Rosol si ve Stuttgartu zahraje o druhý titul, ve finále vyzve Bautistu

12. 7. 2014, 14:58
Aktuality 31
Lukáš Rosol na antuce ve Stuttgartu porazil druhého nasazeného Michajla Južného z Ruska 7-6 6-2 a potřetí v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. O druhý titul si zahraje se Španělem Robertem Bautistou, jenž porazil 6-3 6-4 obhájce prvenství Itala Fabia Fogniniho.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol postoupil na antuce v německém Stuttgartu podruhé v letošní sezoně do semifinále, v němž dnes vyzval turnajovou dvojku a vítěze turnaje z roku 2002 Michajla Južného z Ruska. Už samotným postupem mezi kvarteto nejlepších si český tenista vylepšil bilanci na tomto turnaji, neboť při předchozích třech startech tu došel nejdále do osmifinále.

Stejně jako v předchozích zápasech měl Rosol poměrně pomalý start, když si hned na začátku zápasu dvakrát za sebou prohrál podání a umožnil tak soupeři vedení. Južný nejprve brejk nepotvrdil a podání si také neudržel, poté už ale nezaváhal a ujal se vedení 4-1. V sedmé hře úvodního dějství ale Rosol znovu prolomil soupeřův servis a srovnal. O vítězi první sady tedy musela rozhodnout až zkrácená hra, ve které byl úspěšnější český hráč, jenž ji vyhrál poměrem 7-3 a za 55 minut tak vedl 1-0 na sety.

Ve druhém setu Rosol hru zpřesnil a nečelil v ní ani jednomu brejkbolu. Rus si své první servírovací hry sice vyhrál čistou hrou, ty další dvě (za stavu 2-3 a 2-5) ale ztratil a Rosol tak za hodinu a 31 minut hry zvítězil 7-6 6-3 a postoupil potřetí v kariéře do finále turnaje ATP.

O svůj druhý titul si na německé antuce zahraje se Španělem Robertem Bautistou, který dnes v semifinálovém duelu porazil obhájce titulu Itala Fabia Fogniniho.

Přestože byl Fognini favoritem jak z pohledu žebříčkového postavení, tak i s ohledem na vzájemnou bilanci, v níž vedl před dnešním střetnutím 5-1, semifinálové utkání s Bautistou nezvládnul. Ital si v utkání dvakrát prohrál podání, zatímco servis Španěla nedokázal prolomit ani jednou, přestože měl celkem pět příležitostí.

Třetí nasazený Bautista vyhrál za hodinu a 13 minut hry poměrem 6-3 6-4 a postoupil, stejně jako Rosol, už do druhého finále v letošní sezoně. Zatímco český hráč ve svém prvním letošním finále na antuce v Bukurešti neuspěl, Bautista finále na travnatém turnaji v Hertogenboschi v zisk premiérového titulu přetavil. Oba tak budou ve finále usilovat o zisk druhého turnajového vavřínu. Rosol ten první vyhrál minulý rok v rumunské Bukurešti.

- ATP 250 STUTTGART -
(Německo, antuka, 485.760 eur)
sobotní výsledky (12. 07. 2014)
• Dvouhra - semifinále•
Rosol (ČR) - Južnyj (2-Rus.) 7:6 (7:3), 6:2
Bautista (3-Šp.) - Fognini (1-It.) 6:3, 6:4

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
zápas Lukáše s Bautistou právě začal. Vysílá ho přímým přenosem SlovakSport1 ...
Reagovat
tommr
a Lukáš jako tradičně nezačal dobře a přišel hned o svůj první servis ... :(
Reagovat
tommr
druhej set už byl od Lukáše o hodně lepší a je srovnáno 1:1 na sety ... :)
Reagovat
Fandina
quesh ... doufám, že ses nenechal otrávit útoky TP rádoby většiny vůčši tobě a dál fandíš a píšeš tady. Je to potřeba Petře fandit a věřit. Tak držím palce a piš tu dál. Uže se těším na tvé příspěvky. Pojď!
Reagovat
Fandina
A oprava ... vůči a už ... překlepy ... úsměv
Reagovat
Fandina
to mám radost a držím palce ve finále. Luky ... pojď pojď pojd
Reagovat
spaniel
To byl dneska naprosto otresny fotbal, bez nápadu, spousta faulu a simulovani, nepřesných prihravek, chyb rozhodčího, zraneni a cele to zastresil příšerným komentářem Čapek. Jak se tam ten nouma drzi je nad moje chápaní.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas se vším, nejslabší Brazílie v historii, rozhodčí klaun, který by z fleku mohl pískat slavnou českou ligu (a nebyl na MS sám, takových je tam dobrá polovina), Čapek radši bez komentáře... celkem na MS tak 5 dobrých zápasů, klika, že už to končí.
Reagovat
tommr
Lukáš odehraje finále proti Bautistovi zítra od 15:30. Zápas by měl v přímým přenosu vysílat SlovakSport ...
Reagovat
smazaný uživatel
Terka Smitková, Katka Siniaková a Krystína Plíšková budou hrát kvalifikaci na turnaj v Istanbulu. druhá nasazená Krystína Plíšková má v prvním kole kvalifikace Ozgenovou, osmá nasazené Katka Siniaková má Sirotkinovou a čtvrtá nasazená Terka Smitková má Eguchi doufám že se všem holkám podaří kvalifikace a že alespon dvoum našim holkám z kvaldy se podaří dostat do dalšího kola
Reagovat
EllNino
Noooo ...Hamburk uvidí zápas dvou vycházejících hvězd - Veselý - Thiem ! :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
a jéje, chudák Jirka :-)
Reagovat
EllNino
já se těším, snad bude stream, ikdyž pochybuju :D ...
Reagovat
zpilat
a proč chudák Jirka? vzhledem k letošním výsledkům si myslím, že je spíš chudák thiem, dostat veselého do prvního kola! :-)
Reagovat
tommr
pokud bude Jirka hrát totéž jako v Bastadu proti Ramosovi tak asi od Thiema schytá výprask ...
Reagovat
darek.vrana
Tys ten zápas viděl?
Reagovat
EllNino
neviděli jsme ani míček, nemužeme posuzovat
Reagovat
tommr
výsledek byl myslím dost jednoznačnej a Thiem bude určitě silnější než kvalifikant Ramos ...
Reagovat
EllNino
Ramos byl 1. nasazenej a kvaldu hrál jen kvuli pozdnímu přihlášení, jinak měl za sebou finále a výhru challengeru, Jirka přecházel na antuku z trávy a ještě nemá ty přechody v mladým věku tak zvládnutý...myslím, že tenhle zápas nemá moc cenu brát vážně
Reagovat
tommr
no snad máš s tím přechodem pravdu a v Hamburku už to bude lepší. Nicméně Thiem je pro první kolo hodně špatnej los. Doufám, že si Jirka proti němu povede líp než proti Kyrgiosovi ... :)
Reagovat
EllNino
bude to boj, škoda, že to je 1. kolo, protože vidím v obou velkej potenciál, snad se budou v budoucnu potkávat jen ve finále nebo c semi :D ..
Reagovat
J.M.
Ale ale, proč se takové zápasy musí tak často konat v prvním kole...
Reagovat
Jiri
tak Lukas jede. Preju, at finale vyjde. I tak je to paradni uspech!
Reagovat
smazaný uživatel
Na Bautistu to moc nevidím, ten je poslední dobou někde jinde.. ale i finále je obrovskej úspěch.. :)
Reagovat
tommr
a ve Stuttgartu zatím kosí jednoho favorita za druhým. Dneska měl opět trochu pomalejší začátek, ale když se dostal do tempa tak Youzhnýho jasně přehrával. Líbilo se mi, že vedle razance dokázal občas Rusa zaskočit i technickým úderem ... :)
Ve finále proti Bautistovi to bude mít hodně těžký, ale pokud zopakuje dnešní výkon tak není bez šance na titul ... :)
Reagovat
EllNino
to byla jízda, zdá se mi, že se i trochu konečně zklidnil :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Poď Lukáši, Youzhny je povinnost...
Reagovat
tommr
no zatím to pro Lukáše moc dobře nevypadá. Začátek zápasu mu nevyšel ...
Reagovat
smazaný uživatel
otočil první set, 7:6 :) škoda, že jsem si vsadil před zápasem, dost mu věřím.. kurz byl v jednu chvíli 4 .. no, hlavně, aby to dotáhl!
Reagovat
tommr
tak to byl moc hezkej obrat. Lukáš má zatím na turnaji nějaký pomalejší začátky, ale jakmile se rozjede tak hraje velice dobře a je jen těžko k zastavení ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist