Rubljov se znovu po dvou letech dostal do finále v Monte Carlu. O titul si zahraje s Runem

15. 4. 2023, 22:29
Aktuality 3
ATP MASTERS MONTE CARLO - Andrej Rubljov si na turnaji Masters v Monte Carlu po dvou letech opět zahraje o titul. V semifinále otočil zápas s Američanem Taylorem Fritzem a zvítězil 5-7 6-1 6-3. Ve finále ho čeká Dán Holger Rune, který porazil 1-6 7-5 7-5 Itala Jannika Sinnera.
Andrej Rubljov (© AFP)

Andrej Rubljov v prvním setu vedl 2-0 a 3-2 poté, co sebral soupeři servis. Sadu přesto získal Taylor Fritz, který ve čtvrtfinále vyřadil vítěze předchozích dvou ročníků Řeka Stefanose Tsitsipase a předtím Jiřího Lehečku.

Druhý set už byl jasnou záležitostí šestého hráče světa. Ve třetí sadě Rubljov vedl 3:2, když byl zápas na téměř dvě hodiny přerušen kvůli dešti. Ani to ho nerozhodilo, po návratu okamžitě sebral Fritzovi servis a zápas už kontroloval.

Také Holger Rune musel v semifinále otáčet skóre poté, co v prvním setu na Jannika Sinnera od stavu 1-1 nestačil. Pak devatenáctiletý Dán srovnal s šestým tenistou žebříčku krok, a i když promarnil vedení 4-1, získal sadu pro sebe.

Třetí sadu po vyrovnaném průběhu rozhodl Rune brejkem za stavu 6-5. Devátý hráč pořadí si díky tomu o titul zahraje pošesté v kariéře. Všechny dosavadní finálové účasti zaznamenal loni a může získat čtvrtý turnajový triumf.

Pětadvacetiletý Rubljov si finále v Monte Carlu zahrál v roce 2021, kdy prohrál s Tsitsipasem. Na okruhu ATP bude usilovat o třináctý titul. Letos už si ve finále neúspěšně zahrál na turnaji v Dubaji. Runeho už letos porazil na Australian Open a má s ním bilanci 1-1.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 5.779.335 eur
sobotní výsledky (15. 4. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Rubljov (5-) - Fritz (8-USA) 5-7 6-1 6-3
Rune (6-Dán.) - Sinner (7-It.) 1-6 7-5 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
soloo
žádny komentár r.i.p. tenisportal
Reagovat
hanz
Páč mužský bez český účasti na českém portálu nezajímají.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist