Rosol v Moskvě navázal na výhry z kvalifikace a s Chačanovem si zahraje o čtvrtfinále

15. 10. 2018, 17:37
Aktuality 12
ATP MOSKVA - Lukáš Rosol teprve podruhé v sezoně startuje na turnaji ATP, ale také v Moskvě postoupil do 2. kola. Úspěšný český kvalifikant na úvod zdolal 2-1 na sety Itala Mattea Berrettiniho a zahraje si o první letošní čtvrtfinále. Jeho soupeřem bude domácí nasazená trojka Karen Chačanov.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol letos startuje až na pár výjimek na challengerech. Třikrát zkusil štěstí v kvalifikaci turnajů ATP či grandslamu a dvakrát v ní byl úspěšný - v květnu na antuce v Ženevě a tento týden v hale v Moskvě. Ve Švýcarsku i Rusku pak úspěšně zvládl vstup do hlavní soutěže. 

Dnes na úvod Kremlin Cupu třiatřicetiletý Čech vyhrál první vzájemný souboj s 52. hráčem světa Matteem Berrettinim, který prožívá životní sezonu. O jedenáct let mladšího Itala, jenž v létě na antuce ve Gstaadu slavil první titul na okruhu ATP,  zdolal hlavně díky odvrácení 9 z 10 brejkbolů 6-3 4-6 6-4. Soupeře nezachránilo od porážky ani 17 es.

O první čtvrtfinále od května 2016 si bývalý 26. hráč světa Rosol, kterému nyní v žebříčku patří až 172. místo, zahraje s další dvaadvacetiletým sokem - domácí nasazenou trojkou Karenem Chačanovem. S talentovaným Rusem má vyrovnanou bilanci 1-1.

Titul bude v ruské metropoli obhajovat Bosňan Damir Džumhur. Nejvýše nasazenými jsou Ital Marco Cecchinato a domácí Daniil Medveděv.

• ATP 250 MOSKVA •
Rusko, tv. povrch / hala, 936.435 dolarů
pondělní výsledky (15. 10. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rosol (ČR) - Berrettini (It.) 6-3 4-6 6-4
Bedene (Slovin.) - Djere (Srb.) 5-7 6-4 7-6(2)
Mannarino (Fr.) - Karlovskij (Rus.) 3-6 6-4 7-6(4)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krajicek/Ram (2-USA) - Jebavý/Kližan (ČR/SR) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Krisboy
Kačanova Lukáš dá.
Reagovat
Pavol
Kačanova možno ale Khachanova asi nie.
Reagovat
Krisboy
Chačanova.
Reagovat
dadaft
Kasatkina - Tsurenko

slušná vyťukávačka, hraje se hodně technicky, Darja to bude muset vyfintit a nebát se hrát pestře,,,,,,
Reagovat
dadaft
Kasatkina - servis dorostenky a pasivní hra,,,,,,,, obě hráčky už si zaslouží konec sezóny jako sůl...
Reagovat
Fransoas
Konečně se Lukáš v Moskvě a Jirka Veselý v Belgii probojovali do druhého kola.Pro Lukyho to bude nesmířně těžký,ale mohl by případně překvapit.Jirka se snad konečně dostal ze zdravotních problémů.Držim oběma palce,ať to výjde.
Reagovat
Fandina
Lukyn pěkně. Na Kačanova mu nevěřím, ale držím palce. Luky Luky, dej to z ruky!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fransoas
Skoro by se dalo řící,že máte literární talent.
Reagovat
Fandina
Talent netalent,
spíš by to chtělo,
mít básnické střevo,
ale já jsem na to spíš dřevo.

Nebo by to chtělo
umět dobře psát
mít psaní rád
a dobře si namočit psací pero.
Reagovat
peggy
Lukasi drzim pesti,vydrz.
Reagovat
dadaft
Kontaveit - Potapova 26 63 75

těžký zápas pro Anett, Potapova byla namotivovaná a nadržená na vítězství před domácím publikem, hrála sebevědomě a nebojácně, Anett sama po zápase netajila, že už je na konci sezóny dost utahaná a že nebylo lehké najít síly,,,,,,,,,,,,, zápas s velkým množstvím winnerů a vynucených i nevynucených chyb, spousta delších výměn, kdy se obě hráčky snažily získat pozici, aby tam mohly poslat rozhodující míč do otevřeného kurtu................. ještě vydrž Anettko, chtěl bych tě minimálně v semi proti Sloane.

V Moskvě akorátní rychlost kurtů pro ženský tenis.

A perfektní TV zpracování.
Reagovat
Fransoas
Já se k Vám připojuji.Ruska měla ve druhém setu v sedmém gamu možnost zápas nečekaně rozhodnout,pokud by potvrdila brejk,ale to se nestalo.Bylo to pro Kontaveit hodně náročný.Blíží se pomalu konec sezóny,atak sil ubývá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist