Rosol přehrál Švéda Ymera a je ve druhém kole Roland Garros

24. 5. 2015, 13:05
Aktuality 4
FRENCH OPEN - Lukáš Rosol počtvrté za posledních pět sezon zvládl vstup do French Open. Letos český tenista odstartoval výhrou 3-0 na sety nad devatenáctiletým švédským kvalifikantem Eliasem Ymerem. O vyrovnání svého pařížského maxima se utká s devatenáctým nasazeným Španělem Bautistou.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se před druhým grandslamem sezony dostal do zápasového tempa teprve tento týden v Ženevě, kde včetně kvalifikace odehrál pět zápasů a prohrál až s nasazenou jedničkou Stanem Wawrinkou. A start na původně neplánovaném turnaji mu evidentně pomohl.

Dnes totiž vstoupil do French Open třísetovou výhrou nad talentovaným Eliasem Ymerem, který se v Paříži rozehrál v tříkolové kvalifikaci. Devětadvacetiletý český tenista porazil o deset let mladšího Švéda 6-2 7-6 6-3, když v zápase dominoval na podání, po kterém si vybral pouze jednu slabší chvilku v úvodu druhé sady.

V prvním dějství Rosol ztratil po podání jen čtyři míčky, využil dva ze tří brejkbolů a ujal se vedení. Ve druhém setu rychle zlikvidoval ztrátu 1-3, v tie-breaku odvrátil dva setboly a pak už si náskok pohlídal. V třetí sadě si vypracoval náskok 4-1, a i když pak nevyužil dva brejkboly, při svém servisu nezaváhal a po necelých dvou hodinách mohl slavit úspěšný start. 

"Vypadalo to, že to je pod kontrolou, ale ve druhém setu mladý Švéd trošku zmobilizoval síly, hrál dobře. Jsem spokojený s výsledkem, odehrál jsem to ve třech setech a pošetřil síly. Mohlo to být na víc setů, ale naštěstí nebylo, takže vzhůru do dalšího kola," řekl Rosol.

Rosol hraje v hlavní soutěži Roland Garros popáté v kariéře a přes první kolo se nedostal pouze loni, kdy prohrál s Jiřím Veselým. Jeho maximem je 3. kolo z pařížské premiéry v roce 2011. 

O zopakování nejlepšího výsledku na antukovém grandslamu (i na grandslamech vůbec) se 40. hráč světa Rosol utká se světovou dvacítkou Robertem Bautistou. S o dva roky mladším Španělem, který si dnes poradil rovněž hladce ve třech setech s Němcem Florianem Mayerem, jediný vzájemný souboj loni ve finále antukového turnaje ve Stuttgartu prohrál 1-2 na sety.

"Je to skvělý hráč, moc solidní, a musím hrát dobře, abych ho porazil. Bude záležet na mně, jak budu hrát. On si hraje svůj level, kterým do dvacítky patří," uvedl Rosol. 

Další tři čeští tenisté do turnaje vstoupí až v následujících dvou dnech. Tomáš Berdych a Radek Štěpánek budou usilovat o vzájemný souboj proti Japonci Jošihitu Nišiokovi, respektive Chorvatu Ivanu Dodigovi. Nejmladší český zástupce Jiří Veselý vyzve nasazeného Argentince Leonarda Mayera, který si včera zahrál finále v Nice.

• FRENCH OPEN 2015 •
Francie / Paříž, antuka, 26,928.600 eur
nedělní výsledky českých tenistů (24. 05. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rosol (ČR) - Ymer (Švéd.) 6-2 7-6(7) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Berny
V čase 6:50 muzeme videt jak rogeruv BH selhal.. i Kim a antibackhandista Roddick mely vice bodu :)

https://youtu.be/tGxPld5EWQU?t=409
Reagovat
smazaný uživatel
Přijde mi, že to Federer hrál neuvěřitelně ledabyle, jakoby "vysmátě".
Reagovat
Fredy
Gratulka k postupu do 2. kola. Lukáši pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Misa uz rozhodla, ze za prize money sa kupi nova Louis Vuittonka :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist