Rosol svou premiéru v Madridu nezvládl, prohrál s Chardym

4. 5. 2014, 18:51
Aktuality 3
Lukáš Rosol svou premiéru na antukovém turnaji v Madridu ve vítězství neproměnil. V prvním kole sice vyhrál nad 49. hráčem světa Francouzem Jeremy Chardym první set, další dvě sady ale prohrál a s turnajem se loučí.
Lukáš Rosol

Dnešním dnem odstartovala v Madridu také mužská část prestižního turnaje. V rámci prvního hracího dne do hry zásáhl i český tenista Lukáš Rosol, pro kterého byl start na španělské antuce vůbec prvním startem na místním turnaji ATP Masters 1000.

Jeho soupeřem byl v prvním kole Francouz Jeremy Chardy, momentálně 49. tenista světového žebříčku. Vzájemná bilance mezi Rosolem a Chardym byla před dnešním zápasem mírně ku prospěch Francouze - 2-1. Poslední vzájemné utkání však vyhrál minulý rok v hale v Paříži Rosol.

Utkání, které trvalo hodinu a 42 minut hry, nabídlo pouhá tři prolomená podání, ale právě tyto okamžiky vždy rozhodly o osudu oné sady. První set vyhrál český tenista, jenž v deváté hře brejknul Francouze a ujal se vedení. V dalších dvou setech už měl ale navrch o dva roky mladší tenista z Francie, který nakonec vyhrál 4-6 6-3 6-4 a postoupil tak do druhého kola.

Lukáš Rosol tak v Madridu nepotvdil dobrou formu z konce minulého měsíce, kdy si zahrál finále na turnaji v Bukurešti, a s turnajem Masters 1000 se loučí.

Překvapivého vítěze měl v úvodním kole i duel mezi dvěma Španěly Tommy Robredem a Robertem Bautistou. Roberdo, aktuálně 18. hráč světa, který však v minulosti byl už i na pátém místě, nestačil v zápase na svého mladšího krajana, s nímž prohrál 4-6 4-6.

První hrací den přinesl celkem dva duely mezi domácími hráči. Z druhého španělského souboje vzešel vítězně přemožitel Tomáše Berdycha z osmifinále na turnaji v Monte Carlu Guillermo Garcia-Lopéz, jenž porazil na domácí antuce přehrál Pabla Andrujara 6-2 2-6 6-2.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

3
Přidat komentář
rosm
no to je teda prekvapeni :)
Reagovat
Fandina
mrzí mě to, neviděla jsem to a doufám, že příště bude líp. Luky pojĎ!
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/1536/op.pdf
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist