Rosol vyhrál mistrovství republiky

8. 7. 2011, 15:22
Aktuality 0
Sedmdesátý hráč světa Lukáš Rosol ovládl tenisové mistrovství České republiky. Pětadvacetiletý hráč reprezentující přerovský klub Precolor získal podruhé v kariéře titul ve dvouhře a letos radoval se rovněž ve čtyřhře. Mezi ženami splnila roli jedničky Zuzana Skočdopolová-Zálabská.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol přijel na Rieter Cup 2011 po triumfu na challengeru v německém Brauschweigu, díky čemuž se dostal na 70. místo světa, své nejlepší v kariéře. V Ústí nad Orlicí proto byl nejvýše nasazený a nenašel podle očekávání soupeře.

Ve finále Rosol, který v poslední době trénuje na Štvanici a letos si zahrál třetí kolo grandslamového Roland Garros, porazil Daniela Lustiga (622. na ATP) dvakrát 6-3. Rosol tak navázal na svůj první titul z českého šampionátu z roku 2007.

"Dalo by se říct, že jsem využil příležitosti, abych se mohl kvalitně připravit na další turnaje v zahraničí. Mám rád zápasovou přípravu, chci si udržet zápasový rytmus," řekl Rosol na webu turnaje, proč hrál Rieter Cup, za který se nedostávají body do žebříčku ATP. Jako vítěz si ale odnesl prémii ve výši 80 tisíc korun.

Ve dvouhře žen porazila Zuzana Skočdopolová-Zálabská z klubu LTC Pardubice trojnásobnou šampionku z uplynulých čtyř let Ivetu Gerlovou 6:2 a 6:4.

Výsledky - mistrovství ČR (antuka, dotace 324.000 korun):

Muži - dvouhra
Rosol (1-TK Precolor Přerov) - Lustig (2-PSK Olymp Praha) 6:3, 6:3.

Čtyřhra:
Rosol/Schulhauser - Fafl/Tomíška 6:1, 7:5.

Ženy - dvouhra:
Skočdopolová-Zálabská (1-LTC Pardubice) - Gerlová (2-TK Spartak Jihlava) 6:2, 6:4.

Čtyřhra:
Gerlová/Jandová (1) - Kunčíková/Matoušková 6:4, 6:3.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist