Rosol si pochvaluje spolupráci s trenérem Levinským: Jedu ve správných kolejích

1. 3. 2016, 16:22
Aktuality 35
Od konce loňské sezony pracuje Lukáš Rosol s trenérem Jaroslavem Levinským. Pod vedením bývalého deblisty se padesátý hráč světa snaží zlepšit i přechod k síti a zefektivnit své agresivní pojetí hry.
Profily hráčů
Lukáš Rosol (© Česká sportovní)

Na sraz daviscupového týmu před duelem 1. kola v Německu přijel Rosol po solidním startu sezony. Vyhrál sedm zápasů a šest prohrál. "Bylo to trošku nahoru dolů. Mohlo to být lepší, ale začít rok umí každý. Nejlepší je sezonu dobře dokončit. Je teprve druhý měsíc, takže mám ještě hodně turnajů před sebou a času dost," řekl.

Ve srovnání s loňským rokem je na tom o poznání lépe. "Loni se narodil (syn) Andre a neměl jsem moc výsledků," vzpomínal začátek loňské sezony, ve které před DC vyhrál jen jeden zápas. "Ale teď už je všechno víc v klidu. Mám kouče, zaběhlo se to do správných kolejí a věřím, že přijdou i lepší výsledky," řekl třicetiletý tenista.

Po rozchodu s koučem Ctislavem Dosedělem po Roland Garros odehrál letní část roku sám. Pak se domluvil s Levinským. "Začali jsme na třech turnajích koncem roku, abychom si na sebe trošku zvykli a věděli, čím začít přípravu," řekl Rosol. Nyní jsou domluveni na celou sezonu. "Řekli jsme si, co od sebe očekávat a měli jsme na to stejný náhled. Dělat to profesionálně, protože napůl to nemá cenu."

Ladí hru u sítě
Snaží se nově zapracovat na zlepšení hry u sítě. "On hrával čtyřhru, takže voleje má dobře zvládnutý. Taky dělám na přechodu k síti a snažím se svoji nátlakovou hru dát do stylu, abych se dokázal o své zbraně opřít," uvedl Rosol.

Kondiční trénink Rosolovi připravuje Hynek Frömel, s kterým už dříve pracoval. "Šest let. Vím, co od něj očekávat, takže by to mohlo fungovat," věří Rosol.

Předchozí daviscupové týdny si Rosol vždy pochvaloval. Doufal, že i tentokrát zápas dobře dopadne a pomůže mu i v individuální kariéře. "Při Davis Cupu se vždy udělá hodně práce, mě osobně to vždy pomůže do dalších turnajů. Věřím, že zapracujeme znovu dobře jako tým a posbíráme tři body," řekl Rosol.

V Hannoveru už s týmem trénuje a je možným druhým singlistou pro páteční dvouhry. V tom případě by čelil Philippu Kohlschreiberovi. "Když budu hrát svoji hru, servírovat, returnovat a hrát agresivně, tak nebude mít čas na svoji hru a budu mít navrch. Je to dobrý hráč. Má stabilní výkony a svoje kvality," řekl Rosol.

Teoreticky by mohl v neděli za nerozhodnutého stavu hrát o postupový bod s nadějným Alexandrem Zverevem. Osmnáctiletého talenta ve dvou dosavadních vzájemných zápasech vždy porazil. "Byly to vždycky vyrovnané sety, ale všechny čtyři jsem vyhrál," řekl Rosol. "Teď se ale hodně zlepšil. Býval hubený, teď je víc osvalený a posunul se herně dál. U mladých znát, jak se rychle zlepšují," dodal.

Radost Rosolovi dělá syn Andre. "Už začal chodit, vlastně ani nechodí, jenom běhá," smál se a dodal: "Poprvé byl v botách venku, zvyká si na boty. Je super. Chápe už hodně, ještě tolik nepovídá, ale rozumí nám všechno. Doma jsem byl od začátku roku asi dva týdny, ale vždy si odpracuju vše na sto procent."

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
slacker
a Monika Levinski je jeho co?
Reagovat
smazaný uživatel
jsem zvedava na maleho Kordu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sebastian s tim dedousem :-) podle ocekavani ve trech prohral, po viteznem prvnim setu se utavil a bylo...
Reagovat
gigin
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/12801265_10153850366302534_2597232441701645789_n.png?oh=15ffde9a4bc03ef68178c457152408a9&oe=57511D3B
Reagovat
Fandina
Federer 2012?
Reagovat
gigin
Federer používá struny přírodní od Wilsonu na dlouhé a Luxilon Big Banger Alu Power Rough na ty krátké. Jinak je to u Federera velmi ošemetné. Roger na každém povrchu má rozdílnou kilogramáž. Je to asi současný největší přizpůsobitel. Nedělá mu problém mít na hardu 27/25 a na dalším turnaji, např antukovém, mít 22/20. Jsou hráči, kteří si na něco zvyknou a nemění na žádném povrchu. Možná proto Federer umí na každém povrchu dobře, nedělá mu problém se přizpůsobit.
Reagovat
Fandina
Dobře ale, stejně se napětí snižuje.
Reagovat
gigin
Tady na TP určitě.
Reagovat
Fandina
Ty ho měříš?
Reagovat
Roger_Federer
Snizuje se pokazde kdyz ma dovolenou..nebo parchanty na hlidani.
Reagovat
Fandina
nenávist, to je to, co tě sžírá
Reagovat
Roger_Federer
K tobe? Vubec ne. Neznam te, nikdy jsem te nevidel.Nemam potrebu nenavidet imaginarniho dementa.
Reagovat
Fandina
bohužel se tak chováš
Reagovat
Roger_Federer
Ale prd...
Reagovat
Fandina
pravda bolí
Reagovat
slacker
lez ublizuje
Reagovat
Fandina
lhát se nemá, je to nemorální, ale ternímn milosrdná leš je znám
Reagovat
Fandina
lež
Reagovat
VlS
Kdo a kde?
Reagovat
Fandina
s milenkou v posteli?
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonca mení aj zo dňa na deň. Keď je 20 a na druhý deň sa výrazne oteplí tak ide s kilami hore.
Reagovat
janek_da
Borg mi připomíná Nadala a Sampras Federera
Reagovat
bIbec
Novak má prej zánět spojivek. To je dost nepříjemné (i když se to může dost lišit případ od případu). No nakonec pro něj dobře, že ho to potkalo teď a ne v době FO, kterej je pro něj asi nejdůležitější. To by asi mohl na titul znovu zapomenout.
Reagovat
Fandina
ČR země příběhů
https://www.facebook.com/czechdaviscupteam/photos/pb.253559905522.-2207520000.1456854460./10156657848210523/?type=3&theater
Reagovat
gigin
jak se nám rozvykládala:

http://www.tennisnow.com/Blogs/NET-POSTS/March-2016/Murray-I-Can-Definitely-Still-Win-Slams.aspx
Reagovat
panzer.dragon
přál bych andymu ao
Reagovat
Roger_Federer
Zo by me zajimalo, jestly si Levinska pochvalovala spolupraci z Berdychem.
Reagovat
VlS
Sice Berďovi hodně fandím, ale do oválné pracovny bych ho teda nepasoval :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ten Basa je všudezdejší. :D Pustím si přenos Pardubky - Kometa na Tipáču a tam Bása. Hned se na ten přenos líp dívá. Jestli to tu čteš, tak doufám, že dnes nás dovedeš do play off. :D
Reagovat
Fandina
No vidíš a já ho teď zasle sliším na Nova Sport 1 ze záznamu, jak komentuje hokej NHL San Jose Sharks-Montreal Canadiens. A souhlas, také se to výborně poslouchá a dívá :-)))
Reagovat
Fandina
slyším
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo. On s Bidrmanem a Homolkou jsou asi nej komentátoři na tenis. Nevíš, kde teď je Homolka? Na Éčkách už není ani na Nově.
Reagovat
Fandina
Prý je na O2. Ale já tuhle televizi nemám, takže nevím.
Reagovat
gigin
Jo je tam.
Reagovat
Fandina
Kohli má s Lukášem H2 4:1 a s Jirkou 2:0. Bude to těžké.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist