Ruska Dzalamidzeová si změnila občanství. Nechtěla přijít o Wimbledon

20. 6. 2022, 08:42
Aktuality 0
Deblová specialistka Natela Dzalamidzeová si změnila ruské občanství na gruzínské, aby mohla startovat ve Wimbledonu. Na londýnském grandslamu se chystá hrát čtyřhru se Srbkou Aleksandrou Kruničovou.
Profily hráčů
Natela Dzalamidzeová (© AFP)

Pořadatelé z All England Clubu před dvěma měsíci zakázali účast ve Wimbledonu ruským a běloruským tenistům kvůli invazi na Ukrajinu. Listu The Times řekli, že Dzalamidzeová po změně občanství nemohou ve startu zabránit.

Devětadvacetiletá hráčka získala na okruhu WTA dva deblové tituly (loni v Kluži a Linci). Letos v dubnu hrály s krajankou Kamilou Rachimovovou finále v Istanbulu, v němž podlehly česko-španělské dvojici Marie Bouzková a Sara Sorribesová.

Od té doby moskevská rodačka Dzalamidzeová čtyřikrát po sobě vypadla v prvním kole. Naposledy s Rachimovovou neuspěly na Roland Garros, kde nastoupily pod neutrální vlajkou.

Ve světovém žebříčku deblistek Dzalamidzeová figuruje na 43. místě, což je zároveň její maximum. Ve Wimbledonu hrála v letech 2017 až 2019 a jen jednou se dostala do 2. kola.

Letos se ve Wimbledonu nehraje o body do světových žebříčků, tenisté si však přijdou na rekordní prize money. Za účast v prvním kole čtyřhry tenistky obdrží 16.940 dolarů pro pár (zhruba 400.000 Kč), což je především pro deblistky zasádní částka v rozpočtu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist