Rosol v Bratislavě titul neobhájil, po dvou letech zvítězil opět Lacko

10. 11. 2013, 19:44
Aktuality 12
CHALLENGER BRATISLAVA - Lukáš Rosol na challengeru v Bratislavě loňský titul neobhájil. Ve finále český tenista podlehl ve třech setech domácímu Lukáši Lackovi, který na domácí půdě triumfoval znovu po dvou letech.
Profily hráčů
Lukáš Lacko

Lukáš Rosol se po US Open dostal do dobré formy. Na pěti ze šesti turnajů ATP byl minimálně ve 2. kole, ve Vídni dokonce v semifinále potrápil Tommyho Haase a před týdnem v Paříži sebral set světové trojce Davidu Ferrerovi. Dobré rozpoložení osmadvacetiletý rodák z Brna prodával i tento týden na challengeru v Bratislavě, loňský titul však nakonec obhájit nedokázal.

V dnešním finále český tenista nestačil na domácího Lukáše Lacka. Rosol s výjimkou desáté hry druhého setu nedokázal vzít výborně podávajícímu slovenskému tenistovi servis a vyrovnaný duel ztratil.

"Byl to pro mě skvělý týden. Rád bych poděkoval za divokou kartu, kterou jsem dostal. Lukáš (Lacko) hrál dnes i po celý týden velmi dobrý tenis. Vítězství si zasloužil," řekl pro web slovakopen2013.sk Rosol, který
se ze Slovenska přesune do Bělehradu, kde ho čeká finále Davisova poháru. Proti Srbům bude krýt záda Tomáši Berdychovi a Radku Štěpánkovi.

"Věděl jsem, že Rosol bude chtít hrát rychle a hodně bude záležet na jeho servisu. Zápas rozhodlo pár míčků. Se svým výkonem jsem spokojený, dobře jsem podával a koncentroval se na důležité výměny," komentoval Lacko, který dnes Rosolovi oplatil porážku z loňského semifinále a navázal na svůj bratislavský triumf z roku 2011.

"V porovnání s rokem 2011 teď hraju rozvážněji. Každým rokem mám více zkušeností, celé to jinak vnímám. Letos jsem po celý turnaj dobře podával a odzadu jsem hrál kvalitní tenis," řekl sedmadvacetiletý Lacko.

- CHALLENGER BRATISLAVA -(Slovensko, tv. povrch / hala, 64.000 eur)nedělní výsledky (10. 11. 2013)
Dvouhra - finále:
Lacko (4-SR) - Rosol (1-ČR) 6-4 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Mayo
Lukáš Lazzko je pánes
Reagovat
spaniel
Lacko ma potenciál mnohem vys, nez kam zatim dosáhl. Pral bych mu, aby se k nemu vic přiblížil.
Reagovat
smazaný uživatel
potencial ma,aj udery len to treba dat dokopy:)
Reagovat
Fandina
Lukášovi Lackovi, poslední dobou hraje moc dobře. Mám ráda jeho pohodový tenis. Lukášovi Rosolovi přeji, aby pokud bude možno, zase obhájil on napřesrok. Držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
poslednu dobu sa trochu spametal,ale je to podobne ako s Rosolom,zatial na top 50 nema ani jeden
Reagovat
EllNino
A proto už se tam Lukáš drží pul roku žejo ? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
si pozri vysledky za posledny polrok,v top 50 je kvoli bodom z DC
Reagovat
darek.vrana
Za DC má 140 bodů, těch zbylých 866 si asi vycucal z prstu, že?
Reagovat
darek.vrana
A jinak nechápu, co je špatného na tom, že má body z DC. To je argument jak stehno. Asi jako kdybys řekl, že Nadal nemá co dělat na 1. místě, protože bez bodů z US Open by byl před ním Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
nechcem provokovat ani Rosola nejako znevazovat,ale pravidelne prehrava s hracmi nad nim a trapi sa s hracmi z top100,ked nahodou neuhra april tak pojde dramaticky dole,ale zasa potom sa moze zase drat hore,lebo v lete neobhajuje skoro nic:)
Reagovat
smazaný uživatel
DC som spomenul preto,lebo v nom neporazil spickovych hracov,co v tomto pripade bola zhoda nahod,na ktoru sa nemoze spoliehat kazdy rok
Reagovat
tommr
v DC porazil Lukáš hráče, který předtím dokázali porazit i Tomáše Berdycha takže to rozhodně nebyli žádný nazdárkové a ty body z DC si proto zasloužil ...
Ted v Bratislavě zase dokázal porazit Sijslinga, kterej s největší pravděpodobností bude proti nám hrát za Holandsko v DC příští rok. Nebojím se proto, že by si Lukáš nedokázal nahrát nějaký body v DC i příští rok pokud bude nominovanej ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist