Rosol v Dubaji postoupil po bitvě do 2. kola kvalifikace

25. 2. 2017, 15:54
Aktuality 9
ATP DUBAJ - Lukáš Rosol v Dubaji otočil bitvu s Chorvatem Ivanem Dodigem a postoupil do závěrečného druhého kola kvalifikace. O start v hlavní soutěži si zahraje s Francouzem Millotem. Naopak neuspěl Jan Šátral, který podlehl Italu Seppimu a prohrál už sedmý zápas v řadě.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol přišel kvůli zranění achilovky o začátek sezony a po návratu na kurt se mu zatím moc nedaří. Na challengerech v německém Koblenzu a francouzském Rennes i v kvalifikaci turnaje ATP v Marseille skončil ve druhém kole. 

Svého úvodního soupeře dokázal porazit i na své první letošní akci pod širým nebem, když v prvním kole kvalifikace štědře dotovaného turnaje ATP 500 v Dubaji udolal Chorvata Ivana Dodiga.

Jednatřicetiletý Čech prohrával po ztrátě servisu 5-7 a 3-4, ale pak se mu povedl první brejk a vývoj zápasu, jehož start se kvůli dešti o čtyři hodiny opozdil, začal otáčet. Nakonec v šestém vzájemném střetnutí zvítězil po 2 hodinách a 46 minutách 5-7 7-6 6-4. 

O první start v hlavní soutěži turnaje ATP od loňského října si 142. hráč světa Rosol zahraje proti sousedovi ze světového žebříčku Vincentu Millotovi. Levorukého Francouze v jediném souboji před deseti lety udolal ve třech setech.

Štěstí v kvalifikaci podniku s dotací 2,8 milionu dolarů zkoušel i Jan Šátral, proti Andreasi Seppimu ale nepřekvapil. Zkušenému Italovi podlehla dvakrát 5-7 a prohrál tak už sedmý zápas v řadě. Jediné dvě letošní výhry si šestadvacetiletý Čech připsal po boji v kvalifikaci Australian Open.

Los: Berdych začne opět proti kvalifikantovi
Ve městě u Perského zálivu byla dnes také rozlosována hlavní soutěž. Prestižního turnaje se zúčastní světové jednička Andy Murray, který figuruje ve stejně polovině pavouka jako sedminásobný šampion a vítěz letošního Australian Open Roger Federer. Oba se na kurtech představí poprvé od Melbourne.

ATP 500 DUBAJ
los dvouhry X los čtyřhry

Ve spodní polovině pavouka je obhájce titulu Švýcar Stan Wawrinka, Francouz Gaël Monfils a také pátý nasazený Tomáš Berdych. Český finalista z let 2013 a 2014 začne i čtvrtý letošní turnaj proti kvalifikantovi, v Dauhá, na Australian Open i v Rotterdamu papírově slabší, nicméně rozehrané soupeře pokaždé porazil.

Z českých tenistů se ve Spojených arabských emirátech představí také Jiří Veselý, který se v 1. kole střetne se Španělem Marcelem Granollersem (h2h 0-1) a Adam Pavlásek. Ten ve svém teprve druhém letošním turnajovém zápase a prvním od Australian Open, po němž léčil zánět v zápěstí, vyzve nasazeného Francouze Lucase Pouillea, kterého ještě v neděli čeká finále v hale v Marseille.

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.858.530 dolarů
sobotní výsledky (25. 02. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Rosol (ČR) - Dodig (Chorv.) 5-7 7-6(5) 6-4
Seppi (It.) - Šátral (ČR) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Fandino spolygej dodig ho vyklepne provokatera
Reagovat
Fandina
až žijí provokatéři
Reagovat
safi1313
Zítra konečná!!!!! pápá
Reagovat
Krisboy
Když konečná, tak si vystup. Sbohem.
Reagovat
peggy
Lukasi,je to dobre.Vydrz a postupuj dale.Blehopreji.
Reagovat
Fandina
Dobrý skalp. Tak jen tak dál Lukáši. PojĎ!!!
Reagovat
FulnekUltras
to vypadá dokonce na dva nebo i tři zápasy ;)
Reagovat
Fandina
doufám, tenhle skalp je dobrý, ale pokud chce ještě Lukáš nahoru, tak musí už začít někoho porážet. Jinak by se mohl pomalu za chvíli poroučet.
Reagovat
Fandina
I když koukám, že Dodig tak nějak teď také živoří a pohybuje se ještě dál na žebříčku než Lukáš. Ale i tak je dobře, že vyhrál a Milot je na tom na žebříčku i věkem podobně jako Lukyn, takže třeba bude další výhra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist