Rusko má další pozitivní hráče. Na ATP Cupu nenastoupí ani Karacev a Donskoj

29. 12. 2021, 11:32
Aktuality 0
Ruští tenisté se na ATP Cupu v Austrálii musí obejít kromě světové pětky Andreje Rubljova také o Aslana Karaceva a Jevgenije Donského, kteří měli rovněž pozitivní test na Covid-19. Jedničku Daniila Medveděva a Romana Safjullina Rusové doplnili už jen o Jevgenije Karlovského.
Profily hráčů
Aslan Karacev (© AFP)

Rusko má v aktuálním světovém žebříčku dva hráče v Top 5 a tři členy v Top 20. Letos potvrdilo roli favorita na ATP Cupu i Davis Cupu a už za pár dní ho čeká obhajoba triumfu na ATP Cupu. 

V Austrálii ale nastoupí oslabeni, neboť z elitních hráčů v týmu zůstává už 'jen' světová dvojka Daniil Medveděv. Další tři tenisté se soutěže družstev nesmí zúčastnit kvůli pozitivnímu testu na Covid-19.

Koronavirem se nakazil pátý muž žebříčku ATP Andrej Rubljov, který před dvěma týdny ovládl exhibici v Abú Zabí a pozitivní test měl po návratu do Barcelony. A dnes Rusové oznámili, že testováni s pozitivním výsledkem byli i Aslan Karacev (18. v ATP) a Jevgenij Donskoj (172.).

Z pěti hráčů tak v ruském výběru zůstali už jen Medveděv a Roman Safjullin. Kapitán Gilles Cervara tým doplnil už jen o třetího člena Jevgenije Karlovského (269.).

Rusko se ve skupině B střetne s domácí Austrálií, Itálií a Francií, která nahradila Rakousko kvůli odhlášení Dominicva Thiema i Dennise Novaka. 

Srbsku v Sydney nepomůže světová jednička Novak Djokovič, Američané přišli o Austina Krajicka. ATP Cup startuje na Nový rok.

Pozitivní test na Covid-19 komplikuje začátek sezony také Rafaelu Nadalovi, Denisi Shapovalovovi, který zatím zůstává v kanadské nominaci pro ATP Cup, Benoitu Pairemu či tenistkám Belindě Bencicové a Ons Džabúrové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist