Rumunka Beguová má z Taškentu první titul na okruhu WTA

15. 9. 2012, 13:23
Aktuality 5
Rumunská tenistka Irina-Camelia Beguová porazila ve finále turnaje v Taškentu Donnu Vekičovou z Chorvatska 6-4 6-4. Dvaadvacetiletá vítězka se na třetí pokus dočkala premiérového titulu na okruhu WTA.
Profily hráčů
Irina-Camelia Beguová

V loňském roce finále v Marbelle ani v Budapešti k triumfu Beguová nedotáhla, protože v nich nestačila na favorizované turnajové jedničky Viktorii Azarenkovou respektive Robertu Vinciovou.

V Uzbekistánu narazila na papírově nejtěžší soupeřku už v semifinále, kde vyřadila nasazenou dvojku Urszulu Radwaňskou z Polska, a v boji o finále pak proti šestnáctileté debutantce na WTA Tour Vekičové potvrdila roli favoritky.

Semifinálové přemožitelce Češky Evy Birnerové vzala Beguová v závěru prvního a na začátku druhého setu servis, a třebaže při vedení 4-3 sama podání neudržela, dvěma získanými gamy vzápětí zápas ukončila.  

Vekičová prošla do hlavní soutěže z kvalifikace a byla nejmladší finalistkou na okruhu WTA od roku 2006, kdy si o titul v Portoroži zahrála tehdy patnáctiletá Rakušanka Tamira Paszeková.

- WTA TAŠKENT -
(Uzbekistán, tvrdý povrch, 220.000 dolarů)
dnešní výsledky (15. 09. 2012)

Dvouhra - finále:
Beguová (Rum.) - Vekičová (Chorv.) 6-4 6-4

Čtyřhra - finále:
Kaniaová, Pechovová (Pol./Běl.) - Čakvetadzeová, Doloncová (Rus./Srb.) 6-2 skreč.

ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulace Irině k prvnímu titulu a Donně k impozantnímu debutu na okruhu WTA! :) Dneska jsem konečně viděl Donnu hrát, i když ten stream za moc nestál... Begu byla v některých momentech zkušenější a trpělivější. Rozhodující moment byl rebrejk v devátém gemu 2. setu. Tam se Donna mohla dostat zpátky do zápasu, ale bohužel nepotvrdila brejk. Pak už Begu dopodávala... Begu má teď docela dobré výsledky a moje oblíbené hráčky už s ní taky párkrát "měly tu čest". Vika se proti ní trochu trápila v 1. kole OH a Caro s ní prohrála v 1. kole US Open. Begu loni dostala od WTA ocenění Newcomer of the Year, takže předpoklady určitě má... Donně bych moc přál další úspěchy a věřím, že přijdou. Její herní projev se mi líbil, i když tam dneska bylo asi víc chyb než obvykle. Určitě tam ještě chybí zkušenosti s takovými zápasy, což je vzhledem k jejímu věku logické. Myslím si, že Donna má před sebou velmi slibnou budoucnost a určitě ji budu dál sledovat. Navíc je to pěkná holka s roztomilým slovanským vzhledem, to je hned o důvod víc. :)
Reagovat
dadaft
napsals to hezky. taky konec prvního setu byl pro Donnu tak trochu smolný - ale není debat o tom, že Begu hrála v důležitých chvílích dobře.
jinak dneska si dám quebecká semi. - - - a finále Hradecká - Flipkens by potěšilo.
mimochodem - hodně zvláštní hala v Quebecu. pěkně barevně laděná... (no, možná mohl být ještě trošičku moderněji zbarvený kurt, míček se trochu ztrácí (teda aspoň na sreamech)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Biggest problem byl, že Donně dneska oproti QF a SF prakticky vůbec nešel servis, ani nevím jestli dala eso. Birnerové jich nasázela 8, ne-li víc. Navíc Beguové několikrát haluzově vyšlo na lajnu ty returny. Ale musím uznat, její servis byl dneska perfektní, a to rozhodlo .V klíčových momentech Donna moc spěchala, doplatila na minimum zkušeností, ale celkově tady hrála báječně. Takový úspěch tu nebyl od dob Vaidišové, Paszekové. Moc se těším na její další turnaje. Jestliže jsem tu holku před tímto turnajem pozoroval, tak nyní už jsem definitivně její fanoušek.
Reagovat
smazaný uživatel
Předtím jsem Donnu vůbec neznal, takže díky za tip. Určitě ji budu dál sledovat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš zač ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist