Rozjetý Dodig porazil i Dolgopolova, Brands vyřadil jedničku Tipsareviče

4. 5. 2013, 10:04
Aktuality 2
ATP MNICHOV - Ivan Dodig má v Mnichově na svědomí vyřazení dalšího favorita. Chorvatský tenista si v bavorské metropoli poradil i s Ukrajincem Dolgopolovem a stal se jediným semifinalistou, který nehraje na domácí půdě. O finále totiž budou hrát také Tommy Haas, obhájce titulu Kohlschreiber a Daniel Barnds, jenž vyřadil nejvýše nasazeného Srba Tipsareviče.
Ivan Dodig

Ivan Dodig už v Mnichově vyřadil dvojnásobného šampiona Nikolaje Davyděnka i dvojnásobného finalistu Marina Čiliče a poradit si dokázal i s pátým nasazeným Alexanderem Dolgopolovem. Osmadvacetiletý Chorvat ukrajinského soupeře porazil dvakrát 6-4 a poprvé v sezoně postoupil do semifinále.

O své celkově třetí finále, které si zahrál v roce 2011 na trávě v Hertogenboschi a na domácím halovém turnaji v Záhřebu, kde nakonec triumfoval, se svěřenec českého kouče Martina Štěpánka utká s domácí nasazenou trojkou Tommym Haasem. S pětatřicetiletým veteránem s utkal letos v Delray Beach a prohrál s ním ve třech setech, Haas se ale před jejich druhým vzájemným střetnutí má na pozoru.

"Předvádí tu dobrý tenis, porazil už tři soupeře, kteří tu v minulosti dosáhli úspěchů. Zdá se být ve formě. V Delray Beach jsme odehráli těžký zápas a já očekávám, že nás čeká další takový. Budu muset hrát opravdu dobře, abych vyhrál," řekl 14. hráč světa Haas.

Německý tenista ve čtvrtfinále porazil 6-4 6-1 krajana Floriana Mayera a na jedinou výhru se přiblížil zopakování mnichovského finále z roku 2000. "Jsem velmi spokojený s mým dnešním výkonem," pochvaloval si rodák z Hamburku Haas, který získal 3 ze svých 13 titulů na domácí půdě - dva na trávě v Halle a jeden na antuce ve Stuttgartu. Letos už si zahrál finále v San Jose a semifinále na Masters v Miami, kde porazil světovou jedničku Djokoviče.

Do semifinále turnaje ATP se poprvé od Hong Kongu v roce 1999 dostali tři němečtí tenisté. O druhé místo ve finále si totiž v Mnichově zahrají šampion z let 2007 a 2012 Philipp Kohlschreiber a Daniel Brands, kteří si ve čtvrtfinále poradili se srbskými protivníky; Kohlschreiber porazil 6-3 7-6 Viktora Troického a Brands si proti světové devítce Janku Tipsarevičovi připsal třetí skalp hráče Top 10.

Pětadvacetiletý Brands postoupil do svého třetího semifinále a usilovat v něm bude o premiérové finále. S o čtyři roky starším Kohlschreiberem se utkal před čtyřmi lety právě v Mnichově a prohrál s ním dvakrát 4-6.

- ATP 250 MNICHOV -
(Německo, antuka, 467.800 eur)
páteční výsledky (03. 05. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Brands (Něm.) - Tipsarevič (1-Srb.) 6-3 4-6 6-4
Haas (3-Něm.) - Mayer (6-Něm.) 6-4 6-1
Dodig (Chorv.) - Dolgopolov (5-Ukr.) 6-4 6-4
Kohlschreiber (4-Něm.) - Troicki (Srb.) 6-3 7-6(3)

Semifinálové dvojice: Brands - Kohlschreiber, Haas - Dodig.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Petr nebo Pavel - totiz Filip nebo Dan, tezke to bude, ale jednoduse MUSIS, Tommy! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist