Rosol v Šen-čenu dohrál, nestačil na Garcíu-Lópeze

1. 10. 2015, 12:48
Aktuality 16
Lukáš Rosol nedokázal v čínském Šen-čenu projít do čtvrtfinále a prodloužil tak sérii turnajů, na nichž nedokázal vyhrát alespoň dva zápasy. Český daviscupový reprezentant prohrál v dnešním druhém kole 4-6 a 3-6 se Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem.
Lukáš Rosol

Třicetiletý Lukáš Rosol hrál turnajové čtvrtfinále naposledy v dubnu v Mnichově a dva vítězné duely poté zaznamenal ještě o měsíc později na Roland Garros. Na následujících devíti turnajích vypadl brněnský rodák v prvním či druhém kole a tuto sérii zaokrouhlil na deset dnes v Šen-čenu.

V utkání se čtvrtým nasazeným Guillermem Garcíou-Lópezem se sice český tenista ujal po rychlém brejku vedení, ale dlouho se z něj neradoval. Španěl si servis vzal okamžitě zpátky, v deváté hře udeřil znovu a úvodní set pak už bez problémů dopodával. Rosol se do dalších problémů dostal hned na začátku další sady, a nepříznivý vývoj zápasu už nezvrátil. Za stavu 3-5 nabídl při svém servisu soupeři mečbol a utkání ukončil nepovedeným "kraťasem" od základní čáry.

Zítra se ve čtvrtfinále v Šen-čenu utkají zbylí dva čeští tenisté Tomáš Berdych a Jiří Veselý.

Výsledky - Šen-čen (tvrdý povrch, dotace 668.945 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
García-López (4-ČR) - Rosol (ČR) 6:4, 6:3
Mannarino (5-Fr.) - Bai (Čína) 7:5, 7:6 (9:7)
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Erlich/Fleming (Izr./Brit.) - Ebden/Veselý (Austr./ČR) 6:3, 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Cico93
Zajtra sa bude hrať zaujímavá EXHIBÍCIA.

https://www.facebook.com/djokovic.official/photos/a.161904970529029.46755.161367337249459/1011283875591130/?type=3&theater

http://www.imgup.cz/image/xYI

Snáď to chlapci roztočia naplno.
Reagovat
Fandina
Mám radost, že v KL postoupil Grigor. A porážka Sousy je dobrá. Má teď celkem dobré úspěchy. Super Gríšo!!!

Ráďa s Ferrerem je škoda, v prvním to vypadalo, ale nakonec nic. Ale byl to celkem pěkný tenis. Od obou.
Reagovat
Herbert_Hoover
Měl vyhrát Sousa, měl po celý zápas více ze hry. Za stavu 1:1 ve druhém setu ho měl zlomit a využít brejkovou příležitost. Dimitrov využil jediný brejkbol a Sousa ke konci setu ještě měl asi tři šance na rebreak. Ve třetím setu vedl Sousa 4:2 a 40:30 na svém podání. Nepochopitelně prohrál tři míčky v řadě a následně nevyužil další brejkboly. To ho sundalo, následně ztratil servis a v posledním gemu zápasu měl další brejkboly,aby srovnal na 5:5. Jenže jak těžce Sousa získával brejkboly ve svůj prospěch, o to více to ulehčoval Dimitrovovi na BP jimž čelil on sám. Griša si postup nezasloužil. Přišel shodou okolností a ten výsledek jsem těžce neunesl, hlavně teda průběh zápasu. :)
Reagovat
Lunej..
zatím drží krok s Davidem.. :)
Reagovat
Lunej..
Radek hraje moc pěkně, dropshoty, chodí k síti, kdo psal, že Radek nemá nejmenší šanci? :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak bohužel daroval Dejvovi set dvojchybou :(
Reagovat
George_Renel
Hlavně před tím nepotvrdil brejk :-(
Reagovat
Lunej..
Bohužel, ale jinak se mi líbí jak hraje, zase starý technický Radek :)
Reagovat
Lunej..
Radku, přestaň dělat Ježíška a hraj sakryš.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě se na to celé později podívám, ale myslím, že předčil očekávání :)
Reagovat
tommr
já jsem to psal a dnešní utkání to jasně potvrdilo. Radek bohužel stárne a už prostě nestíhá a z toho pramení stále častější chyby. Hraje sice hezky ale neefektivně ...
Reagovat
Lunej..
Buď taky trochu objektivní, v 1. setu hrál dobře, bohužel ve 2. se kupily chyby, některé náběhy k síti nedomyslel, ale z tvého komentu to vypadá, že ani schopný pomalu držet raketu.
Reagovat
darek.vrana
Jasně potvrdilo, že neměl sebemenší šanci? Když vedl 4:3 s brejkem, tak to rozhodně nevypadalo, že nemá sebemenší šanci.
Reagovat
Fandina
Garcia-Lopez byl lepší. Lukáš s ním prohrál letos i podruhé. Tak škoda. V prvním setu to ze začátku vypadalo dobře, ale pak se Lopez rozehrál a už byl pořád lepší.
Reagovat
babolat.cz
díky za podrobnou analýzu.
Reagovat
Fandina
Není zač. Příště prosím poděkovat předem. Abych nezapomněla analýzu provést. Díky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist