Rubljov o body a prémie za diskvalifikaci nepřijde. Byl by to nepřiměřený trest, zdůvodňuje ATP

4. 3., 18:26
Aktuality 9
Andrej Rubljov po vyloučení z turnaje v Dubaji za nadávky čárovému rozhodčímu nakonec o prémie a body do žebříčku nepřijde. Po odvolání pátého hráče světa o tom na webu informovalo vedení okruhu ATP.
Profily hráčů
Andrej Rubljov (© Profimedia)

Rubljov byl v Dubaji vyloučen poté, co se v semifinále s Alexanderem Bublikem z Kazachstánu dostal za stavu 5:6 ve třetím setu do ostrého sporu s čárovým rozhodčím. Sudímu křičel zblízka do obličeje a podle supervizora turnaje mu v ruštině vulgárně nadával.

Šestadvacetiletý Rus byl diskvalifikován a dostal pokutu 36.400 dolarů. Navíc měl podle pravidel přijít o veškeré finanční prémie i body z Dubaje, tomu se ale po odvolání vyhnul.

"Došli jsme k závěru, že v tomto případě by šlo o nepřiměřený trest," uvedla ATP.

"Rád bych poděkoval za přehodnocení mé diskvalifikace a ponechání bodů a prize money," napsal Rubljov na sociální sítě. "Doufám, že se ATP na tohle pravidlo podívá a změní ho. Je nepřijatelné, aby takhle zápas ovlivnilo pouhé tvrzení rozhodčího bez důkazů. Navíc aniž by hráč měl možnost vyžádat si kontrolu na videu," navrhuje ruský tenista úpravu pravidel.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak asi si na ATP přehráli záznam a pozvali k tomu nějakého ne úplně hluchého člověka, který musel slyšet, že tam Rubljov nic v ruštině neřval, a nadávky už vůbec ne, jak tvrdil tajemný muž silně ukrajinského vzhledu, který "understands the language", jak uvedl supervizor, když Rubljova vyhazoval, a teď se z toho snažej vycouvat nějakým přiměřeným kompromisem, aby se to hlavně rychle zametlo pod koberec...
Reagovat
HolyMotors
Ty jsi opravdu silně jebnutý a posedlý konspirátor...
Reagovat
mamradrohliky
ježiši, to zase někdo pohulil pár čůráčků a hned se všichni můžou poserinkat
Reagovat
mamradrohliky
ne, že já bych jich pár nepohulil že :D
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Teo
lol
Reagovat
com
Reagovat
aligo
Jednou tak, jednou mák, to jsou mi ale věci, ke každému jinak, podle toho jak se nám zlíbí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist