Rosol v Dubaji prošel kvalifikací

26. 2. 2017, 23:54
Aktuality 10
ATP DUBAJ - Vyhrát dva zápasy po sobě dokázal teprve podruhé za posledních osm měsíců český tenista Lukáš Rosol. Povedlo se mu to v kvalifikaci turnaje ATP 500 v Dubaji, kde se může těšit na první letošní start v hlavní soutěži. V té se tak představí celkem čtyři Češi.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol přišel kvůli zranění achilovky o začátek sezony a po návratu na kurt se mu zatím moc nedaří. Na challengerech v německém Koblenzu a francouzském Rennes i v kvalifikaci turnaje ATP v Marseille skončil ve druhém kole. 

První dílčí úspěch v sezoně zaznamenal aktuálně 142. hráč světa až o tomto víkendu, když na své první letošní akci pod širým nebem prošel dvoukolovou kvalifikací štědře dotovaného turnaje ATP 500 v Dubaji. 

Po včerejší zvládnuté třísetové bitvě s Chorvatem Ivanem Dodigem si dnes poradil podstatně snadněji se svým francouzským vrstevníkem Vincentem Millotem. Proti levorukému sousedovi ze světového žebříčku odvrátil všechny tři brejkboly a zvítězil 7-5 6-1.


Jednatřicetiletý Čech si tak poprvé od loňského října zahraje v hlavní soutěži turnaje ATP. Na svého prvního soupeře si ale musí počkat do zítra, neboť zbylé tři dnešní zápasy kvalifikace se kvůli dešti neodehrály.

Každopádně na kvalifikanta v hlavní soutěži turnaje s dotací 2,8 milionu dolarů čekají Tomáš Berdych, Rus Michajl Južnyj, Němec Jan-Lennard Struff a Nizozemec Robin Haase.

ATP 500 DUBAJ
los dvouhry X los čtyřhry

Prestižního turnaje u Perského zálivu se zúčastní světové jednička Andy Murray, který figuruje ve stejně polovině pavouka jako sedminásobný šampion a vítěz letošního Australian Open Roger Federer. Oba se na kurtech představí poprvé od Melbourne. Ve spodní polovině pavouka je obhájce titulu Švýcar Stan Wawrinka, Francouz Gaël Monfils a také pátý nasazený a finalista z let 2013 a 2014 Berdych.

Z českých tenistů se ve Spojených arabských emirátech představí kromě Berdycha a Rosola ještě Jiří Veselý, který se v 1. kole střetne se Španělem Marcelem Granollersem (h2h 0-1) a Adam Pavlásek. Ten ve svém teprve druhém letošním turnajovém zápase a prvním od Australian Open, po němž léčil zánět v zápěstí, vyzve nasazeného Francouze Lucase Pouillea, který dnes prohrál finále v hale v Marseille.

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.858.530 dolarů
nedělní výsledky (26. 02. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo kvalifikace •
Rosol (ČR) - Millot (Fr.) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
horska.kraslice
Takže české derby Rosol vs Berdych v 1. kole.
Reagovat
Fandina
Tak to je to nejhorší, co se mohlo Lukášovi stát. Nejlepší by asi byl Haase, s kterým má nejlepší H2. Škoda losu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol me sice vubec nikdy nezajimal, ale vzdycky mu preju.. :-))) (Nekdy zahraje, ze jen syknu.) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
takze Berda... oprava:skoro vzdycky mu preju.. :-)
Reagovat
babolat.cz
já mu nikdy nepřeji a teď už vůbec...ale to je vlastně stejné :-)
Reagovat
Fandina
To jsme na tom stejně, já mu hodně přeju, ale Berďulkovi víc.
Reagovat
smazaný uživatel
tady už ne, zavolá Míša před zápasem, začne řešit právníky a prohraje s každým
Reagovat
smazaný uživatel
a to je všechno, 1 kolo konečná, nazdar
Reagovat
fialka
mysli pozitívne, občas sa zadarí
Reagovat
peggy
Lukasi,vyborny,dal,dal!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist