Rosol prohrál už posedmé v řadě, Štěpánek v Cincinnati postupuje

12. 8. 2013, 18:54
Aktuality 32
ATP CINCINNATI - Lukáš Rosol své výsledkové trápení neukončí ani tento týden na turnaji Masters 1000 v Cincinnati. Český tenista dnes neudržel vedení se Španělem Marcelem Granollersem a zaznamenal již sedmou porážku v řadě. Naopak relativně snadno do 2. kola postoupil Radek Štěpánek.
Lukáš Rosol

V dubnu Lukáš Rosol vyhrál antukový turnaj v Bukurešti a připsal si první titul na okruhu ATP. Psychická pohoda i díky novému vztahu s Míšou Ochotskou z něj na kurtech sršela, jenže během jara se mu začaly zhoršovat bolesti kyčle, se kterou půjde po zářijovém Davis Cupu na operaci.

Jenže zřejmě i vinou zdravotních potíží se mu přestalo dařit. Za poslední čtyři měsíce na okruhu ATP vyhrál jen dva zápasy a už na šesti turnajích po sobě skončil v prvním kole. Sedmou porážku v řadě dnes utrpěl na Masters 1000 v Cincinnati, kde neudržel vedení proti Marceli Granollersovi. Se Španělem prohrál i před třemi týdny na antuce ve Gstaadu.

Osmadvacetiletý rodák z Brna dnes sice na začátku utkání dokázal otočit nepříznivé skóre 1-3 a získal první set pro sebe, pak ale začal mít navrch Granollers a v rozhodující sadě českému hráči dokonce nadělil kanára.  Rosol tak prohrál 7-5 4-6 0-6 a na výrhu čeká už dva měsíce od londýnského Queen's Clubu.

Naopak Radek Štěpánek v Cincinnati začal cenným vítězstvím 6-2 6-4 nad Italem Fabiem Fogninim, který si minulý měsíc připsal dva tituly z antukových turnajů. 

O zopakování 3. kola z posledních dvou let si 34letý rodák z Karviné v Ohiu zahraje s Francouzem Julienem Benneteauem. S ním se dosud na okruhu ATP utkal pětkrát a dvakrát prohrál. Letos v Sydney to však bylo poté, co zápas kvůli problémům s mezižeberními svaly skrečoval.


Tomáš Berdych má v prvním kole volný los, do soutěže zasáhne až ve středu duelem proti vítězi utkání Nieminen - Roger-Vasselin.

V pondělí v Cincinnati neuspěl ani jeden z nasazených hráčů, když po Fogninim vypadl i Polák Jerzy Janowicz. 14. hráč světa nestačil na domácího veterána Jamese Blakea, jenž startoval na divokou kartu.

Blake, který je finalistou z roku 2007, se ve druhém kole utká s ruským kvalifikantem Dmitrijem Turusunovem, který zdolal ve třech setech Slováka Martina Kližana.

Zkompletovat kariérní Golden Masters se tento týden pokusí jako první tenista v historii Novak Djokovič. Právě Cincinnati je totiž posledním z devíti turnajů série Masters 1000, který srbský tenista nevyhrál. Čtyřnásobný finalista do soutěže vstoupí duelem s Juanem Mónakem, kterého porazil ve všech sedmi vzájemných duelech. Argentinec v prvním kole porazil za 59 minut hry6-3 6-2 Rakušana Jürgena Melzera.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI -
(Spojené státy / Ohiu, tv. povrch, 3.729.155 dolarů)
pondělní výsledky (12. 08. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Fognini (14-It.) 6-2 6-4
Granollers (Šp.) - Rosol (ČR) 5-7 6-4 6-0
Blake (USA) - Janowicz (16-Pol.) 6-1 7-5
Kohlschreiber (Něm.) - Fish (USA) 7-5 6-2
Baker (USA) - Istomin (Uzb.) 7-5 6-3
Dimitrov (Bul.) - Almagro (13-Šp.) 7-6(3) 6-4
Chardy - Mannarino (oba Fr.) 6-4 6-3
Mónaco (Arg.) - Melzer (Rak.) 6-3 6-2

Tipsarevič (Srb.) - Querrey (USA) 6-7(5) 6-3 6-4
Goffin (Belg.) - McDonald (USA) 6-1 6-1
Tursunov (Rus.) - Kližan (SR) 4:6, 7:6 (8:6), 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemáte někdo info co Roger? Jestli nastoupí se starou raketou? Nebo si pořád nedal říct?
Reagovat
Denis92
bude hrat s tou novou..uz niekolko dni trenuje na hlavnom dvorci v Cincinatti a citi sa zdravotne v poriadku
Reagovat
gigin
Dneska jak? Vsadíš na doktora??
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tam už od včerejška ;-)
Však's viděl můj tým, ne?

Dneska mám hodně výživné tipy. Nedivil bych se, kdyby vyšel tak prd.
Mám Ponožku, vojína Ryana, šampona Lopeze, továrníka, profesora Zelího, Pekaře.
Z bab uvažuju nad Královnou proti Bílé Rusce, třeba zase skrečne :))))
Reagovat
gigin
Tak to su klidný. Díky... Kdo je továrník a profesor Zelí?
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD

továrník Mayer: Kazdy spravny frajer - klobouk znacky Mayer
Zelí alias Kohlschreiber.
Reagovat
gigin
:))) Aha, aha.. díky. Německy umím akorát tak pít, ale ani to možná pořádně ne... Tak uvidíme, jak se Mrhač dnes vyspal...
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová-Erakovická. Co myslíte? Vyhraje? Kolik? já myslím že to bude 2:0 NA SETY
Reagovat
PetaM
Snad to Petra zvládne :) Erakovic je nebezpečná, ale snad si to Petra pohlídá :) :) 2:0 na sety by bylo optimální. Možná s Tie-breakem :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kura.

Jak může být pro světovou devítku nebezpečná 77. hráčka světa. Která má za poslední leta bilanci na hardu 41:42, ale na hlavních soutěžích jenom 17:34.
Její maximální skalpy jsou Su-Wei. Jo, ještě Azarenku, z jejího památného skrečovacího roku 2011.

To leda znamená, že si myslíš, že Petra aktuálně patří tak někde na 30. až 40. místo žebříčku :)
Reagovat
PetaM
Protože přesně takové hráčky se chtějí vytáhnout před nejlepšími hráčkami. Hrajou agresivně, na riziko. A pokud mají štěstí, tak jim všechno vychází a těžko se s tím dá něco dělat ;) Je to stejné, jako když do toho Petra mlátila, když od ní ještě nikdo nic nečekal. Taky chodila na velké riziko a vycházelo jí to a porážela hráčky mnohem lepší, než ona sama tehdy byla :) Taková Lucka Hradecká, když má den, jde jí podání, i hra, tak je schopná vypráskat z kurtu i hráčky Top 10. Jen je škoda, že takové dny nemá často :D I kdyby byla Petra (nebo kdokoli) velkou favoritkou, byl na ní kurz 1,01 vs. 15,00, tak je stále možnost, že může prohrát a nejenom ona, to můžou i ostatní. Jaký byl kurz na Mášenu ve Wimbledonu proti Brito a prohrála. Taky žádná dobrá hráčka, ale povedlo se jí Mášenu porazit. Naučil jsem se, že není dobré kohokoli podceňovat, NIKDY :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tráva je hoodně specifický povrch.

Šarapova sice prohrála, ale s trávařkou. Vem si Mahuta, Hernycha, Lisickou. Na trávě jsou to borci. Mimo ní jsou třetinoví.

To je už menší rozdíl antuka x beton než tráva x beton.

Jestli patří Petra do top10, tak by takové hráčky měla vypráskat + občas by měla mít problém. A ne, že být téměř pravidelně napjatí , jak dopadne třetí set.

Abych ale zakončil optimisticky. Myslím, že se Petra zvedá. Shodila břicho díky nabírání fyzičky a už má i pohyb lepší, dřív je u úderů. Ten výpadek se Soranou bych řekl hodně ovlivnilo vedro. Nevypadala zrovna kypící zdravím.
Reagovat
Heather_Fedex
spravne jsem pochopila, ze larcher de brito povazujes za travarku?
Reagovat
smazaný uživatel
No taky myslim na tiebreak
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Petře se nedaří. Erakovic. je nebezpečná. Proč ne?
Reagovat
letityfanousek
Nebo je to myšleno tak, že ho doktoři objednali na operaci shodou okolností s termínem po DC? Jestli si mám vybrat mezi Jirkou a chromým tenistou, tak volba je jasná, aspoň získá velezkušenosti!
Reagovat
gigin
Včera bylo vidět, jak ho výhra potěšila, hulákal tam jak pavián. Já jen doufám, že ho to konečně už nakopne k lepším výsledkům. Potřebuji ho mít cajk na semi DC proti Kanadě. Plánuju totiž finále DC - Srbsko x Česko a rád si pak konečně udělám výlet do Bělehradu :)) IDEMOOO JANKO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vracím se ještě k tomu incidentu v zápasu DelPo/Raonic v Montrealu, koho to zajímá, tak tohle vyjádření M. Raoniče koluje po twitteru:

https://twitter.com/BenRothenberg/status/367027670275477504/photo/1

(zkopírovat přímo do příkazového řádku, ne do vyhledávače)
Reagovat
smazaný uživatel
Baker je stejně největší pánes na okruhu, tolik smůly nemá nikdo, on se vrátí po tak dlouhé pauze a hned porazí ve 2 Istomina, který trápil i Noleho. Bravo Briane!
Reagovat
smazaný uživatel
Počítám do pěti let bude o něm film. Už se těším.
Reagovat
Fandina
Je už potřeba tu sérii porážek prolomit. Tak držím palce. Jsou tam sice nějaké výhry v Bundes lize, ale na turnajích je už potřeba nějaká výhra. Tak držím palce a přeji úspěch. Luky pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol ziskal body v Davisovom pohari a nahodne sa dostal v rebricku vysoko,teraz dostava od kazdeho nakladacky tak ako novacik roka:-) Klizan(ze vraj pred Janowiczom,uz vtedy som krutil hlavou)
Reagovat
J.M.
No Griša mě překvapil, ale zase je fakt, že Almagro mu k tomu vítězství hodně pomohl neskutečnými chybami ze všech pozic, to byla z jeho strany až tragédie. Tak teď toho hlavně využít a nepropadnout proti Bakerovi.
Reagovat
J.M.
Mimochodem, Grigor už dokonce nosí i ty Rogerovy "sandály" s bílou patou. To mi přijde už docela úsměvné.
Reagovat
Vojtiik
me nasral zsae v prvnim setu, neskutecny kolaps z 5-3.. ale za stavu 5-5 *30-40 zahral beze strachu nabihany liftovany volej, nakonec v tb po prvnim prohranem servu urval set a pak klaunmagro ukazal jeste horsi hlavu.. proti bakerovi bude velky favorit, snad se neposere:))
Reagovat
J.M.
No právě, že bude favorit...:-) Griša dokáže nejvíc zklamat právě tehdy, když se od něj něco čeká. A prohrát s kýmkoli. Navíc Baker je, jak komentátoři avizovali, klasický americký hráč na tvrdé kurty ze staré školy, hraje míče brzy po odskoku, tlačí na soupeře...

No ale i tak si Grigor polepšil, loni v Cincinnati nevyhrál ani první zápas kvalifikace.
Reagovat
smazaný uživatel
Yes neznasam toho provokatera
tak ti treba ty huj
Reagovat
Vojtiik
Grigor nedopodaval set, mi uz z nej jebne :d
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol a Kvitova, to je dvojka :)
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim tohle by prohráli hned :-(
Reagovat
LukasH
Srovnávat Kvitovou s Rosolem je opravdu adekvátní
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist