Rozjetý Delbonis ve Gstaadu vyřadil obhájce titulu Bellucciho

23. 7. 2013, 22:33
Aktuality 14
ATP GSTAAD - Skvělou formu z Hamburku si Federico Delbonis přivezl i do Gstaadu. Argentinec v úvodním kole vyřadil dvojnásobného šampiona Thomaze Bellucciho, se kterým ani jednou neztratil podání.
Federico Delbonis

Federico Delbonis šokoval minulý týden v Hamburku, kde prošel kvalifikací, porazil Španěly Robreda i Verdaska, v semifinále senzačně skolil i Rogera Federera a poprvé v kariéře postoupil do finále. V něm sice dvaadvacetiletý Argentinec neproměnil tři mečboly proti Italu Fabiu Fogninimu, přesto ve světovém žebříčku vyletěl na 65. místo a výrazně vylepšil své maximum. 

A skvělou formu si navíc přivezl i na další antukový turnaj do švýcarského Gstaadu. V prvním kole Delbonis porazil 7-5 7-6 dvojnásobného šampiona Thomaze Bellucciho z Brazílie, který ve Gstaadu triumfoval v letech 2009 a 2012. Argentinský tenista ani jednou neztratil podání, když ve druhém setu za stavu 5-5 odvrátil všechny čtyři brejkboly. Už v následné hře měl první mečbol, proměnil však až ten druhý v tie-breaku.

O postup do čtvrtfinále si Delbonis zahraje s dalším bývalým vítězem Marcelem Granollersem, který ve Švýcarsku triumfoval před dvěma lety.

Svého prvního soupeře už zná i nejvýše nasazený Roger Federer, který na domácím turnaji v alpském městečku hraje poprvé od triumfu v roce 2004. Stejně jako před týdnem v Hamburku se utká s Danielem Brandsem, kterého před sedmi dny porazil 2-1 na sety. Německý tenista dnes zdolal 6-3 3-6 6-2 jiného domácího hráče Marka Chiudinelliho.

- ATP 250 GSTAAD -
(Švýcarsko, antuka, 467.800 eur)
úterní výsledky (23. 07. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Bautista Agut (8-Šp.) - Laaksonen (Švýc.) 6-2 6-3
Andújar (Šp.) - Crivoi (Rum.) 6-1 6-2
Gimeno-Traver (Šp.) - De Scheeper (Fr.) 6-4 6-4
García-López (Šp.) - Ungur (Rum.) 6-4 6-7(2) 6-1
Delbonis (Arg.) - Bellucci (Braz.) 7-5 7-6(2)
Hanescu (Rum.) - Brown (Něm.) 7-6(6) 6-2
Haase (Niz.) - Souza (Braz.) 6-4 7-6(7)
Brands (Něm.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-3 3-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Sonja
komu je Novak podobnej:
http://www.youtube.com/watch?v=0iaVQ5N9N98
:-D
Reagovat
Sonja
*kdo je Novakovi podobnej:-/:-D
Reagovat
J.M.
Ten Delbonis mi přijde jako hodně zajímavý příslib. Zatím jsem viděl jen něco z Hamburku, ale kdyby takto dokázal hrát stabilně a hlavně eliminovat chyby, tak by mezi dvaadvacátníky mohl rychle vyrůst nový objev konkurující Janowiczovi a spol. Ten jeho ranařský styl může dobře fungovat i na tvrdých površích. Doufám, že se mu povede už brzy něco většího, byla by škoda, kdyby zapadl.
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas, má min.na dvacítku do budoucna, už se na mače dvou Delů těšim :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bellucciho toho magora který hraje tenis na úrovni hráče 500stovky , člověk se až divý jak takový nýmand jako je Bellucci mohl být 20cátým hráčem .
Reagovat
Sonja
500stovka, divý, 20cátým...
Chuťovky.
Reagovat
Rafaeoli25
Jak mohl být dvacátým hráčem? Protože hrál v tu chvíli na takové úrovni! Je to hráč s obrovským talentem, ale se strašným přístupem podobně jako Gulbis, ti dva si můžou podat ruce. Oba umí zahrát vyrovnaný zápas s hvězdami, ale prohrát i s hráči druhý stovky, bohužel. Tenis je pro ně hlavně zábava a podle toho to vypadá..
Reagovat
Fandina
by měl hrát příští týden na Challengeru v Liberci. A jsou tam i jiná zajímavá jména viz odkaz.
http://www.ltkliberec.cz/cz/atp-svijany-open/uvod/novinky
Reagovat
Jersey
veselý,darcis a del bonis to jsou jediní na který se bude dát koukat, a kdo ví jestli taam del bonis nakonec vůbec pojede
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Del Bonis ježišmarjá po takových turnajích snad nepojede do Liberce, to by mě šokoval..
Reagovat
Mayo
umrem kukám na fotku a to čistý Djokovič :D
Reagovat
Sonja
A nemáš nějakej zákal?
Reagovat
Heather_Fedex
kdyz mas v sobe 3 promile, tak proc ne ;)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak prakticky totožný maj vlasy, ale nic víc ne..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist