Rosol zkusí zaskočit favorita, proti Tsongovi musí využít šance

14. 7. 2016, 22:00
Aktuality 23
Lukáš Rosol zkusí při neúčasti Tomáše Berdycha nastartovat české tenisty k výhře ve čtvrtfinále Davisova poháru nad Francií. Za pomoci vyprodané třinecké hokejové haly, poznámek z deníčku a agresivní hry se v páteční první dvouhře postaví proti favorizovanému Jo-Wilfriedu Tsongovi.
Profily hráčů
Tsonga a Rosol (© Česká sportovní)

 

"Bilanci s ním mám negativní, ale na tu moc nehraju. V posledním zápasu jsem vyhrál a ukázalo to, že se i s takovým hráčem dá hrát a je možné všechno. Jsme v domácím prostředí a to by nám mohlo přinést výhodu," řekl Rosol po losu.

Se světovou desítkou Tsongou třikrát prohrál a porazil ho loni v hale ve Vídni. Hůře je na tom Rosol v porovnání s hráči Top-10. Tenisty patřící do světové vrchnosti dokázal zdolat zatím jen třikrát a čtyřiadvacetkrát prohrál.

"Hráči světové desítky drží stabilněji vyšší úroveň zápasů na turnajích. My, hráči třeba mezi třicítkou až stovkou, máme větší výkyvy. Oni hrají holt líp a v důležitých situacích se rozhodují jako šampioni," porovnával Rosol. Aby třeba Tsongu zdolal, musí hrát na hranici svých schopností. "Riskovat a mít i štěstí," dodal.

Na Tsongu se připraví i po taktické stránce. Podívá se na záznam jejich zápasů a koukne se do svého deníku. "Mám tam zapsané poznámky - slabiny soupeře, co bych mohl hrát a na co si dát pozor," prozradil Rosol, že si vede o soupeřích záznamy. "Pokud se zápasy opakují, tak čerpám ze starších údajů," doplnil.

Nemá "tuny" informací, zaznamenává si jen to podstatné. "Nejde o kvantitu," řekl. O Tsongovi se ví, že má skvělý servis a forhend, proto nyní 78. hráč světa Rosol má u Francouze poznámku o trochu slabším bekhendu. "Přes který zkusím najít cestu. Musím využít těch pár šancí, které přijdou, a tím se může zápas otevřít."

V Třinci cítí, že každým dnem lépe servíruje a je dobře připraven, stejně jako jednička týmu Jiří Veselý. "Udělali jsme maximum a věřím, že kapitána (Jaroslava Navrátila) s Jirkou nezklameme," řekl Rosol, který má ve dvouhře DC bilanci 9:8.

Tři body plánují Češi proti Francii získat před daviscupově nezkušeného mladíka Lucase Pouilleho. "A zkusit vyhrát nesmírně těžkou čtyřhru," doplnil Rosol. Anebo by on pomohl překvapivou výhrou nad Tsongou? "Ano, ano! Pro mě je dobrý, že můžu jenom překvapit. I tohle mi hraje trošku do karet, že se můžu víc uvolnit."

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
SubOptikT
Tsonga, vědom si faktu, že porazit Rosola je nutnost, začíná klopýtat :-)
Reagovat
Lina
Rosol nehraje špatně, ale nějak nevěřím, že vyhraje.
Reagovat
Lunej..
Tsonga je teď taky na takové vlně nevlně, takže jsou na tom možná stejně. Pokud Lukáš nebude hrr, tak má určitě šanci. :)
Reagovat
Lina
Tsonga je trochu mimo, působí nesoustředěně, jenže je to na 3 sety a nějak se mně nechce věřit, že by nenahodil vyšší level.
Rosol naštěstí nejančí. :)
Reagovat
kada.tom
trochu mimo ... kdo dneska není z dění ve Francii trochu mimo?
Reagovat
Lina
Odsuzuji nebo ho kritizuji.? Já naopak chápu, že je těžké pro něj hrát, ale taky vím, že je Tsonga bojovník a bojuje za Francii.
Reagovat
kada.tom
však tě z toho taky neobviňuju, hele :-)
je naprosto logický, že dneska nebudou Francoizi křepčit ... na to měli včerejšek a nakonec jim to zas nějakej de*il totálně zkazil
Reagovat
Hector21
hrát proti GOAT je strašně těžké, prakticky bez reálné šance tohle vyhrát...musí to být pro Tsongu depresivní
Reagovat
SubOptikT
Reálně může získat jen jeden bod, a to dnes. Zatím mu to legenda dost znepříjemňuje.
Reagovat
Hector21
taky jsem jednou skoro porazil Nadala, ale pak jsem musel ten xbox vypnout a jít do práce
Reagovat
smazaný uživatel
Noah se nestihl něčím naspídovat. Mám pocit, že tam usne. Nebo?
Reagovat
kada.tom
není divu (Nice) ...
Reagovat
EllNino
Keothavong : "Nové lopty" :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mohli by si srovnat zvuk s obrazem...
Reagovat
EllNino
tak to je na Francouzích :)) s tim naši moc nezmužou :D
Reagovat
Krisboy
Říkal jsem si, jestli to mám jenom já...jsem rád, že ne.
Reagovat
smazaný uživatel
To je hrozne, neda se na to divat.
Reagovat
Lunej..
A co zlobí, mě to v telce jde normálně.
Reagovat
Krisboy
V tom případě zlobí i-vysílání. Je posunutej zvuk vůči obrazu.
Reagovat
smazaný uživatel
Už je to dobrý :)
Reagovat
Krisboy
Jj, už jo.
Reagovat
kada.tom
Hmm, James si odřídil finále ve Wimbledonu a teď bude rozhodcovat i v Třinci :-)
Reagovat
Krisboy
se kterou už musí všichni počítat, nastupuje na kurt. Tak pojď Luky, dokaž, že nejsi černým koněm US Open pro nic za nic!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist