Rosol se semifinále nedočkal ani v Záhřebu, prohrál s Melzerem

8. 2. 2013, 16:45
Aktuality 3
ATP ZÁHŘEB - Znovu byl blízko svému premiérovému semifinále na okruhu ATP, ani na čtvrtý pokus to ale Lukáši Rosolovi nevyšlo. Český daviscupový reprezentant dnes v Záhřebu prohrál se čtvrtým nasazeným Jürgenem Melzerem dvakrát 4-6.
Lukáš Rosol

Sedmadvacetiletý Lukáš Rosol, který se o víkendu podílel v sedmihodinové čtyřhře po boku Tomáše Berdycha na postupu českých tenistů přes Švýcarsko do čtvrtfinále Davis Cupu, usiloval o účast v semifinále podniku ATP počtvrté v kariéře. Loni v Bělehradu, Kitzbühelu ani v Moskvě neuspěl a nevyšlo mu to ani nyní v chorvatské metropoli.

V duelu s Jurgenem Melzerem, kterého předloni vyřadil na Roland Garros, tahal Rosol za kratší konec od samého začátku. Hned v úvodní hře totiž přišel o podání a další ztráta servisu znamenala vedení už 4-0 pro manžela Ivety Benešové, který i přes jedno zaváhání při vlastním podání set získal pro sebe.

Ve druhé sadě se českému hráči dařilo odvracet Melzerovy brejkboly a až do stavu 4-4 držel se soupeřem krok. V klíčovém devátém gamu si ale Melzer vypracoval další příležitost, tu proměnil, v další hře zápas ukončil a připsal si jubilejní 300. výhru na okruhu ATP.

V semifinále bude moci Melzer pomstít svého deblového partnera Philippa Petzschnera, který v dalším dnešním čtvrtfinále nestačil na Nizozemce Robina Haaseho. Utkání dvou nenasazených hráčů bylo vyrovnané jen v prvních dvou setech, v rozhodujícím nadělil Haase Němci 'kanára' a porazil ho 6-4 3-6 a 6-0.

Ve druhém semifinále se utkají dva bývalí šampioni: obhájce titulu Južnyj a domácí vítěz z let 2009 a 2010 Marin Čilič. Rus ve vzájemné bilanci vede 5-4, Chorvat ale vyhrál 3 ze 4 posledních duelů.

Michajl JužnyjMichajl Južnyj dnes v souboji posledních dvou vítězů porazil hladce 6-3 6-2 domácího šampiona z roku 2011 Ivana Dodiga

"Byl to z mé strany dobrý zápas, hrál jsem opravdu dobře," pochvaloval si výkon Južnyj. "Líbí se mi tady, líbí se mi zdejší turnaj. Dokonce i dnes, kdy jsem hrál proti Chorvatovi, jsem tu měl velmi slušnou podporu," dodal majitel čtyř tirulů z turnajů ATP, z nichž tři získal právě v hale.

"Nemůžu říct, že je to můj nejoblíbenější povrch... ale když jsem doma v Moskvě, tak v hale hodně trénuju, takže jsem na tyto podmínky hodně zvyklý," řekl Južnyj.

Jeho příští soupeř, nejvýše nasazený Marin Čilič, si v Záhřebu poradil i s druhým slovinským protivníkem. Po Žemljovi dnes porazil 6-3 7-6 Blaže Kavčiče.

"Do stavu 5-0 v prvním setu to bylo opravdu skvělé. Na kurtu jsem se cítil parádně," chválil si Čilič povedený vstup do utkání. "On (Kavčič) ale ve druhém setu začal lépe podávat, čímž mi způsobil problémy. Ale ne takové, aby si vynutil třetí set. 

Kavčič uvedl, že Čilič v 'prvním setu neudělal jedinou chybu'. "Kdyby takhle hrál pořád, tak není pochyb o tom, kdo tu vyhraje titul."

Výsledky - Záhřeb (tvrdý povrch, dotace 467.800 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Melzer (4-Rak.) - Rosol (ČR) 6-4 6-4
Čilič (1-Chorv.) - Kavčič (Slovin.) 6-3 7-6(5)
Južnyj (3-Rus.) - Dodig (Chorv.) 6-3 6-2
Haase (Niz.) - Petzschner (Něm.) 6-4 3-6 6-0 

Semifinálové dvojice: Melzer - Haase, Južnyj - Čilič

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
tak příště ... držím palce
Reagovat
tommr
už sám postup do čtvrtfinále je ale pro Lukáše solidní výsledek. Totéž platí i pro Hájka, kterej nestačil na LLodru. Ten zápas jsem viděl v telce a podle mýho názoru rozhodčí domácího hráče v prvním setu dost tlačili. Kdyby tam bylo jestřábí oko tak by asi výsledek prvního setu vypadal jinak. Druhej set už byl jasnej ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas som tiež pozeral a nič také som nepostrehol. Llodra tam mal 3 setbaly už za stavu 5-4 pre neho, čiže Hájek mohol byť rád aj za tiebreak. Ale hral solídne ten prvý set.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist