Rubljov na Turnaji mistrů překvapil skvělým výkonem a výhrou nad Tsitsipasem

15. 11. 2021, 22:47
Aktuality 9
TURNAJ MISTRŮ - Andrej Rubljov ve svém prvním zápase na Turnaji mistrů na mizerné výsledky z posledních měsíců nenavázal. Ruský tenista v Turíně naopak po nečekaně velmi dobrém výkonu přehrál 6-4 6-4 Řeka Stefanose Tsitsipase a připsal si důležitý bod v boji o postup ze skupiny.
Andrej Rubljov (© AFP)

Andrej Rubljov měl v první polovině sezony velmi dobrou formu, postupně ale jeho výkony slábly. Na třinácti z posledních čtrnácti turnajů ztroskotal na hráči mimo Top 20, tři ze čtyř posledních porážek utrpěl dokonce s tenisty mimo Top 50. A to se mu předtím v období od srpna 2019 do září 2021 stalo jen jednou.

Na Turnaj mistrů ale dorazil úplně jiný Rubljov. Ve svém prvním vystoupení předvedl skvělý výkon proti bezradnému Stefanosi Tsitsipasovi, kterému nenabídl ani jeden brejkbol a zvítězil 6-4 6-4.

Statistiky zápasu
Tsitsipas - Rubljov
12 esa 9
2 dvojchyby 3
63 %
1. podání 'in' 68 %
68 %
úsp. 1. podání 90 %
50 %
úsp. 2. podání 32 %
27 winnery 27
27 nevyn. chyby 13
11/17 hra na síti 9/11
0/0 brejkboly 5/7
63 celkem bodů 72
čas: 1:31

24letý Rus měl duel pod kontrolou a především v úvodním setu byl při svém podání takřka bezchybný. O rok mladšímu Řekovi pomohl jen 13 nevynucenými chybami a po hodině a půl proměnil s pomocí 'prasátka' první mečbol.

"Mám ze své hry skvělý pocit. Tohle jsou ty momenty, kvůli kterým tady jsem. Kvůli tomu trénuju, abych hrál takový tenis pro diváky a užil si to. Dnes jsem předvedl to nejlepší a jsem za to moc rád," pochvaloval si očividně spokojený Rubljov, kterému po celý zápas fungoval servis.

"Když funguje podání, je to vždy klíčové. Ale dnes jsem také skvěle returnoval a celkově jsme odehrál výborný zápas. Po prvním zápasu bych neměl dělat velké závěry, protože je před námi ještě týden turnaje. Ale dnes se to opravdu povedlo a já doufám, že v tom budu pokračovat," dodal ruský tenista, který vyrovnal vzájemnou bilanci na 5-5.



Rubljov hraje na Turnaji mistrů podruhé, loni skončil ve skupině s bilancí 1-2. V příštím zápase vyzve největšího favorita Srba Novaka Djokoviče. Šestinásobný šampion si v odpoledním duelu poradil s Norem Casperem Ruudem.

23letý Tsitsipas, který před dvěma týdny vzdal kvůli bolestem pravé paže zápas na Masters 1000 v Paříži, z posledních pěti zápasů počtvrté prohrál a značně si zkomplikoval cestu do semifinále. Ve středu se řecký šampion z roku 2019 utká s Ruudem.

 

• TURNAJ MISTRŮ 2021 •
Turíán (Itálie), tv. povrch / hala, 7.250.000 dolarů
pondělní výsledky (15. 11. 2021)
• Dvouhra •
Zelená skupina
Djokovič (1-Srb.) - Ruud (8-Nor.) 7-6(4) 6-2
Rubljov (6-Rus.) - Tsitsipas (3-Řec.) 6-4 6-4
Tabulky skupin
• Čtyřhra •
Červená skupina
Ram/Salisbury (2-USA/Brit.) - Soares/J. Murray (7-Braz./Brit.) 6-1 7-6(5)
Herbert/Mahut (3-Fr.) - Cabal/Farah (5-Kol.) 7-6(1) 6-4
Tabulky skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
se blíží. Dorazí ho už Casper? Nedivil bych se...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
paddy
Letošní sezóna Tsitsipase skončila na hajzlu ve F RG smile

A přitom Rublev hraje na podzim tragicky smile
Reagovat
paddy
Snad tam aspoň spláchnul...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ba právě. Obojí sedí jak ten Cyp na hayselu.
Rozdílové byly ty sms.
Stefanos hraje pohledný tenis, ale chybí mu vítězné údery, momenty překvapení, soupeři ho už mají přečteného. Stagnuje s tím svým stylem a pokud něco nezmění, bude se žebříčkem jen propadat. Ta scénka s Cypem starším mu taky rozhodně nepomohla...
Reagovat
Pe3k
Je to možné, navíc Ruud hrál včera v prvním setu vyrovnanou partii s Djokovicem a na hardu se neustále zlepšuje a já doufám, že se bude zlepšovat i nadále...To Cyp z Řecka už potřebuje restart jako sůl.
Mateo vzdal, ale dál hraje? Myslel sem že bude hrát Sinner.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zranění Mattea jsem neviděl, jen začátek zápasu a pak už jak ležel u lavičky. Ale je to divný, nedohrát zápas kvůli břišáku a obden nastoupit do dalšíhosmile
Casper se zlepšuje, ale zatím hlavní překážka k většímu úspěchu leží v jeho hlavě. Potřebuje získat víc sebevědomí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdyby hrál Rublev jen na první podání, asi by to na výsledku nic nezměnilo. Do poloviny druhého setu určitě, to měl na druhém servisu 0 % vyhraných bodů...
Reagovat
Pavol
Ale zas ma niečo naučil. Dodržiavať pravidlá. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist