Rumunka Beguová v Palermu ukončila pětileté čekání na 5. triumf

24. 7. 2022, 22:34
Aktuality 3
WTA PALERMO - Rumunka Irina Beguová ve finále antukového turnaje WTA 250 v Palermu porazila hladce 6-2 6-2 domácí Luciu Bronzettiovou a ukončila pětileté čekání na svůj 5. titul.
Profily hráčů
Irina Beguová

Irina Beguová se v sobotu přetahovala se Španělkou Sarou Sorribesovou o první letošní finále přes tři hodiny až do půl druhé ráno, v dnešním souboji o titul ale únavu potlačila a drama nepřipustila.

Domácí Lucii Bronzettiové, která hrála finále poprvé v kariéře, v prvním vzájemném střetnutí sebrala šestkrát podání a za hodinu a půl zvítězila 6-2 6-2.

"Vůbec jsem nečekala, že tady vyhraju. Minulý týden v Lausanne jsem vypadla ve druhém kole, ale tvrdě jsem trénovala zlepšovala se tady od zápasu k zápasu," usmívala se Beguová na tiskové konferenci.

"Jsem teď hodně unavená, byl to těžký týden. Podmínky jsou tady náročně, ale zároveň se tady na těchto kurtech a před skvělým publikem hraje dobře," doplnila Beguová.



31letá Rumunka ve svém 9. finále získala 5 titul, na který čekala pět let. Poslední triumf slavila už v roce 2017 na domácí antuce v Bukurešti. Ve světovém žebříčku se bývalá 22. hráčka světa posune o dvanáct příček na 33. místo.

Bronzettiová si postupem do finále zajistila posun na 65. místo světového žebříčku, čímž o jednu příčku překoná své maximum.

Beguová bude příští týden plnit roli nasazené čtyřky ve Varšavě, kde začne proti jedné z kvalifikantek. Bronzettiová se měla představit českým fanouškům na Livesport Prague Open ve Stromovce, ale dnes se ze soutěže odhlásila.

• WTA 250 PALERMO •
Itálie, antuka, 251.750 eur
nedělní výsledky (24. 07. 2022)
• Dvouhra - finále •
Beguová (6-Rum.) - Bronzettiová (It.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Zimmermannová/Bondárová (3-Belg./Maď.) - Anšbaová/Udvardyová (-/Maď.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
Begu má víc titulů než mají Siniaková, Muchová, Vondroušová, Bouzková a Martincová dohromady ... smile
Reagovat
misa
Šílené
Reagovat
EllNino
V podstatě jsou menší obdobou té skupinky Cetkovská, Benešová, Strýcová, Birnerová, Ondrášková, Voráčová atd. kolem roku dejme tomu 2010

Ono mají třeba nejvyšší ranking některé výše (zejména Markéta má skvšlé výsledky, finále RG, olympiády), ale jinak je to dost podobné, sužují je zranění a nebo na to jednoduše nemají vítěznou mentalitu

Více titulů dokázaly vyhrát jen Petra, Karolína, Šafi, Nicole, snad několik přidá ještě Bára Krejčíková
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist