Rubljov v Madridu zlomil trápení a zahraje si o druhý titul z turnajů Masters

3. 5., 17:29
Aktuality 20
ATP MADRID - Andrej Rubljov (26) před pár dny na antuce v Madridu přerušil šňůru čtyř porážek a nyní na ní po výhře 6:4, 6:3 nad Američanem Taylorem Fritzem (26) a sérii již pěti vítězství slaví postup do svého pátého finále turnaje Masters 1000. O celkově 16. titul a druhý triumf z tisícovek si ruský tenista zahraje s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem (23).
Andrej Rubljov (© Profimedia)

Fritz – Rubljov 4:6, 3:6

Andrej Rubljov neměl vůbec špatný vstup do sezony. Triumfoval v Hongkongu, na Australian Open se dostal do čtvrtfinále a ve světovém žebříčku figuroval na svém maximu (5. místě). Jenže na začátku března v Dubaji byl diskvalifikován v závěru dramatického semifinále proti Alexanderu Bublikovi, neboť křičel na lajnového rozhodčího a údajně mu sprostě nadával, a odšpuntoval tím černou sérii.

Na následujících čtyřech turnajích utrpěl sérii čtyř porážek, přičemž s Jiřím Lehečkou, Tomášem Macháčem, Alexeiem Popyrinem a Brandonem Nakashimou neuhrál ani set.

Trápení zlomil až po bezmála dvou měsících na aktuálním turnaji v Madridu, kde nakonec útočí na vyrovnání svého nejcennějšího triumfu. Zatímco v předchozích dvou měsících prohrál čtyři zápasy v řadě, nyní vyhrál pět zápasů během osmi dnů se ztrátou jediného setu.

Po středečním skalpu domácího dvojnásobného obhájce titulu Carlose Alcaraze šestadvacetiletý Rus potvrdil skvělou formu i v semifinále proti světové třináctce Tayloru Fritzovi. Jen o osm dní mladšího Američana přehrál navzdory ztrátě podání hned v první hře 4:6, 3:6 a vzájemnou bilanci upravil na 3:4.

Rubljov postoupil do svého celkově 25. finále, v nichž má bilanci 15:9. Na podniku Masters 1000 si o titul zahraje popáté, jediný triumf slavil loni na antuce v Monte Carlu.

"Mentálně se tady cítím mnohem lépe. Podařilo se mi emoce nastavit správným směrem, bez toho bych ve finále nebyl," přiznal aktuálně osmý hráč světa Rubljov.

V nedělním finále se Rubljov utká se soupeřem mimo TOP 30 - českým tenistou Jiřím Lehečkou, nebo Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem. Ti svedou souboj o své největší finále od 20:00 SELČ.

"Félix už byl hráčem TOP 10 a teď zase hraje čím dál lépe. Na začátku sezony jsem proti němu odvrátil několik mečbolů. Skoro mě porazil. A Lehečka mě porazil v posledním zápase v Indian Wells, ve dvou setech mi nedal šanci. Na žebříček se tedy nedívám, znám ty kluky a vím, jak hrají. V tenisu nejde určovat favority podle žebříčku," řekl Rubljov.

O druhý titul z podniku Masters si Rubljov zahraje s Félixem Augerem-Aliassimem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 4:1. Kanaďan postoupil ze semifinále po skreči Jiřího Lehečky.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Madridu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
EllNino
To je obrovská škoda ...

Titul na 1000 nebyl už dlouho takhle nízko ... i mi přišlo, že je v zápse lepší a nejspíš by vyhrál :/

To je snad nějaká Kaderkova kletba letos, Muška mimo na bůhvíjako dlouho, Krejča vynechala čtyři tisícovky a hraje pod psa, Markéta každou chvíli nehraje, Karolína se taky zranila, Marie detto, Menšík hraje se zraněním, Brenda taky není fit, Terka Martincová problémy s kolenem, Sára taky nehrála, Macháč onemocněl...

Zdravé jsou jen Lindy a Katka a ty nehrají nic moc, Katka teď na své vlnce, ale malý turnaj ...
Reagovat
HolyMotors
Linda Nosková že nehraje nic moc? To snad ne)
Reagovat
EllNino
Poslední prohry s Raducanu a Andrejevou skutečně nic moc, má to nahoru dolů ... ale z našich asi nejlepší sezónu, když nepočítáme občasné výstřelky Markéty, Báry nebo Karolíny
Reagovat
HolyMotors
Raducanu hrála velice dobře a Andrejeva je obrovský talent a už teď skvělá hračka. Linda ještě není na takové úrovni (a kdo ví jestli někdy bude), aby podobné hráčky pravidelně porazela. Já bych jí spíš ocenil za AO a pamětihodné vítězství nad N1. Řekl bych, že má slušnou sezónu. Narozdíl od druhé Lindy. Ta k ní do jedné věty nepatří)
Reagovat
EllNino
Asi máš pravdu :)
Reagovat
Nola
Uz vcera sa mi Lehecka nezdal, je mi to luto, taka konstelacia a...
a Madrid vyhra ten, kto sa udrzi najdlhsie na nohach, nakoniec to bude fakt FAA, nemusel skoro vobec hrat a usetrene sily sa mu zidu
Reagovat
farr
Mrazík ho musí rozebrat na prvočinitele. Absolutně nezasloužené finále.
Reagovat
Krisboy
A Injury Open jde do finále
Reagovat
aape
Reagovat
HolyMotors
Zdrcující vidět Jirku takhle na kolenou. Je mi to hrozně líto...
Reagovat
Otmar
No, to byl zdrcující pohled. Záda jsou často dlouhý problém, přeju mu brzké uzdravení. Ale tak snadno to asi nepůjde, bolest šla do nohou, dokonce to neustál...ojojój!
Reagovat
com
komedie.. Hlavne, ze ho boli zada, ale jde to zkusit a skrecne az pred branami finale proti takovymu
Reagovat
Nola
prosim ta, uz nesaskuj, Federer vzdy hovoril, ze nikdy nevies ci super na tom nie je este horsie a neskrecuje skor..... uz bol taky zapas, myslim Wawrinka chcel skrecovat, ale skor to urobil jeho super, nepamatam kde, ani kedy sa to stalo, ale tak to rozhodne je
Reagovat
PTP
Lendl taky kdysi po pár gemech se Salomonem byl vyřízenej a chtěl to skrečovat, ale Salomon ho předběh a skrečoval dřív
Reagovat
Walda58
ještě rozmlátil raketu
Reagovat
Random33
Reagovat
HAJ
Tak to je šílený turnaj. Hráči odpadávají kvůli zranění jak přezrálé hrušky.
Reagovat
Walda58
asi propadlej kovid pas
Reagovat
paddy
žádné překvapení, protože Rublev rozhodně patří mezi hráče, pro které není problém se dostat do SF smile

Dohá 2021
OF Rublev-Gasquet walkover
ČF Rublev-Fucsovics walkover
SF Rublev-Bautista 3:6 3:6
a 100 bodů do rankingu v kapse smile smile smile
Reagovat
Walda58
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist