Rosol před finále Davis Cupu ovládl challenger v Bratislavě

11. 11. 2012, 17:56
Aktuality 41
Daviscupový reprezentant Lukáš Rosol vyhrál před nadcházejícím finále proti Španělsku challenger Slovak Open v Bratislavě. Ve finálové bitvě s Němcem Björnem Phauem odvrátil dva mečboly a za téměř tři hodiny zvítězil po třech tie-breacích.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Sedmadvacetiletý Rosol, jenž by měl být v duelu proti Španělům náhradníkem Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, vyhrál pátý challenger v kariéře. Z vítězství na turnaji nižší kategorie se radoval poprvé od loňského července.

Rosol ztratil set až v dramatickém finále. Předtím zvládl všechny zápasy ve dvou sadách včetně semifinále s domácím Lukášem Lackem.

Český tenista vyhrál finále nad Němcem Phauem ve třech tie-breacích. V tom prvním sice prohrál 3-7, následující dva však získal na svou stranu shodnými výsledky 8-6.

"Šel jsem do finále s přesvědčením, že vyhraju a nechám na kurtu všechno. Sice jsem s ním předtím dvakrát prohrál bez zisku setu, ale věřil jsem, že to změním. A to i proto, že mám v Bratislavě hodně fanoušků," řekl Rosol v rozhovoru pro web turnaje.

Na konto si Rosol připsal 110 bodů a v žebříčku by se měl posunout z 84. místa k hranici sedmdesátky. Jeho maximem je zatím 65. pozice z roku 2011.

Nejvíce pozornosti letos Rosol upoutal ve Wimbledonu. Na londýnské trávě ve druhém kole vyřadil Rafaela Nadala. Španěl od té doby kvůli zraněnému kolenu nehraje a nepřijede ani na nadcházející finále Davisova poháru do Prahy.


Na bratislavském challengeru dotovaném částkou 85.000 eur slavil úspěch i bývalý člen daviscupového týmu Lukáš Dlouhý, který vyhrál s Rusem Michailem Jelginem čtyřhru. Zatímco na okruhu ATP se letos Dlouhému nedařilo, na challengerech získal už pátý deblový titul v sezoně.

- CHALLENGER SLOVAK OPEN BRATISLAVA -
(Slovensko, tv. povrch / hala, 85.000 eur)
nedělní výsledky (11. 11. 2012)

Dvouhra - finále:
Rosol (4-ČR) - Phau (3-Něm.) 6:7 (3:7), 7:6 (8:6), 7:6 (8:6).

Čtyřhra - finále:
Dlouhý, Jelgin (3-ČR/Rus.) - Marx, Mergea (Něm./Rum.) 6:7 (5:7), 6:2, 10:6.

ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
raron
...pán proti sobě tentokrát nevsadil....
Reagovat
Vojtiik
hehe divaci tlaci Rogiho.. sympaticke v Londýně:D
Reagovat
Vojtiik
pardon vedle:(
Reagovat
Roger_Federer
Ja se o teto veci bavil z Rakouskym tenistou českeho puvodu a bylo mi řečeno, že si to mysli spoustu hraču, ale samozdřejme se to tutla a je to tabu.
A že mimo par zasvecenych, nikdo nemuže potvrdit zda je to pravda.
Reagovat
Roger_Federer
Tak spekulace ,že Nadala již po 2 chytli na dopingu a než by ho vyřadili ze hry, rači to uhraji na dlouhodobe zraneni nejsou nic noveho..
Je to tenky led.. Před 2-3 lety když byl zraneny ,prosakovala tato informace tež.
Reagovat
smazaný uživatel
SOMARINA
Reagovat
Roger_Federer
Než me tady zase začnete kamenovat, nemam to podloženou informaci..ale i Za rychlim a šokujicim ukončenim(pauzy myslim 2009) Justin Hennan byl udajne dopink..
Reagovat
Roger_Federer
Než me tady zase začnete kamenovat, nemam to podloženou informaci..ale i Za rychlim a šokujicim ukončenim(pauzy myslim 2009) Justin Hennan byl udajne dopink..
Reagovat
smazaný uživatel
myslim si ze Rosolv nazor co si mysli o Nadalovi nikoho nezaujima a nezaujima ani Rafu!!!
Rosol by mal byt radsej ticho ku Rafovi sa nemoze ani rovnat trapoš namysleny a ze vraj aj teply:)))
Reagovat
smazaný uživatel
jo, vyhrál challenger, kde Lacko byl Nr.1. Určitě zvládne i Ferrera, vždyť je to specialista na Španěly. Určitě by dal i Contadora v TdF.
Reagovat
smazaný uživatel
S Rosolom som sa v utorok rozprával a o Nadalovej absencii sa vyjadril veľmi zaujímavo. A vraj to nie je len jeho názor, no radšej to sem nenapíšem, zrejme by to bolo trochu neetické voči nemu.

Ale je zaujímavé počuť názory hráča/hráčov ATP bez kamier.
Reagovat
smazaný uživatel
Len dodám, že na otázku čo cítil pri poslednom geme v tom pamätnom zápase povedal, že to bol práveže vcelku lahký gem :) Zrejme ani sám nečakal, že to pôjde tak hladko.
Reagovat
hatatytla
takovéhle nakousnutí nesnášim, co říkal ten náš chytrák? Něco ve smyslu, že se Rafa je zdravej a akorát se bojí, tipuju.
Reagovat
smazaný uživatel
nezlob se, ale unika mi smysl prvniho prispevku, nechces byt neeticky, ale par kapek inkoustu jsi presto vypustil....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kto vie čítať medzi riadkami, nepotrebuje dokonalú citáciu. Ja som len chcel vniesť vzácny názor do éteru, a zároveň si zachovať istú formu "dôvernosti".
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom, to že "sa bojí" je samozrejme hlúposť :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že mu odeberou FO tituly jako Lancemu?
Reagovat
hatatytla
Tak to řekni ježiš. Myslíš že Vás Rafa bude žalovat? :)
Reagovat
Sonja
Vždyť je to Rosolův názor:-D...v čem je hodnotnější než názor kohokoliv jinýho?
Reagovat
smazaný uživatel
raději toho dementa neslyšet...
Reagovat
tito
Takových slintů vymyslím za chvíli mraky. Můžu spekulovat o pauze jakéhokoliv tenisty, infekčních mononukleózách, o tom, jak někdo ve svém věku běhá jak kamzík. Dá se zpochybnit úplně všechno a úplně každý. Otázka zní jinak- když sestřelili Lanceho, proč by se párali s kýmkoliv jiným? Já bych s takovými kecy byl opatrný.
Reagovat
smazaný uživatel
Only time will tell ...
Reagovat
tito
It applies to all....
Reagovat
smazaný uživatel
Rfever urcite naraza na nazor, s ktorym som sa sam stretol..Urcitá skupina ludi a konspiratorov podozrieva Rafu z dopingu a, že svoj navrat neustale odklada zo strachu, ze by mu mohli nieco najst :))..

To je samozrejme hlupost, su to ti istí, co Rafu podozrievali z dopingu odjakziva..Rosol nikdy nebol jeho fanuskom, patri medzi nich..Nehovoriac o tom, ze to ani nie je technicky možné, kedze akykolvek doping sa udrží v moči 5-7 dní a v krvi 3-4tyzdne alebo naopak, neviem presne..Pochybujem, že na okruhu sa robia iné testy, než krvné, resp. testy moču..
Reagovat
tito
Velmi určitá. FFF. Nikdo jiný tady o tom nespekuluje a nekonspiruje. :-)))
Reagovat
Roger_Federer
Ono je to trochu jinak..Jsi li hvezda takovych rozmeru v aktivni karieře, vytez mnoha turnaju a granslamu, jeden z nejlepšich tenistu všech dob jako Rafa, Hennan a nekteři dalši, maš miliardovou hodnotu pro cely tenisovy svet..(fanoušci a snimi spojena navštevnost, reklama, majitele turnaji, atd).Ani ATP si nedovoli o nekoho takoveho přijit, takže pokud by na techto informacich bylo neco pravdy, zvednou varovny prst a po domluve odstavi hrače na pul roku ,rok od kurtu, než dovolit skandal a zničit tin celou ATP a verohodnost tenisu jako takoveho..Ostatne neveřim, že je nahoda, že Amstrongovi sebrali tituli až nyni a nevedeli, že dopuje,jako všichni ostatni..
Reagovat
spaniel
"To je samozrejme hlupost". Kde beres tu jistotu? Vsadim se, ze to same rikali Armstrongovi fanousci cele roky.
Reagovat
Roger_Federer
Jsi smešny, ja jsem se stimto nazorem setkal už v roce 2009 i nyni, nikdy jsem ho tady nevytahoval, a netvdim, že je to pravdiva a podložena vec...Tohle je dizkuzni forum, jen jsem tady hodil nazor na vec..
Reagovat
tito
Směšný? Copak já se zarputile navážím do Rogera při jakékoliv možné příležitosti? O tom, kdo je tady směšný, netřeba ani polemizovat.:-)
Hele a sledoval jsi v roce 2009 tenis, konkrétně Rafu? Tam jen slepý by hledal jiný důvod pauzy než zranění....
Reagovat
Roger_Federer
Ty vyš všecko nejlepe..takže přit se stebou nebudu..Ja jsem nikdy neřekl, že jsou nejake podložene dukazi, že by Nadal bral nejake podpurne prostředky a tohle tema jsem tady nikdy nerozebiral..Ale ta možnost tady je..Mužeš tady brečet nebn se zblazdnit, ale tohle jsou veci ktere vyplouvaji ze samotne ATP..a Rosol by si to určite nevymyslel sam.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale vsetky prvky, ktoré si opísal vo svojom príspevku su typickým znakom konšpirácie..

To si ako predstavuješ s tým obchodom medzi Rafom a ATP?..Po prehre vo Wimby niekto dosiel za Rafom s pozitivnou vzorkou, povedal Rafa nonono, teraz budes 6mesiacov stat a Rafa si tlapol na znak súhlasu?..To ze moznost teoretická je je samozrejmost..Mozno aj Federer dopuje a mozno zajtra nevyjde Slnko, moznost tu urcite je.

Porovnanie s cyklistikou je scestné..Uz len kvoli charakteru daného sportu a aj na zaklade postavenia Armstronga s celého US. Postal v cyklystickej brandži v tom čase..
Reagovat
Roger_Federer
Ja si nic nepředstavuju, ani netvrdim, že je to pravda..
Ale asi nejsi takovy blbec, abys nechapal..o čem mluvim...
Reagovat
Roger_Federer
Když už tak by to bylo spiše takto:po French open nebo předtim mel pozitivni vzorek,udelali druhy test,stejny..došli zanim a řekli,Rafo maš tam problem, nebude to rozmazavat,nechceme to zveřejnit hod se na pul roku do ustrani, marod,vypadni ve Wimbledonu a pak se vratiš bez poskvrny a všecko pojede dale..
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand očividne nevie, o čom hovorí. :)
Reagovat
tommr
po tom nečekaným vypadnutí Štěpánka a Paese ... :)
Lukáš dneska příjemně překvapil hlavně tím, že se v závěru nesložil a po dlouhý době může slavit titul i když jen z challengeru. Turnaj v Bratislavě byl ale docela solidně obsazenej takže je to možný považovat slušnej úspěch ... :)
Jinak dnešní finále byla pěkná divočina. Lukáš byl sice lepší, ale nedařilo se mu proměnovat šance - za celej zápas proměnil jen 1 brejkbol z 15. V závěru měl ale naopak dost štěstí když musel nejdřív odvracet dva soupeřovy mečboly a sám pak proměnil hned svůj první při soupeřově podání ... :)
Lukášův úspěch dobrá zpráva i s ohledem na nadcházející finále DC. Řek si tím dost hlasitě o místo v sestavě jako singlová alternativa Radka Štěpánka. Já osobně bych ho postavil aspon do toho prvního zápasu proti Ferrerovi. Na Ferrera stejně nikdo z našich kromě Tomáše nemá a Radek by si tak aspon moh dostatečně odpočinout na debla a případnou rozhodující dvouhru v neděli ... :)
Reagovat
Jan
To je rozumné, poslat Rosola v DC proti Ferrerovi, ale tipnu si, že Štěpánek bude chtít hrát stejně jako v Argentině proti Del Potrovi a Navrátil ho postaví. Nakonec člověk nikdy neví, co se může stát, favorit může mít nečekaný výpadek ...
Reagovat
tommr
Štěpánek bude určitě chtít hrát a jak znám Navrátila tak ten nic riskovat nebude a postaví ho. Rosol by měl šanci jedině kdyby byl Radek zraněnej a to by byl zase náš konec v deblu ... :)
Reagovat
George_Renel
v 1. setu proměnil jen polovinu svých šancí, nemusel se s Phauem tak přetahovat. Ale nakonec je to výborný výsledek a přezimuje někda kolem 70. místa
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, neverila jsem, ze to dotahne do vitezneho konce. Tahal skoro porad za kratsi konec. Ve tretim setu ztratil hned prvni sve podani a pak se to s nim tahlo az do stavu 4;5, ale pak i souper se lekl vitezstvi a Lukas dostal sanci, kterou vyuzil i kdyz i ten treti TB byl nahoru a dolu. O to vice cenne vitezstvi. I tech bodu na challenger je dost. Vetsinou byva za vitezstvi 8o bodu. Je to rozumne, hrat nizsi souteze, V ATP turnajich by jen tak 110 bodu nenenneziskal.
Reagovat
a.magerova
Doufám, že před DC je to dobrý impuls k očekávání žádaného.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
...připojuji se.Super Lukáši a gratulace k titulu!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist