Rosol se vrací po zranění. V Plzni vyhrál halové mistrovství republiky

15. 1. 2017, 09:57
Aktuality 8
Lukáš Rosol potřetí v kariéře vyhrál halové mistrovství ČR. Český tenista, který v závěru minulé sezony laboroval se zraněním achilovky, ve finále porazil Jana Hernycha a navázal tak na své triumfy z let 2006 a 2010.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol na konci minulého roku léčil natrženou achilovku a na novou sezonu se nestihl připravit podle plánu. Místo zápasů v australském teple se tak do hry vrací na menších akcích v evropské zimě.

Prvním letošním turnajem, na němž se představil, bylo halové mistrovství republiky v Plzni. A Rosol na Memoriálu Jana Záhlavy potvrdil roli nejvýše nasazeného hráče a největší hvězdy, když v pěti zápasech proti většinou neznámým soupeřům neztratil ani set.

Jednatřicetiletý rodák z Brna na západě Čech postupně porazil osmnáctiletého Antonína Bolardta (1588. v žebříčku ATP), Dominika Bartoňe (na první body do žebříčku ATP stále čeká), čtyřiadvacetiletého Filipa Brtnického (1031.), devatenáctiletého Matěje Vocela (901.) a ve včerejším finále přehrál 6-3 6-4 zkušeného Jana Hernycha, jenž byl nasazenou dvojkou.

Rosol, který se nedávno rozešel s manželkou Michaelou Ochotskou, se tak stal potřetí v kariéře halovým mistrem republiky. V minulosti triumfoval také v letech 2006 a 2010, za letošní vítězství obdržel šek na 50 tisíc korun.

Nyní se bývalý 26. hráč světa a aktuálně 113. muž pořadí ATP přesune na challenger do německého Koblenze. Pak má v plánu další challenger ve francouzském Rennes a následně první letošní podniky ATP v Sofii a v Dubaji. V březnu by rád zkusil štěstí v kvalifikacích turnajů Masters v Indian Wells a Miami.

V Plzni vyhrál nejvýše nasazený pár i čtyřhru. Halovými mistry se staliJan Hernych s Romanem Jebavým.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
mahycek
U nás doma taky padlo, Lukáš , že je kurevník, ale do toho nevidíme, Tak to necháme být. Samozřejmě přeji, českým i slovenským tenistům i tenistkám, ale hlavně ROGEROVI !!!!!!! Dostat se do čtvrtfinále a pak.....
Reagovat
gigin
Luky, Luky dej to z ruky..Rosol, Rosol pořádně to vosol..
Reagovat
Krisboy
Co je horší - natržená achilovka nebo manželství s Ochotskou? Já bych si teda vybral tu achilovku :)
Reagovat
George_Renel
Achilovka se dá vyléčit .-).
Reagovat
Lunej..
Z Lukáše dělají zloducha, že si našel jinou, ale kdo do toho vidí, že ho může odsuzovat? Nikdo nevíme, jaké je soužití s Míšou.. :)
Reagovat
Pedronegro
přál bych mu, aby to nebylo z bláta do louže ....
Reagovat
Herbert_Hoover
Poslouchal jsem dvě, co komentovaly článek v Blesku o Rosim a Míše...

A: hele, Ochotská se rozchází s Rosolem, prý ji podvádí
B: ani se mu nedivím, ale ona se o sebe holka umí postarat
A: dneska už nikdo nikoho prostě nepolituje
B: snad kohokoliv, jen ne Ochotskou

:))

Samozřejmě "nejvtipnější" na tom bylo to, že prostě Blesk.
Reagovat
smazaný uživatel
snad něco uhraje v Koblenzi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist