Rosol prohrál poosmé v řadě, v Tokiu ho smetl Nalbandian

4. 10. 2011, 08:38
Aktuality 0
Ani po čtvrt roce se Lukáš Rosol nedočkal výhry v hlavní soutěži turnaje ATP. V Tokiu utrpěl osmou porážku v řadě; proti Argentinci Nalbandianovi uhrál pouhé dva gamy.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se trápí už od červencového turnaje v Hamburku, kde se podíval do druhého kola. Před třemi týdny si sice odbyl úspěšnou premiéru v Davis Cupu, na okruhu ATP ale prohrál už osm zápasů v řadě. Dnes v Tokiu utrpěl debakl s bývalou světovou trojkou Davidem Nalbandianem.

Šestadvacetiletý Čech neměl od začátku střetnutí šanci. Fiftýny přibývaly od úvodních minut především na straně zkušeného Argentince, který zvítězil drtivě 6-1 6-1. Přestože Rosol odvrátil dvanáct ze 17 brejkbolů a v závěru i dva mečboly, trval zápas pouhých 49 minut.

"Týden za týdnem se cítím líp a líp také hraju. Odehrál jsem skvělý zápas," pochvaloval si aktuálně 64. hráč světového žebříčku. Nalbandian se ve 2. kole utká s Chorvatem Ivanem Dodigem, který zdolal jeho krajana Juana Mónaka.

Úspěšný start dnes v Tokiu zažil obhájce loňského titulu Rafael Nadal. Ve svém prvním zápase na okruhu ATP od US Open neztratil ani jednou podání a domácího Go Soedu porazil za hodinu a půl 6-3 6-2.

"Vyhrát bylo důležité, ale potřebuju strávit víc času na kurtu," řekl po utkání Španěl. "Míče jsou trochu těžší, takže se mi hůř hrály topspinové údery, ale v denních zápasech to snad bude lepší."

Jeho dalším soupeřem je stejně jako před rokem Kanaďan Milos Raonic, který v dramatické třísetové bitvě porazil domácího Sugitu 6-7 6-3 a 7-6. "Milos bude nebezpečný soupeř," tuší Nadal, který v Pekingu bojuje o svůj 47. titul v kariéře. "Má jeden z nejlepších servisů na okruhu, to je jeho obrovská výhoda."

Raonic se na okruh ATP vrátil po více než tříměsíční pauze, během které podstoupil operaci kyčle. Po utkání se Sugitou si objev letošní sezony svůj zdravotní stav pochvaloval.

"Cítím se opravdu dobře. Jsem rád, že jsem zpátky po tak náročném létu, je to skvělý pocit," prohlásil Raonic. "Jsem spokojený, že jsem dneska našel cestu k vítězství. Bylo to těžké a doufám, že se dokážu každým dnem zlepšovat," dodal.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1,214.500 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Nalbandian (Arg.) - Rosol (ČR) 6:1, 6:1, Nadal (1-Šp.) - Soeda (Jap.) 6:3, 6:2, Ferrer (3-Šp.) - Nišikori (Jap.) 6:4, 6:3, Tomic (Austr.) - Troicki (5-Srb.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:1), Dodig (Chorv.) - Mónaco (8-Arg.) 6:2, 2:6, 7:6 (7:1), Ito (Jap.) - Sela (Izr.) 6:4, 3:6, 6:3, Giraldo (Kol.) - Haase (Niz.) 6:3, 7:6 (7:5), Raonic (Kan.) - Sugita (Jap.) 6:7 (4:7), 6:3, 7:6 (7:1), Gulbis (Lot.) - Kubot (Pol.) 6:3, 3:6, 7:5, Bogomolov (USA) - Nieminen (Fin.) 6:4, 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist