Rosol prohrál set, ve druhém mu Harrison vzdal

20. 8. 2014, 08:12
Aktuality 8
ATP WINSTON-SALEM - Lukáš Rosol sice ve svém prvním přípravném zápase před US Open neuhrál ani set, přesto ve Winston-Salemu postoupil do osmifinále. Ze souboje s jediným Čechem v soutěži totiž domácí Ryan Harrison odstoupil kvůli zranění ramena.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol hrál po Wimbledonu pouze na antukových turnajích. V červenci si zahrál finále ve Stuttgartu a třikrát čtvrtfinále v Hamburgu, Umagu a Kitzbühelu. Na podnicích Masters 1000 v Torontu a Cincinnatiu se neobjevil a jelikož tam loni skončil vždy v 1. kole, letos se mu ve světovém žebříčku body naopak přičítaly a posunul se tak na místo zaručíjící nasazení na US Open.

Jediný přípravný turnaj před posledním grandslamem sezony tak absolvuje až tento týden ve Winston-Salemu a mále se v soutěži dlouho nezdržel. Ve čtyřhře, do níž nastoupil s Rakušanem Melzerem, vypadl už v pondělí v prvním kole, a namále měl i ve dvouhře.

Rosol v utkání s domácím mladíkem Ryanem Harrisonem prohrál první set a ve druhém hned v úvodu přišel čistou hrou podruhé v zápase o své podání. Následně se mu však povedl rebrejk a stavu 3-6 a 2-1 mu aoupeř vzdal. Dvaadvacetiletý Američan, který marodil měsíc s nohou, vzdal kvůli problémům s ramenem.

"Tento týden jsem po měsíc dlouhé pauze začal skvěle. Hrál jsem tu dobře a také dnes se mi dařilo. Pokud jsem schopný hrát na této úrovni, pak se nemám čeho bát," řekl 184. hráč světa Harrison, podle kterého by zranění nemělo být vážné. Před US Open, na které dostal divokou kartu, ale nechce riskovat zhoršení stavu ramena.

33. tenista žebříčku ATP Rosol si o postup do čtvrtfinále zahraje s desátým nasazeným Pablem Andújarem. První dva vzájemné zápasy se Španělem na antuce prohrál, loni v Dauhá ho však na tvrdém povrchu v Dauhá porazil ve dvou setech.

Očekávanou výhrou do turnaje vstoupila domácí nasazená jednička John Isner. Šampion z let 2011 a 2012 porazil bez ztráty podání 7-6 6-2 krajana Bradleyho Klahna, přestože v prvním setu vyhrál o tři fiftýny méně.

"Byl to pro mě docela dobrý zápas, takových jsem odehrál už spoustu. Vyhrál jsem první set, který jsem mohl klidně prohrát. Ve druhém setu jsem hrál už mnohem lépe. Byl to zápas dvou rozdílných setů. On (Klahn) hrál v prvním setu dobře, ale pak šla úroveň jeho hry dolů, a já toho využil," komentoval devětadvacetiletý Isner, který po loňské absenci ve Winston-Salemu vyhrál i svůj celkově 11. zápas.

Isner začal letošní US Open Series triumfem v Atlantě, na dalších dvou turnajích ale nepřešel přes svého prvního soka. Před týdnem v osmifinále na Masters v Cincinnati neproměnil mečboly proti Murraymu.

"Mám pocit, že hraju tak, jak bych chtěl. Ale nejdůležitější je to, jak se cítím na kurtu. Cítím se zdravě," pochvaloval si Isner, kterého ve 3. kole vyzve Kazach Michajl Kukuškin.

Mnohem více práce měl se svým prvním soupeřem druhý nasazený Kevin Anderson, který na úvod generálky na US Open porazil Francouze Adriana Mannarina až po setech 6-3 2-6 6-4. V osmifinále narazí na domácího Sama Querreyho.

I svůj druhý zápas po skalpu světové jedničky Novaka Djokoviče, kterého porazil před pěti dny v Cincinnati, Tommy Robredo prohrál. Ve Winston-Salemu zkušený Španěl podlehl 1-6 6-7 Francouzi Nicolasi Mahutovi.

Naopak už 24. výhru v řadě přidal David Goffin. Třiadvacetiletý Belgičan den po skalpu obhájce titulu Melzera porazil snadno 6-3 6-1 i čtvrtého nasazeného Argentince Leonarda Mayera a postoupil do 3. kola, v němž se utká s Finem Jarkkem Nieminenem.

Goffin po Wimbledonu během tří týdnů vyhrál tři antukové challengery v nizozemském Scheveningenu, polské Poznani a finském Tampere a přitom ve všech 15 vítězných zápasech neztratil jediný set. Na vítězné vlně se Goffin vezl i na následném antukovém turnaji v rakouském Kitzbühelu, kde si porpvé zahrál finále na turnaji ATP a nakonec vyválčil i premiérový titul.

- ATP 250 WINSTON-SALEM -
(USA / Severní Karolína, tv. povrch, 683.705 dolarů)
úterní výsledky (19. 08. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rosol (7-ČR) - Harrison (USA) 3:6, 2:1 skreč H.
Isner (1-USA) - Klahn (USA) 7:6 (7:5), 6:2
Anderson (2-JAR) - Mannarino (Fr.) 6:3, 2:6, 6:4
Mahut (Fr.) - Robredo (3-Šp.) 6:1, 7:6 (7:0)
Goffin (Belg.) - Mayer (4-Arg.) 6:3, 6:1
Janowicz (Pol.) - Sousa (6-Portug.) 6:1, 3:6, 7:6 (7:5)
Granollers (8-Šp.) - Mathieu (Fr.) 6:3, 6:3
Yen-Hsun Lu (9-Tchaj-wan) - Rola (Slovin.) 6:4, 7:5
Andújar (10-Šp.) - Sijsling (Niz.) 6:4, 6:3
Young (11-USA) - Dancevic (Kan.) 6:1, 6:3
Roger-Vasselin (12-Fr.) - Nedovjesov (Kaz.) 7:6 (9:7), 6:7 (5:7), 6:4
Kukuškin (13-Kaz.) - Haase (Niz.) 5:7, 7:6 (7:2), 6:4
Seppi (14-It.) - Delbonis (Arg.) 7:5, 6:7 (4:7), 6:2
Querrey (USA) - Johnson (16-USA) 6:4, 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
gigin
https://pbs.twimg.com/media/Bvcp1J_CMAAq3vu.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj giginku! ;-)
Reagovat
gigin
Ahoj soječko :-*** :)) Co ten Harry, nevíš? Bude cajk na USO?
Reagovat
smazaný uživatel
vubec nevim, ale citila jsem se rano jak polita tim kyblem.. :-(
Reagovat
gigin
Chápu. Kdo tě nominoval? Tipuju Fognu.
Reagovat
smazaný uživatel
je to drahousek.. ;-)
Reagovat
a.magerova
To se nemůžeme zlít jen tak, to musíme být nominováni?!! :-P
Reagovat
blixa
Jo, a taky musíte být ty sélebrity ;-) :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist