Rozjetý Berdych v Dauhá prolétl do finále. O titul se utká s Ferrerem

9. 1. 2015, 18:54
Aktuality 80
ATP DAUHÁ - Pouhých šestnáct gamů ve čtyřech utkáních ztratil Tomáš Berdych cestou do finále turnaje v Dauhá. Dnes český tenista porazil hladce 6-2 6-3 Itala Andrease Seppiho a hned v úvodu sezony si tak může zvednout sebevědomí titulem. O ten se utká s Ferrerem, kterého porazil před týdnem na exhibici v Hua Hin.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych po loňské sezoně ukončil dlouhodobou spolupráci s trenérem Tomášem Krupou a s touhou po grandslamovém úspěchu začal pracovat pod vedením bývalého kouče Andyho Murrayho Venezuelanem Danielem Vallverduem.

A jejich chemie, zdá se, zatím funguje. Šest zápasů = šest výher. Taková je jejich společná bilance.

Poté, co český tenista koncem minulého týdne na exhibici v thajském Hua Hin porazil dva hráče Top 10 Davida Ferrera a Milose Raonice, předvádí nyní skvělé výkony v Dauhá.

Devětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí v Kataru postupně přehrál Uzbeka Istomina, Slovince Kavčiče, Francouze Gasqueta a v dnešním semifinále neměl vážnější problémy ani s Andreasem Seppim. Itala porazil za hodinu a čtvrt 6-2 6-3, když odvrátil všechny tři brejkboly.

Český daviscupový reprezentant, který si zvyká na hru bez kšiltovky, vyhrál nad Seppim už šestý vzájemný zápa v řadě bez ztráty setu. V celkové bilanci zvýšil vedení na 7-2.

Do svého celkově 25. finále Berdych postoupil se ztrátou pouhých šestnácti gamů ve čtyřech utkáních, během nichž nepřišel ani o jeden svůj servis. Přitom po něm odehrál už 34 her.

"Zatím se cítím výborně. Mám za sebou čtyři zápasy, s kterými jsem spokojený. Některé se hrály v náročných podmínkách, některé byly docela pohodové. Teď je tady finále, poslední a nejdůležitější utkání," uvedl Berdych.

Třetí nasazený Berdych zahajuje sezonu v Dauhá druhý rok po sobě. Loni tam vypadl v prvním kole s Karlovičem, vyhrál však s Janem Hájkem čtyřhru.

Potvrdit svůj nejlepší vstup do sezony a získat 11. singlový titul v kariéře Berdych může v sobotu v zápase proti Davidu Ferrerovi. S o tři roky starším Španělem sice ve vzájemné bilanci prohrává 5-7 (včetně exhibic 6-8), ale vyhrál na ním poslední tři souboje: předloni na Turnaji mistrů, loni v Melbourne a před sedmi dny v Hua Hin.

"Je to velký bojovník. Hraje dobře z obou stran, mimořádně dobře se pohybuje a je hodně zkušený. Budu potřebovat všechny své zbraně, vyložit všechny karty, které mám, a ve finále je použít," řekl český tenista.

Dvaatřicetiletý Ferrer dnes udolal v bitvě bez jediného brejku Iva Karloviče. I když byl Španěl třikrát dva míčky od porážky, včerejšího přemožitele světové jedničky Djokoviče zdolal trpělivou hrou 6-7 7-6 7-6 a postoupil do svého 47. finále, v nichž má bilanci 21-25. Pětatřicetiletého Chorvata nezachránilo ani 30 es, kterými se v historické tabulce nastřílených es vyhoupl už na druhé místo.

- ATP 250 DAUHÁ -
(Katar, tv. povrch, 1,221.320 dolarů)
páteční výsledky (09. 01. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Berdych (3-ČR) - Seppi (It.) 6-2 6-3
Ferrer (4-Šp.) - Karlovič (7-Chorv.) 6-7(2) 7-6(5) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

80
Přidat komentář
smazaný uživatel
a koukám, že Rebel zatím dostává své pověsti a nějak to prosí*á...
Reagovat
Kozoroh
Brisbane - Junior zatím vůbec nestačí na tenis svého tatíka. Doufejme, že tatík svého synka vyučí ve dvou setech a v neděli by nás mohla čekat zajímavá bitva s Raoničem. Zápas, kterým může senior vstoupit do klubu "1000", jehož členy jsou Jimbo a Ivan Hrozný.

Shenzen - Moje předtucha mě nezklamala. Bacsinszká nedokázala předvést proti Simoně včerejší výkon a dnešní utkání tak bylo pro Simonu relativně snadné.
Reagovat
Davor1
Junior, tatík, synek...kedy s tým ku**a prestaneš? :-D Taký tragéd ako Dimitrov, navyše herne aj kvalitatívne na kilometre vzdialený od najlepšieho hráča histórie, to je dehonestovanie Rogerovej osoby :/
Reagovat
Davor1
Tak Kei to dnes pokašľal na plnej čiare, v druhom a treťom TB totálne primitívne chyby, keď z ľahúčkych pozícií trafil out a daroval Raoničovi minibrejky v oboch setoch...
Tešil som sa na výborné finále Federer- Nishikori, namiesto toho uvidíme nepozerateľného Raoniča, to si radšej dlhšie pospím. Dnes nastrieľal Raonič neskutočných 34 es, ten rýchly povrch jeho servisu ešte pomáha a zajtra to bude mať Roger, prípadne Dimitrov, ohromne ťažké, ak mu to bude padať ako dnes :(
Reagovat
Nola
Milos to dnes ustal, jeho hra nie je zalozena iba na servise, od Karlovica je na mile vzdialeny co sa tyka medzihry, ja mu to prajem, konecne prelomil tu seriu nezdarov s Nishikorim...
babyFed je dnes uplne mimo, Fedex ani nemusi predvadzat nic svetaborne...
ja si naopak finale Fedex vs Milos vychutnam
Reagovat
Davor1
Nishi stratil druhý set strašne hlúpym spôsobom, keď za stavu 4-4 v TB urobil zbytočnú dvojchybu a potom pri setbale Raoniča sa dostal do výmeny, pripravil si perfektnú pozíciu a asi z téčka poslal ľahký forehandový winner do outu :((
Úplne zbytočná komplikácia, dávno mohlo byť po zápase...dnes ale naozaj vyzerá dosť laxne, ak sa nebude lepšie koncentrovať v treťom, tak to ešte zrejme prehrá, keďže Raonič je dnes nebrejknuteľný...
Reagovat
Davor1
A plynule sa presúvam do Shenzenu, kde práve Simona rozohráva na returne svoje 15. finále v kariére. Verím, že si odnesie 9-ty titul práve z Číny. Hai Simona !! :-))
Reagovat
Davor1
Raonič práve odpodával game so 4 esami po sebe...Kei je už na returne dosť otrávený a vôbec sa mu nečudujem :(
Reagovat
Davor1
Kei berie prvý set po vyhranom TB... Raoniča dnes drží výlučne servis, keď dôjde na výmeny tak je Nishi jednoznačne lepší a drvivá väčšina končí v jeho prospech.
V TB bol len jeden minibrejk, keď Kei famózne vrátil do hry vynikajúci Raoničov servis, tým sa dostal do výmeny a prinútil Miloša k chybe. Len tak ďalej Kei, dúfam, že sa nezopakuje minulý rok, kedy takisto po vyhranom prvom sete prehral zápas s Hewittom...
Reagovat
mayday
Berďovi je 29 let, měl by být fyzicky na vrcholu, psychicky by měl sice na tom být s rokama taky líp, ale to je subjektivní. Každopádně fyzicky jít dolů letos nemůže, jak furt někteří omílají, ne v 29. Co ale jistý je, že na velkej úspěch má tento rok, maximálně príští, možná ještě jeden, pak už dolů půjde.
Není to talent od boha, aby vydržel hrát do 35 na TOP úrovni.
V Melbourne bude mít slušný šance na poslední kola, tak snad to nezvoře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš má skvělý začátek roku, bohužel mám čas podívat se jen na záznamy zápasů. Ale jasná vítězství o něčem svědčí. Dnešní finále se patrně ukáže, ale podle mě má Tom skvělou formu a možná spolupráce s neznámým jihoamerickým trenérem začíná přinášet ovoce. Zvláště, když se Novakovi a Rafovi až tak nedaří. Děsně opatrně bych viděl útok na metu nejvyšší....Nevíte někdo, zda tento týden bude něco hrát Lucka Hradecká, nebo se šetří na kvaldu na Austrálii?
Reagovat
smazaný uživatel
bohuzel Berdychovi moc neverim, podle me bude nasledovat pad zebrickem v letosni sezone :(
Reagovat
smazaný uživatel
To si vůbec nemyslím, hraje parádní tenis. Ferrera jednoznačně porazí!
Reagovat
smazaný uživatel
o ktorej sa hraje?
Reagovat
smazaný uživatel
V 8,30h
Reagovat
smazaný uživatel
dakujem :)
Reagovat
smazaný uživatel
není zač:)
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/tenis-kondicni-kouc-vydra-rosol-dnw-/tenis.aspx?c=A150109_132655_tenis_tny
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká kategorie připadá na turnaj mužů v Dauhá?
Reagovat
Fandina
ATP 250
http://www.atpworldtour.com/Rankings/Rankings-FAQ.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
děkuji. já myslel, že alespoň 500
Reagovat
Frick
Taky mne to překvapilo. Když vidí člověk ten players list..
Reagovat
Fandina
V lednu se nic jiného v ATP než 250 a AO nehraje. A tohle je nejlukrativnější turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo by se chtěl podívat na prezentaci, co jsem udělal Denise Allertové, mrkněte: https://www.youtube.com/watch?v=O1Z2_s7EXsQ :)
Reagovat
VlS
Radši jsi jí měl dneska píchnout na kurtu
Reagovat
smazaný uživatel
Co už no :)
Reagovat
ptpc
Rád by som sa mýlil ale obávam sa, že na minuloročnú sezónu bude ťažké nadviazať.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, mýlíš se :)
Reagovat
ptpc
Ako som už napísal, rád by som sa mýlil, lebo som Denisin fanúšik. Každopádne sezóna je úplne na začiatku tak uvidíme.
Na druhej strane obdivujem tvoju istotu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak obdivuj a dívej se :)
Reagovat
ptpc
Samozrejme som to myslel ironicky...
Reagovat
smazaný uživatel
To mi došlo..:)
Reagovat
Kozoroh
Já to vidím na vítězství pro Berdycha. Ferrer poslední dva roky finálové zápasy nezvládá.
Reagovat
VlS
Podle mě je to 50:50.
Reagovat
kada.tom
Jinak loni vyhrál Rafa ve dvouhře a letos ve čtyřhře. Tomáš loni vyhrál ve čtyřhře, takže letos ... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
2:1 pro Toma.
Reagovat
kada.tom
taky si myslím :-))
Reagovat
kada.tom
Parádní finále, hezká čtyřhra :-)
Oba dva se pěkně doplňovali a zejména Rafa tam občas sázel neuvěřitelný údery. Myslím, že by mohli spolu čtyřhru hrát častějš, ale chápu, že pro Rafu je jasnou prioritou singl :-)

Každopádně velká gratulace :-)
Reagovat
Cico93
Snáď ho aj toto nakopne. A teraz smer Melbourne.
Reagovat
Mayo
Rafa ako inak ponižuje aj vo štvorhre, ledžendér (:
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě bude hodně vyrovnaný.
Reagovat
Davor1
Nemyslím si, na Berdycha bude najviac 1,5 podľa mňa...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jak kurz, ale zapas podle mě hodně vyrovnaný bude.
Reagovat
Cico93
1,55 . 2,25 ale to sa bude meniť David vyhra!
Reagovat
smazaný uživatel
Cico, možná mas pravdu, ale stejně - Tomas ho vystrili z kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Čekala jsem vyrovnanější kurz. Uvidíme, jak to dopadne. Bude pro Berďu první pořádná prověrka s hráčem srovnatelných kvalit.
Reagovat
kada.tom
Rafa s Juanem ve finále čtyřhry perlí, zvlášť Rafa má parádní okamžiky :-)
Reagovat
tommr
za postup do finále si připíše 60 bodů do žebříčku ...
Pokud by ve finále vyhrál získá dalších 100 bodů a posune se na šestý místo před Murrayho ...
Pokud by ale ve finále prohrál může ho naopak ještě předstihnout Raonic za předpokladu, že by získal titul v Brisbane ...
Reagovat
smazaný uživatel
To jen svědčí o nesmírné našlapanosti v první desítce a já věřím, že Tom se v ní zase udrží.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš má velké sebevědomí které přenáší na kurt. Hraje skvělý tenis a snad mu to vydrží. Otázka je, co se stane když narazí třeba na rozjetého Rogera, Novaka či jiného hráče TOP 5 :)
Reagovat
Mark976
zatím ani jeden moc rozjetý není:o) tím líp
Reagovat
smazaný uživatel
Zítřek by mohl trochu napovedet.
Reagovat
Mark976
zatím super, uvidíme zítra. Hráče z top 30 by měl porážet standardně - to ke spokojenosti nestačí....
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra to bude ostrý test, uvidíme jak ho Tomas napíše.
Reagovat
Mark976
pokud ano, věřím, že SF z loňska na AO může dát:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Dvě čtvrtfinále se zdají být víc otevřená, uvidíme co los.
Reagovat
Mark976
to bereš djokovic a federer jako uzavřené:o) uvidíme. Oni dva nejsou zrovna specialisti na úspěšný vstup do GS :o)
Reagovat
gigin
Jo no, hlavně Djokovič, který AO vyhrál 4x....
Reagovat
Mark976
v které době vyhrál AO. Zranění Nadal, nebo neforma a mini pauza Federer? nebo nad |Nadalem se štěstím...nebyla taková konkurence jako dnes, To bylo jen FNDM, dnes je to jiné:o)
Reagovat
gigin
Aha.. tak to pak jo..
Reagovat
smazaný uživatel
Celé zle.
Reagovat
smazaný uživatel
tak v HV z naseho planovaneho finalka nic nebude.. :-( teda my jedeme dal, zatim, snad dame v zaveru i Baggyho.. :-) Nechces se radeji kouknout na Stefana Kozlova? ;-))

Jinak Berda zatim drzi super. :-)
Reagovat
gigin
Já vím. Jsem zdrcen. Kozlov, říkáš? :)))
Reagovat
VlS
teprve 4x?
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkám uzavřené, ale v druhých dvou čekám spíš, že se tam Stan nebo Řada nedostane. Ale kdo ví jak všechno bude.
Reagovat
smazaný uživatel
*Rafa
Reagovat
Mark976
Wawrinka tam opět bude, slabší článek bych viděl ve feďákovi :o) tip pro QF u mě je Djokovic, Wawrinka, Dimitrov, Raonic (bohuzel),Berdych, Nadal, Murray, Potro ( úsměv)
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda s Rogerem i s Keiem počítám, naopak s Grigorem moc ne a s JMDP skoro vůbec ;)
Reagovat
smazaný uživatel
tak Junior je ale mnohem perspektivnejsi nez DelPo.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím ze to nikdo nepopírá :d
Reagovat
smazaný uživatel
tak s nim pocitej.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhlídky nejsou všechno :) Ale podceňovat se nesmí, no.
Reagovat
VlS
No já už vím kdo vyhraje, ale neřeknu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zavidim, ale spani mi to nerozhodi.. ;-)
Reagovat
Kozoroh
Tak spi dál.
Reagovat
Kozoroh
Já taky vím, kdo vyhraje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale neee, to bych prospala i finale.. :-))
Reagovat
Kozoroh
Féďák je držák! Jsem si jist, že v QF AO opět bude, narozdíl del Potra, kterýho favorizuješ ze soucitu (nemám nic proti Juanovi).
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc Roger mívá často relativně lehký los do toho QF.
Reagovat
Chrenda
Výměna trenéra evidentně prospěla. Tak snad by to mohla být ta vysněná SUPER SEZÓNA ve které udělá nějaký ten GS a posune se aspoň na 4 místo v žebři. Držím mu k tomu palce. Tak Tome pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist