Rubljov na trávě začal porážkou s Basilašvilim a neobhájí v Halle loňské finále

13. 6. 2022, 16:26
Aktuality 1
ATP HALLE - Andrej Rubljov do travnaté části sezony vstoupil porážkou 6-7(1) 4-6 s Nikolozem Basilašvilim v úvodním kole "pětistovky" v německém Halle a neobhájí loňskou finálovou účast. Basilašvili, který nasazené trojce oplatil loňskou semifinálovou porážku z tohoto dějiště, si o čtvrtfinále zahraje s Oscarem Ottem, či Miomirem Kecmanovičem.
Andrej Rubljov (© AFP)

Andrej Rubljov letos triumfoval v hale, na venkovních betonech i antuce, ale vstup do travnaté části roku se mu nepovedl. Čtyřiadvacetiletý Rus v Halle vypadl hned v prvním kole po porážce 6-7(1) 4-6 s Nikolozem Basilašvilim, kterého v tomto dějišti vyřadil loni v semifinále.

Favorizovaný osmý hráč světa sice do utkání vstoupil brejkem, nicméně o pár chvil později prohrával už 2-5. Odvrácení setbolu ani srovnání skóre na 6-6 mu nepomohlo, ve zkrácené hře uhrál jediný bod a ve druhé sadě na returnu získal jen pět fiftýnů.

Basilašvili, jenž absolvuje už 17. letošní turnaj, bude usilovat o teprve druhou vítěznou sérii a třetí čtvrtfinálovou účast v aktuálním roce. O postup mezi nejlepší osmičku zabojuje proti domácímu Oscarovi Ottemu, či Miomirovi Kecmanovičovi.

Holger Rune dnes v Halle absolvoval svůj premiérový profesionální zápas na trávě. Devatenáctiletý talent, který na French Open senzačně postoupil až do čtvrtfinále, v něm podlehl 3-6 6-7(5) Pablovi Carreñovi. Třicetiletý Španěl si připsal teprve šestou kariérní výhru na tomto povrchu (bilance 6-11).

Ugo Humbert, který z posledních sedmi zápasů šestkrát prohrál, udolal díky 49 winnerům a pouhých 25 nevynuceným chybám 7-6 6-7 7-5 Radu Albota z Moldavska a vykročil za obhajobou svého nejcennějšího titulu. Ve druhém kole 23letý Francouz narazí na Poláka Huberta Hurkacze, nebo Američana Maxima Cressyho.

• ATP 500 HALLE •
Německo, tráva, 2.134.520 eur
pondělní výsledky (13. 6. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Basilašvili (Gruz.) - Rubljov (3-) 7-6(1) 6-4
Carreño (6-Šp.) - Rune (Dán.) 6-3 7-6(5)
Humbert (Fr.) - Albot (Mold.) 6-7(4) 7-6(4) 7-5
Djere (Srb.) - Squire (Něm.) 4-3 skreč S.
McDonald (USA) - Hüsler (Švýc.) 7-6(4) 6-4
Ivaška (Běl.) - Struff (Něm.) 3-6 6-3 7-6(5)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist