. V dalších sadách už ale wimbledonský přemožitel Rafaela Nadala servis zlepšil, všechny další tři brejkboly odvrátil a přesně po dvou hodinách boje mohl slavit vítězství.

Oba hráči spolu hráli potřetí, přičemž ke všem zápasům došlo letos. První vyhrál v katarském Dauhá Troicki, dnes Rosol navázal na poslední vzájemný duel z dubnového čtvrtfinále Davisova poháru, který český tenista vyhrál ve dvou setech.

Brněnského rodáka čeká ve druhém kole antukový specialista Albert Ramos, který ve španělském duelu porazil hladce 6-1 6-4 Pabla Andújara. Se 46. hráčem žebříčku ATP hrál Rosol zatím jednou v kariéře, letos ho v prvním kole porazil ve dvou setech na rychlém povrchu v novozélandském Aucklandu.

Překvapením skončil zápas loňského semifinalisty Fernanda Verdaska s domácím Julianem Reisterem. Pátý nasazený a 16. hráč světa ze Španělska byl proti aktuálně až 488. tenistovi žebříčku ATP favoritem, za celé utkání se ale nedostal k brejkbolu, sám o podání třikrát přišel a za 65 minut prohrál hladce 2-6 3-6.

Šestadvacetiletý Reister, který byl v Hamburku v letech 2010 a 2011 vždy ve 3. kole, si o své premiérové čtvrtfinále na okruhu ATP zahraje s Jerémym Chardym. Právě s Francouzem ale prohrál před týdnem ve Stuttgartu.

Philipp Kohlschreiber na úvod turnaje, na kterém nikdy nebyl ve čtvrtfinále, s drobnými problémy potvrdil roli favorita proti krajanu Bjornu Phauovi. Šestý nasazený Němec vyhrál 4-6 6-2 6-3 a s Italem Fogninim si zahraje o postup mezi nejlepších osm.

"Nebylo to vůbec jednoduché. Bjorn hraje docela dobře a přechod z trávy na antuku není snadný. Ale myslím, že po prohraném prvním setu jsem úrověň své hry zvedl. Měl jsem nad svou hrou větší kontrolu a myslím, že druhý i třetí set jsem hrál velmi solidní a agresivní tenis," řekl Kohlschreiber.

Postup do 2. kola vydřel také Juan Mónaco. Argentince, který v neděli prohrál finále ve Stuttgartu, potrápil domácí Cedrik Marcel Stebe. Německý tenista ve třetí sadě vedl 5-3 a při servisu soupeře se dostal na shodu, Mónaco však mečbolu nečelil a po čtyřech vyhraných gamech v řadě souboj ukončil výhrou 6-4 3-6 7-5.

"Bylo to hodně těsné. Klidně mohl vyhrát soupeř. Podával na vítězství v zápase, ale já pořád bojoval, nevzdal jsem žádný míček. Tenis je takový," komentoval třetí nasazený Mónaco.

- ATP 500 HAMBURK -
(Německo, antuka, 1.015.000 eur)
úterní výsledky (17. 07. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Troicki (8-Srb.) 5-7 6-3 6-4
Almagro (1-Šp.) - Kamke (Něm.) 6-4 6-1
Mónaco (3-Arg.) - Stebe (Něm.) 6-4 3-6 7-5
Čilič (4-Chorv) - Cipolla (It.) 6-3 6-4
Reister (Něm.) - Verdasco (5-Šp.) 6-2 6-3
Kohlschreiber (6-Něm.) - Phau (Něm.) 4-6 6-2 6-3
Mayer (7-Něm.) - Zeballos (Arg.) 7-6(7) 7-5
Chardy (Fr.) - Montaňés (Šp.) 6-4 6-2
Ramos - Andújar (oba Šp.) 6-1 6-4
Haas (Něm.) - Kližan (SR) 6-2 6-1
Fognini (It.) - Ilhan (Tur.) 7-5 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Erlich/Ram (Izr.) - Berlocq/Čermák (Arg./ČR) 7-6(6) 6-7(3) 10-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemáte někdo na Něho link ?
Reagovat
Fandina
a koukám, že v live ranking je Lukáš na 95 místě a to je super vzhledem k US open ... tak jen tak dál ... přeji další výhry a fandím ... pojď pojď pojď
Reagovat
freeteepek
Lukáš hraje po Wimbledonu nějak líp, ne?
Reagovat
freeteepek
Gratulace oběma k výbornému začátku. Dostali obstojné soupeře na rozehrání před novou sezonou.
Především bych však chtěl vyzdvihnout výkon Petry, která výborně podávala a i když se hrálo v neuvěřitelném parnu, nekolabovala.
Ve 4hře byla Petra dokonce lepší než Radek. Hrála překvapivě dobře na síti. Vyzařovala z ní pohoda. Radek kupodivu na síti nepředvedl žádný super výkon,
nehrál stylem volej síť, jak má ve zvyku. Přišlo mi, že to hraje jako exhibici. Sice už o nic nešlo, to ale nijak nesnižuje výkon Petry. Jen tak dál!
Reagovat
freeteepek
Oprava: Nehrál stylem servis - síť...Petra na síti předvedla pár skvělých zákroků. Radek ani jeden:-)
Reagovat
Bob
je taky tydýt, ten hraje jenom když se mu chce..
Reagovat
a.magerova
Jen tak dál !!!
Reagovat
Padme
člověk tu chvilku není a dějí se věci:) Jinak Rosol paráda a po finále WB mi ukáply slzičky štěstí :)
Každopádně jsme dobré sudičky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jdu se taky pochvalit.. :-) Jinak Rosol hezky, Nando obvykly.
Reagovat
Padme
jo to se musíme pochválit:) Ohromně jsem to prožívala a doteď když si na to vzpomenu, tak si říkám, jak je to obrovský úspěch. Vůbec to nebyl lehký turnaj a dopadl prostě parádně. Doufám, že si Roger udrží formu a motivaci:)
Reagovat
tommr
doufám, že to nedopadne jako ve Stuttgartu a že Lukáš tentokrát na to první vítězství naváže i v dalších kolech ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobré, že máme nového kvalitního hráče, za Berdychem byla velká dírá, Štěpánek už moc nestihá a do DC bude Rosol velmi platný hráč. Jen tak dál, ať se daří.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím že bude mít rosol šanci i s ramosem:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím že Štěpec nestíhá, myslím že dokud se bude v žebříčku pohybovat kolem míst, které se rovnájí jeho věku tak je to pořád špička:) Ale nezlobil bych se kdyby ho Lukáš dokázal přeskočit :) Co mě hodně překvapuje tak je umístění Honzy Hájka v Race Rankingu, kde figuruje na 64. místě. Tak ještě ať to začne potrvzovat i na turnajích ATP a pak budem mít jednoho vysoce kvalitního a tři kvalitní hráče a to se počítá:) a snad se začnou pomalu vytahovat i naší náctiletí :)
Reagovat
Elrondin
ti náctiletí v mužích zatím nic moc, spíše některá děvčata vypadají slušně
Reagovat
Fandina
vypadají, vypadají a to do slova a do písmene :-)
Reagovat
darek.vrana
Nactileti obecně v mužích moc šanci nemají v dnešním fyzickém tenise, takže bych s hodnocením ještě počkal. Veselý zrovna vyhrál futures v Prostějově, Pavlasek taky už odehrál par zajímavých zápasu, a těch nadějných hráčů je tam teď zaplaťpánbůh docela dost, víc než v minulých letech, tak snad z toho něco bude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist