Rune hraje poprvé jako obhájce titulu. V Mnichově si zopakuje finále s Van de Zandschulpem

22. 4. 2023, 19:54
Aktuality 4
ATP MNICHOV - Holger Rune na antuce v Mnichově porazil 6-3 6-2 Australana Christophera O'Connella a jediná výhra ho dělí od obhájení prvního triumfu na okruhu ATP. O celkově 4. titul si 19letý Dán zahraje v repríze loňského finále s Boticem Van de Zandschulpem, který vyřadil Taylora Fritze.
Holger Rune (© Profimedia)

Holger Rune loni v Mnichově získal první trofej z turnaje ATP a letos už jako nasazená jednička v Bavorsku startuje poprvé v kariéře v roli obhájce titulu. 

Soutěží zatím proplouvá bez ztráty setu. Po domácím Yannicku Hanfmannovi a bývalém šampionovi Chilanu Cristianu Garínovi nezaváhal ani proti australskému překvapení Christopheru O'Connellymu, kterého v semifinále přehrál 6-3 6-2.

Dánský mladík si tak týden před 20. narozeninami zahraje sedmé finále a bude si chtít spravit chuť po minulém týdnu, kdy ztratil nadějně rozehranou bitvu o 4. titul na Masters 1000 v Monte Carlu.


Ve finále narazí stejně jako loni na Botice Van de Zandschulpa, který před rokem už v průběhu prvního setu vzdal. 27letý Nizozemec v semifinále porazil 6-4 7-6 světovou desítku Taylora Fritze a do finále postoupil podruhé v kariéře.

"Hodně to pro mě znamená, zvlášť po tom loňsku, kdy jsem musel vzdát. Letos už musím něco vymyslet, tak doufejme, že to zítra půjde," uvedl čtvrtý nasazený Nizozemec.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 630.705 eur
sobotní výsledky (22. 04. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Rune (1-Dán.) - O'Connell (Austr.) 6-3 6-2
Van de Zandschulp (4-Niz.) - Fritz (2-USA) 6-4 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Krisboy
Co to tam ten spratek zkouší?smile
Reagovat
EllNino
Hrozný
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Botič nevím, jestli překvapí. To by spíš překvapil spratek Rune, kdyby prohrál...
Reagovat
Pavol
Tiež si myslím že si potrebuje zvýšiť sebavedomie po tom prehratom finále. Ale jeden nikdy nevie.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist