Ruský pár Kirilenková s Petrovovou si vydřel start na Turnaji mistryň

20. 10. 2012, 21:42
Aktuality 15
Už za tři dny startuje Turnaj mistryň, ale až dnes se zkompletovalo kvarteto deblových dvojic. Do Istanbulu po zítřejším finále v Moskvě odletí také Rusky Maria Kirilenková s Naďou Petrovovou.
Maria Kirilenková a Naďa Petrovová

Tři páry měly start na Turnaji mistryň již pár týdnů jistý, poslední čtvrté místo však bylo stále volné a rozhodnout se muselo až v Moskvě. Před turnajem byly ve hře dva páry - Rusky Maria Kirilenková s Naďou Petrovovou a Američanky Racquel Kopsová-Jonesová s Abigail Spearsovou a soutěž se vyvíjela tak, že oba páry se v dnešním semifinále utkaly v přímém souboji nejen o finále, ale i o start v Istanbulu. 

První i druhý set měly lépe rozehraný tenistky ze Spojených států, neboť vedly 4-1, respektive 3-1, domácí Rusky ale vývoj pokaždé otočily a zvítězily 7-5 6-4. 

"Tento turnaj byl nervy-drásající pro nás obě," přiznala zkušenější Petrovová. "Ony (Kopsová-Jonesová se Spearsovou) v prvním kole odvrátily tři mečboly a my tu zase v každém zápase vyhrály super tie-break. Takže všechny jsme tu mohly vypadnout už mnohem dříve, ale takhle jsme se utkaly v přímém zápase a do Istanbulu postoupil ten lepší," komentovala Petrovová, jež s Kirilenkovou v prvním kole vyřadily po boji sestry Plíškovy.

"Dnes to byl rozhodující zápas, takže to bylo velmi těžké. Nakonec to bylo vemi těsné, tak jsem teď strašně šťastná, že jsme vyhrály," radovala se pětadvacetiletá Kirilenková.

Ruská dvojka letos vyhrála prestižní turnaj v Miami, byla ve finále French Open či získala bronzové olympijské medaile. "Byla to pro nás vážně velmi vzrušující sezona - Miami, Paříž a samozřejmě olympiáda - a teď navíc Istanbul. Kvalifikovat se na Turnaj mistryň je každý rok velkou motivací," pochvalovala si třicetiletá Petrovová, jež by navíc stejně jako Kirilenková neměla chybět také na Turnaji šampionek v bulharské Sofii.

Turnaj mistryň se v hlavním městě Turecka koná od 23. října a zúčastní se ho také Italky Sara Erraniová s Robertou Vinciovou, Američanky Liezel Huberová s Lisou Raymondovou a české tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou.

- WTA PREMIER MOSKVA -
(Rusko, tv. povrch / hala, 740.000 dolarů)
sobotní výsledky (20. 10. 2012)

Čtyřhra - semifinále:
Kirilenková/Petrovová (3-Rus.) - Kopsová-Jonesová/Spearsová (USA) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
kdy už budou vylosovaný ty skupiny?
Reagovat
tommr
jsem zvědavej jakej budou mít H+H los. Nejlepší by asi bylo kdyby mohly začínat s párem Huber/Raymond ... :)
Reagovat
BooOoo
ano, od těch dostaly posledně kanára :)
Reagovat
smazaný uživatel
Od kdy je Istanbul hl.mestem Turecka? :-)
Reagovat
petrulinka
To víš, tady asi pořád někdo spí a píše potom nesmysly, jelikož tady bývají nesmysly v každém druhém článku :-)
Reagovat
petrulinka
Tak to panu redaktorovi prozradíme, ne? Chvilka napětí.... a hlavní město Turecka je ...... ANKARA !!!!!
Reagovat
skott
Nemít na Turnaji mistryň Naďu s Kiri, by bylo velké ochuzení. Se vší úctou ke Kops-Jones/Spears a jejich povedené sezoně, tak přeci jen Kirilenko/Petrova ukázaly letos mnohem víc. Především dokázaly jako jediné konkurovat Venus a Sereně, což je krom bronzu z Londýna cennější, než sbírat body na menších turnajích.
Nehledě na to, že Kops-Jones/Spears také těžily z toho, že sezona byla ovlivněna Olympiadou a tudíž několik špičkových párů z dřívějška se minimálně dočasně rozešlo (Shvedova/King, Hantuchová/Radwanska, Penetta/Dulko..)
Reagovat
tommr
z hlediska šancí našeho dua H+H by asi bylo lepší kdyby postoupily Kops-Jones/Spears, ale máš pravdu v tom, že Kirilenko/Petrova si to asi zasloužily víc a hlavně výrazně pozvednou sportovní úroven TM ... :)
Co se týče rozpadu některejch dvojic kvůli OH tak tam je to dost sporný. Některý páry by se rozpadly i tak (Hantuchová/Radwanska), jiný by z boje na špici stejně odpadly z výkonnostních důvodů (Dulko/Pennetta) a našly by se i nově utvořený páry, který jsou ted silnější než s dřívějšími partnerkami (Makarova/Vesnina) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, já jsem hlavně rád, že tě tady po dlouhé době zase vidím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přidávám se :-)
Reagovat
skott
díky, opravdu si toho cením a taky vás rád vidím;-)
Mimochodem monty, jdeš na Marušku příští pondělí?
Reagovat
skott
Není to jen o jmenovaných párech, to byly jen které mě z hlavy v noci napadly. Příští sezona bude opět "normální" a dá mnohem reálnější představu o síle jednotlivých dvojic.
Ovšem pochybuju, že by se Radwanska s Hantuchovou rozešly nebýt OH. Stejně tak Dulko/Pennetta by spolu nahrály pravděpodobně víc, ikdyž o Turnaj mistryň by přišly kvůli zraněním..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, jdu. :)
Reagovat
freeteepek
Turnaj Mistryň začíná už 23. října! Správně, je to v Turecku. 23. listopadu budou všechny zmiňované tenisky pravděpodobně už dávno někde jinde na zasloužené dovolené. http://www.wtachampionships.com
Reagovat
LubosZabloudil
Díky, už jsem nějak myšlenkami v listopadu :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist