Rosol vypadl v Moskvě ve čtvrtfinále s Džazírím

19. 10. 2012, 14:00
Aktuality 10
Český tenista Lukáš Rosol na turnaji v Moskvě na semifinálovou účast ani na třetí pokus nedosáhl. V úvodním čtvrtfinále prohrál v ruské metropoli s Tunisanem Malekem Džazírím za hodinu a 44 minut 6-7 a 3-6.
Lukáš Rosol

Zápas Lukáše Rosola s Malekem Džazírím byl v prvním setu vyrovnaný. Velkou šanci prolomit podání soupeře měl nejdříve Džazírí. V sedmém gamu ale Tunisan ztratil vedení 40-0 a neuspěl ani při následné výhodě.

Sedmadvacetiletý Rosol dostal stejnou šanci v závěru první sady. Za stavu 6-5 měl český tenista čtyři setboly, ale podobně jako Džazíri ani on podání soupeře nezískal a první set tak dospěl ke zkrácené hře. Ve vyrovnaném tiebreaku byl úspěšnější Džazírí a zvítězil 7-5.

Favorizovaný Rosol nezachytil úvod druhého setu. Ztracený servis z druhého gamu už rodák z Brna zpátky nezískal a přišel tak o šanci zahrát si své první semifinále na okruhu ATP.

"Bohužel jsem setboly nedotáhl do konce a tiebreak mi utekl, nezvládl jsem ho. Možná jsem byl v hlavě moc stažený, jak jsem cítil šanci," řekl ČTK Rosol. "Ale je to tenis a neproměněné šance kolikrát stojí zápas, tak to prostě je," konstatoval.

Z kurtu odcházel hodně naštvaný na soupeře i na rozhodčí, posléze však pohled na situaci přehodnotil. "Zlobil jsem se a to mě možná stálo druhý set," konstatoval Rosol, který se sice dlouho snažil držet emoce na uzdě, ale nakonec ho prý rozhodily drobné naschvály od soupeře a sporná rozhodnutí rozhodčích. "Ale to je tenis,
s tím člověk musí počítat," uvedl.

Lukáš Rosol se letos o postup do semifinále na okruhu ATP neúspěšně pokoušel v Bělehradě a v Kitzbühelu. S o rok starším Tunisanem se Rosol utkal pouze v roce 2006 na turnaji série Futures ve Vratislavi, kde ve třech setech zvítězil.

Džazírí se stal prvním hráčem z Tuniska, který si zahraje semifinále na okruhu ATP. "Jsem velmi šťastný, že jsem se dnes dostal do semifinále," řekl Džazírí. "Nadšený z tohoto výsledku jsem, ale proč se nedostat až do finále? Hraju dobře," dodal.

Tunisan v semifinále vyzve turnajovou dvojku Andrease Seppiho. Ital ve čtvrtfinále zvítězil nad Tatsumou Item z Japonska hladce 6-2 6-1.

Druhé semifinále obstará Ivo Karlovič s Thomaszem Belluccim. Ve čtvrtfinále vytáhlý Chorvat porazil 7-6 6-3 Franczouze Vasselina, Brazilec Belluci zas přehrál ve dvou setech Poláka Janowicze 6-4 7-6.  

Ve finále čtyřhry se v Moskvě představí český tenista František Čermák, který v semifinále společně se Slovákem Michalem Mertiňákem porazili domácí tenisty Donskoye s Kunitsynem 6-3 6-4. O titul si česko-slovenský pár zahraje s dvojící BolelliBracciali.

Výsledky - Moskva - muži (tvrdý povrch, dotace 673.150 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Džazírí (Tun.) - Rosol (ČR) 7-6(5) 6-3
Karlovič (Chorv.) - Roger-Vasselin (Fr.) 7-6(4) 6-3
Seppi (2-It.) - Ito (8-Jap.) 6-2 6-1
Bellucci (4-Braz.) - Janowicz (Pol.) 6-4 7-6(3)

Čtyřhra - semifinále:

Čermák, Mertiňák (1-ČR/SR) - Donskoj, Kunicyn (Rus.) 6-4 6-3

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dramatický gem v zápase Janowicz-Belluci. Trval 34 sekund, 3 esa a jedno polo-eso ze strany Janowicze.
Reagovat
raron
...mám radost!!..ač našim tenistům fandím, jedinému LR NE!!...podle toho, jak ho sleduji, vůbec bych se nedivil, že to občas prodá...
Reagovat
smazaný uživatel
LR je pako, bude asi věčně žít z Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Marcos! Druhé semifinále v krátké době. Na Tsongu asi stačit nebude, ale i tak dobrý výsledek. 30 volá! A jinak Kei se bohužel ještě nezotavil a nebude obhajovat finále v Basileji.
Reagovat
freeteepek
Škoda, že jsem si na Tunisana nevsadil. Mohl Lukáš vyhrát:-) Dneska to mám tak, že na koho vsadím, prohraje. Např. Wozniacká druhý set, Cibulková třetí, Kirilenková celý zápas, Hradecká první set...
Reagovat
historik
tedy začala taky výborně
Reagovat
Jersey
potvrdil že na TOP 50 nemá ani náhodou,větší sráče v pavouku si snad ani přát nemohl,ale on vypadne s challengerovým Jazirim.Rosole jdi se zakopat =D
Reagovat
Pe3k
Sám se jdi zakopat :)
Rosol je frajer. Je to můj 12 nejoblíbenější tenista :D
Reagovat
smazaný uživatel
A to jenom proto že porazil Nadala?
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je problém, že Rosol je taky spíše challengerový tenista :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist