Rosol v Bratislavě porazil Rakušana Novaka a čeká ho finále

11. 11. 2018, 10:25
Aktuality 1
CHALLENGER BRATISLAVA - Lukáš Rosol na halovém challengeru v Bratislavě porazil bez ztráty podání Rakušana Dennise Novaka a podruhé v sezoně postoupil do finále. O druhý letošní titul si český šampion z roku 2012 zahraje s Kazachem Alexanderem Bublikem.
Lukáš Rosol (© tennisslovakopen.sk)

Lukáš Rosol po dvou úspěšných obratech proti nasazenému Belgičanovi Bemelmansovi a bývalému šampionovi Egoru Gerasimovovi z Běloruska zvládl své čtvrté letošní challengerové semifinále ve dvou setech a bez ztráty podání.

Třiatřicetiletý Čech si poradil 7-5 7-6 s Rakušanem Dennisem Novakem, když odvrátil oba brejkboly a sám proměnil jednu ze dvou šancí na brejk. Soupeři oplatil pár měsíců starou porážku z antuky v Popradu.

"Dnešní zápas jsem říkal, že musím mít ve vlastních rukou, budu hrát nátlakovou hru. To se mi podařilo a v koncovkách setů jsem hrál líp, než Dennis. Dnes to byl vyrovnaný zápas, naposledy jsem s ním v Popradě prohrál, kdy jsem nebyl v úplný pohodě," komentoval Rosol.

Do finále bratislavského challengeru brněnský rodák Rosol postoupil potřetí v kariéře. V sezoně 2012 triumfoval, o rok později na titul nedosáhl.



Bývalý 26. hráč světa se do finále challengeru dostal podruhé v sezoně, koncem července na antuce v Praze přemožitele nenašel. V Bratislavě bude jeho posledním sokem jednadvacetiletý kazašský kvalifikant Alexander Bublik, kterého před rokem porazil 2-0 na sety v moskevské hale.

"Bublik je nebezpečný hráč, střelec. Může překvapit. Budu se snažit hrát, jako v Moskvě, trpělivě a věřím, že to vyjde. Že zkušenosti budou hrát v můj prospěch," řekl Rosol k souboji s o 12 let mladším ruským rodákem.

V pondělním vydání žebříčku se 164. tenista světa Rosol posune minimálně o 25 příček. Pokud by vítěz dvou turnajů ATP získal jubilejní 10. challengerový titul, polepšil by si na 130. místo.

• CHALLENGER BRATISLAVA •
Slovensko, tv. povrch / hala, 106.500 eur
sobotní výsledky (10. 11. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Rosol (ČR) - Novak (Rak.) 7-5 7-6(1)
Bublik (Kaz.) - Bachinger (Něm.) 7-5 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Molchanov/Zelenay (3-Ukr./SR) - Ramanathan/Vasilevskij (Ind./Běl.) 6-2 3-6 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist