Rozjetou Hradeckou zastavila Bartoliová

19. 5. 2011, 17:24
Aktuality 8
Vítězná série Lucie Hradecká se zastavila na sedmi zápasech. Vítězku pražského turnaje ITF zastavila ve Štrasburku nejvýše nasazená Marion Bartoliová, která je po výhře 6-2 6-3 v semifinále.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká sice dosud ve Štrasburku neztratila set, na 11. hráčku světa Marion Bartoliovou však už nestačila. Česká tenistka odstartovala rychlým brejkem, z vedení se ale dlouho neradovala. Francouzka rychle vývoj úvodního setu otočila a sadu získala poměrem 6-2.

Ve druhém setu už Hradecká domácí hráčku při jejím podání neohrozila, sama jednou o servis přišla, a po 70 minutách se s turnajem rozloučila porážkou 2-6 3-6. Česká tenistka, která v sobotu oslaví 26. narozeniny, tak stejně jako loni nezopakuje ve Štrasburku svou finálovou účast z roku 2009.

Bartoliová si o finále zahraje se Španělkou Anabel Medinaovou-Garriguesovou. Vítězka letošního turnaje v Estorilu se mezi nejlepší čtyři dostala po vítězství nad Mirjanou Lučičovou z Chorvatska. Někdejší naděje světového tenisu potrápila sedmou nasazenou Medinaovou hlavně na začátku druhého setu, španělská tenistka ale překvapení nepřipustila a zvítězila dvakrát 6-4.

O finále si ve Francii zahraje také Daniela Hantuchová, jež porazila 6-4 6-2 Naďu Petrovovou z Ruska. Bývalá třetí hráčka světa Petrovová hrála v prvním letošním čtvrtfinále, slovenské tenistce ale nedokázala sebrat ani jedno podání a za hodinu a 31 minut se s generálkou na French Open, kde bude obhajovat čtvrtfinále, rozloučila. 

Hantuchová tak zavzpomínala na 11 let staré první vzájemné utkání, kdy ruskou soupeřku porazila rovněž na antuce ve Štrasbuku. V dalších letech čtyřikrát v řadě prohrála, než přidala výhry z loňského Miami a letošního Štrasburku.

O druhé finále roku se vítězka z Pattayi utká s druhou nasazenou Andreou Petkovicovou. Také německá tenistka si poradila se soupeřkou z Ruska: s Marií Kirilenkovou sice čtyřikrát ztratila servis, za hodinu a půl ale vyhrála 6-4 6-3.

Výsledky - Štrasburk (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Bartoliová (1-Fr.) - Hradecká (8-ČR) 6:2, 6:3, Petkovicová (2-Něm.) - Kirilenková (5-Rus.) 6:4, 6:3, Hantuchová (6-SR) - Petrovová (4-Rus.) 6:4, 6:2, Medinaová (7-Šp.) - Lučičová (Chorv.) 6:4, 6:4.

Semifinálové dvojice: Bartoliová - Medinaová, Hantuchová - Petkovicová. 

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Grandinová/Uhlířová (2-JAR/ČR) - Dominikovicová/Mooreová (Austr.) 6:3, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
no, zítřejší semifinále by měla ovladnout Anabel, které se na v Strasbourgu opravdu daří, triufovala tu již 3krát(minulý rok prohra v SF s vítězkou)a i aktuální forma hovoří pro ní, soupeřky drtí,i když za jedinou zdatnou soupeřku jsem považoval Jovanovski a jak to dopadlo...

také bych věřil Daniele, předvadí teď kvalitní výkony...
Reagovat
smazaný uživatel
zlý výkon....
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkal tady někdo, že vypráská Bartoli jako prašivého psa? Buď jsi to byl ty, anebo ten vůl Standa. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nevím kdo to říkal ale vím kdo je tu vůl:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak byl to Standa:
http://www.tenisportal.cz/zpravy/hradecka-nastrilela-deset-es-a-je-ve-2-kole-7987

17.05.2011 20:13 Od: Standa
ani nebyl......lucka by ji vypráskala jak psa,pokud se tam Marion vůbec dostane.....na antuce hraje jako kolohnát....
Reagovat
smazaný uživatel
nedělej ze sebe chytrýho....ty seš taky jenom člověk (kdoví jestli)...mimochodem dobrej stěr kosteji....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si dávej bacha na to, co sem píšeš. Působí vyloženě směšně, předpovídá-li někdo, že Hradecká "vypráská jako psa" Marion, když to pak dopadne přesně naopak. Vůbec bych se výrazů typu "vypráská jako psa" vystříhal; tos zřejmě odkoukal od Lopaťáka, co?

Mimochodem, Marion zatím dost drtí i Anabel v SF.
Reagovat
smazaný uživatel
víš co? jí ti předpovím že tě někdo brzo zabije pokud nezavřeš tu svou držku.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist