Rosol si připsal první vítězství, vydřel ho za dvě hodiny

6. 1. 2014, 16:43
Aktuality 4
Premiérovou výhru v nové sezoně vybojoval v Sydney Lukáš Rosol. Český tenista, který minulý týden v Dauhá nestačil Rafaela Nadala, tentokrát udolal Portugalce Joao Sousu 7-6 4-6 a 7-6.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol měl v Sydney oproti Dauhá přijatelného soupeře, ale ani proti Joao Sousovi se vítězství českého hráče nerodilo vůbec lehce. Na problémy si dnes brněnský rodák zadělal už v sedmé hře úvodního setu, když poprvé ztratil servis a jeho protivník byl za stavu 5-3 blízko zisku první sady. Klíčové momenty ale lépe zvládl Rosol: čistou hrou srovnal a vynutil si tie-break, který vyhrál 7-5.

Sousu ale nezvládnutý konec setu nesrazil. Ve druhém dějství si dál dlouho držel servis, v osmé hře znovu udeřil a za stavu 5-3 měl opět šanci sadu ukončit. Ani tentokrát se mu to nepodařilo, jenže jeho druhý brejk v řadě poslal zápas do rozhodujícího setu.

V něm si Rosol s přehledem hlídal podání, a když za stavu 4-4 prolomil Sousův servis, byl velmi blízko postupu do druhého kola. Na něj si český tenista musel ještě počkat, protože tentokrát to byl on, koho v důležitý moment nepodržel servis. Na řadu tak podruhé v utkání přišla zkrácená hra, kterou opět ovládl Rosol. Od stavu 2-1 nenechal soupeře uhrát jediný míč a po dvou hodinách a sedmi minutách zvítězil 7-6 4-6 a 7-6.

Jak český tenista po utkání prozradil, na začátku sezony řeší problém s raketami. Od výrobce dostal nový typ, ale ten mu nevyhovuje.

"Jsou z jiného materiálu. Zkoušel jsem se do toho dostat, ale ani na extralize jsem neodehrál super zápas. Není tam síla v úderech. Zkoušel jsem jinou váhu i jiný výplet, ale není to ono," řekl Rosol Radiožurnálu. Proto se vrátil ke starým rámům, ale těch už mu moc nezbývá. "Mám poslední čtyři a už mi nechtějí poslat stejné. Nevím, co bude," dodal.

Výsledky - Sydney - muži (tvrdý povrch, dotace 511.825 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Sousa (Portug.) 7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (7:1)
Istomin (Uzb.) - Andujar (Šp.) 6:1, 6:2
Benneteau (6-Fr.) - Ebden (Austr.) 6:2, 6:2
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Super a Lukáš s Sousou porazili ve čtyřhře pár Janowicz Mirniy. Dobrý zářez. V dalším kole Bryani, ale držím palace. Luky pojd, pojd,pojd!
Reagovat
tommr
vždyt je to Lukášův soused v žebříčku. Zajímavý je i to, že oba hráči budou v Sydney společně hrát debla ... :)
Jinak by mě docela zajímalo jestli Lukáš absolvoval tu operaci kyčle na kterou měl jít po finále DC. Nějak mi to uniklo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že nic neabsolovoval. Jen byl na plastice očních víček. :)
Reagovat
Fandina
Zajímavé, jak bude Lukáš řešit problém s raketami. Jestli mu tyhle nesedí, tak to může být velkáý problém. Jinak samozřejmě držím palce do dalšího kola a také do deblu, který bude hrát Lukáš s právě poraženým Sousou. Luky pojď pojď pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist