Rosol znovu končí v prvním kole

1. 8. 2011, 16:39
Aktuality 1
Lukáš Rosol se v Kitzbühelu svého čtvrtého letošního postupu z úvodního kola na turnaji ATP nedočkal. Stejně jako před týdnem v Gstaadu klopýtl hned na začátku; tentokrát prohrál se Španělem Andújarem 6-3 3-6 a 3-6.
Lukáš Rosol

Na antuce v dějišti jednoho z nejslavnějších sjezdů světa čekal Lukáše Rosola v úvodu nasazený protivník - Pablo Andújar ze Španělska. Tomu se od turnaje ve Stuttgartu, kde bojoval o titul, nedaří a český tenista toho dokázal v úvodním setu využít.

Rosol udeřil při servisu svého soupeře jako první a rovněž při Andújarově podání si vypracoval dva setboly. Ty nevyužil, za stavu 5-3 už ale nezaváhal a sadu ukončil.

A pro Španěla bylo ještě hůř. Na začátku druhého setu ještě odvrátil Rosolův brejkbol, ve třetím gamu však nabídl českému hráči hned tři příležitosti v řadě a Lukáš Rosol takovou šancí nepohrdl. Když pak brněnský rodák v Kitzbühelu zvýšil své vedení na 3-1, zdálo se, že potřetí v této sezoně dokáže na turnaji ATP postoupit do dalšího kola.

Aktuálně 69. tenista žebříčku ATP ale za stavu 3-2 dvojchybou nabídl Andújarovi brejkbol, Španěl ho poprvé v utkání využil a od té doby byl k nezastavení. Osmý nasazený hráč ziskem pěti gamů v řadě dokonal obrat ve druhém setu, vyhrál i následující dvě hry a náskok v rozhodujícím dějství už neztratil. Rosolovi ještě díky soupeřovým dvojchybám vysvitla naděje, vzápětí ale celkově popáté ztratil servis a po dvou hodinách se s turnajem rozloučil porážkou 6-3 3-6 a 3-6.

Rosol byl v Kitzbühelu jediným českým zástupem ve dvouhře, do druhého kola postoupil alespoň ve čtyřhře spolu s Nizozemcem Rogierem Wassenem. V deblové soutěži jsou nejvýše nasazení František Čermák se Slovákem Filipem Poláškem, vítězové z Gstaadu.

Po 13 letech se v Kitzbühelu představila rakouská legenda Thomas Muster a neuspěl. Třiačtyřicetiletý vítěz Roland Garros z roku 1995, který se loni částečně vrátil na profesionální okruh, prohrál za 66 minut 3-6 0-6 s Němcem Philippem Kohlschreiberem. Bývalá světová jednička tak zaznamenala porážku i v letošním desátém utkání. Po svém návratu vyhrál jediný z 19 zápasů (17 na challengerech).

Výsledky - Kitzbühel (antuka, dotace 450.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Andújar (8-Šp.) - Rosol (ČR) 3:6, 6:3, 6:3, Kohlschreiber (5-Něm.) - Muster (Rak.) 6:3, 6:0, Seppi (6-It.) - Istomin (Uzb.) 6:2, 6:2, Montaňés - Martí (oba Šp.) 6:3, 6:2, Gimeno-Traver (Šp.) - Thiem (Rak.) 6:4, 6:2, Riba (Šp.) - Hanescu (Rum.) 7:6 (7:3), 6:4, Ramos (Šp.) - Andrejev (Rus.) 6:0, 6:7 (2:7), 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Rosol/Wassen (ČR/Niz.) - Starace/Volandri (It.) 6:2, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist