Rusky třeste se! Sedmnáctiletá Oudinová kolí jednu za druhou

5. 9. 2009, 23:08
Aktuality 20
US OPEN ŽENY - Ani Serena, ani Venus. Ale teprve sedmnáctiletá Melanie Oudinová je na letošním US Open senzačním postrachem ruských favoritek. Vyřadila čtvrtou nasazenou Dementěvovou a dnes po obrovském boji i Marii Šarapovovou! A v osmifinále ji čeká Petrovová.
Melanie Oudinová

Melanie Oudinová je v současnosti po sestrách Williamsových třetí nejlepší Američankou a je tak velkou nadějí do budoucích let. A už nyní se na US Open stává miláčkem domácího publika. S obrovským nasazením a bojovností totiž kolí ruské favoritky. Vítězství nad Pavljučenkovovou tenisový kolotoč nemohl překvapit, jenže sedmnáctiletý talent ve druhém kole vyřadil jednu z favoritek Jelenu Dementěvovou.

A sebevědomím nabytá Oudinová neměla dost. Dnes si totiž vyšlápla i na bývalou světovou jedničku Marii Šarapovovou. První set sice po dlouhé přetahované přes shody prohrála 3-6, ale ve druhém od úvodu dominovala. Dostala se do vedení 5-1, a i když nechala Rusku snížit, vynutila si rozhodující dějství.

V něm se obě tenistky trápily na podání. Oudinová využívala slabého servisu ruské tenistky, ale sama brejk nedokázala potvrdit. Šarapovová se pokusila své trápení zlomit pauzou na ošetření lokte, ale bylo jí to pramálo platné. Američanka si v dvanáctém gamu dokázala po dlouhé době udržet servis a po tříhodinovém maratonu mohla společně s fanoušky slavit postup do osmifinále.

"Jsem tak šťastná," těřko hledala slova dojatá Oudinová. "Bojovala jsem jak to jenom šlo, a hlavně jsem si věřila."

Trojnásobná grandslamová vítězka Šarapovová se na kurty vrátila v květnu, poté, co pauzírovala 10 měsíců po operaci ramene. Dosud nedokázala najít správný rytmus na servisu a dnešní zápas toho byl důkazem. Udělala málo vídaných 21 dvojchyb a hned osmkrát si své podání neudržela. Navíc se dopustila 65 nevynucených chyb, které však byly důsledkem útočné hry.

"Měla jsem štěstí. Ona (Šarapovová) udělala spoustu dvojchyb a já se po jejím druhém podání snažila hodně útočit," komentovala vítězka, které ve světovém žebříčku patří 70. příčka. Letos hrála ve Wimbledonu senzačně osmifinále, když postoupila z kvalifikace a vyřadila i Jankovičovou.

Teď v New Yorku na domácích kurtech postoupila již přes tři Rusky a další má před sebou. O překonání svého grandslamového maxima bude usilovat proti Nadě Petrovové, jež si poradila s Číňankou Jie Zheng.

A pokud se Oudinové bude dařit i nadále, může hrát s Ruskami až do konce turnaje: ve čtvrfinále s Kuzněcovovou, pak teoreticky Safinovou a nakonec Zvonarevovou... Jenže ve hře jsou i další Američanky: sestry Williamsovy.

- US OPEN ŽENY (USA - New York, tv. povrch) -
sobotní výsledky (05. 09. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Petrovová (13-Rus.) - Čeng Ťie (21-Čína) 6-4 6-1
Oudinová (USA) - Šarapovová (29-Rus.) 3-6 6-4 7-5
Dulková (Arg.) - Švedovová (Kaz.) 6-3 6-4

Čtyřhra - 2. kolo:
Stosurová/Stubbsová (3-Austr.) - Hlaváčková/Hradecká (ČR) 6-3 7-5

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Stubbsová/Lindstedt (7-Austr./Švéd.) - Benešová/Dlouhý (ČR) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to psal několikrát, podle našich jazykovědců se k čínským ženským jménům nepřidává ová jen tehdy, když se použije jejich obrácený zápis, tedy Zheng Jie.

Ve vámi použité podobě musí být "...jež si poradila s Číňankou Jie Zhengovou."
Reagovat
smazaný uživatel
krawka... stejne nic w ziwote nedokaze!!! tenis ktery se dnes hraje je ostuda... hrozne dobre keci jak se rika ze teprwe 18leta danka Caroline wyhrala turnaj apd... keci... uz me to sere w jejich letech byly Williamsovi, Sharapova, Hingisova a dalsi takowy hracky na wyslunni a wyhrawaly grandslamy... a ted delaji jako kdyby to bylo neco fascinujiciho... je to k smichu... xD
Reagovat
smazaný uživatel
O cem to doprdele "mluwwwwis"..
Reagovat
smazaný uživatel
o tom ze delaji jaky sou to hwezdy kdyz w 17 nebo 18 letech se dostanou do OF grandslamu a delaji z toho takowou wedu... zatimco w jejich letech wyhrawaly wise jmenowane hracky grnadslamy a nektere byli dokonce uz swetowymi jednickami!!
Reagovat
smazaný uživatel
Soucasti toho tveho uchylneho pisma je i to, ze umyslne pises zakladni pravopisny chyby?
Reagovat
smazaný uživatel
do meho pisma ti muze bejt jedno... me se to libi a je mi jedno jestli nekomu ne... a tady to je diskuze o tenise a ne zadej diktat...
Reagovat
smazaný uživatel
To vim, soucasti diktatu je totiz prave to diktovani..
Reagovat
smazaný uživatel
Toho prchlíka si radši nevšímej. On je chudák úplně vyšinutej z toho, že mu vypadla jeho uřvaná modla.
Vsadím se, že právě Oudin toho dokáže hodně. V Top 10 bude, je jenom otázka, kdy se tak stane. Za dva za tři roky?
Reagovat
smazaný uživatel
primitivní soud,který k nám dolétl odkudsi z waršawy...kolik jsi měl na šarapku vsazeno,že se nám tady musíš takto vyplakávat?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, on fandí. Fanoušci a sázkaři jsou úplně jiná sorta lidí. Když hloupě prohraje můj oblíbenec, taky mi to hodně vadí a o peníze přitom nepřicházím.
Reagovat
smazaný uživatel
Z myho pohledu jde hlavne o to, ze kazdej tenista, kterej se dostane do top 100, tak neco dokazal. Je uplne jedno, jestli tahle hracka jednou bude n.1, jestli vyhraje grand slam, ale uz ted dokazala dost, daleko vic, nez by podle me mohlo dokazat tak 95% lidi, kteri by se zkusili tenisem zivit. V tech individualnich sportech je proste vetsinou takovy az moc primitivni pohled na to posuzovani jednotlivych hracu, strasne se protezuje nejlepsi 5,10,20 a uplne se zapomina na to, ze vlastne cela ta spicka dokazala hrozne moc uz jen tim, ze v te spicce je. A jestli vyhraje grand slam nebo ne, koho to zajima. Byt v cemkoliv na svete v nejlepsi 50 z 6 miliard lidi, to proste uspech je. Kazdopdne u tohodle jedince staci videt jeho vyjadrovani a styl pisma, clovek si obrazek udela:)))
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak brozi ze pokud bude hrat jako s dementevovou tak oudin muze dojit do finale
Reagovat
smazaný uživatel
To byl horor. Ani jedna na konci nebyla schopna udržet podání.
Pokud to půjde dál podle předpokladů, tak Oudin může vyřadit 5 rusaček v řadě!
Pavljučenko, Dementka, Marfuša, Petrova a Kuzna. Možná i 6, ale na to by Dinára musela ještě hodně zabojovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapice byla w zapase lepsi jen kdyby nebylo tolik dwojchyb ale ona potrenuje a rok 2010 bude jeji!!! zacne wyhrou w australii....
Reagovat
smazaný uživatel
Na Petrovu jednoznačne má :), neviem či to mám brať ako len chvilkovu slávu, alebo sa vážne rodí obrovský talent svetovému ženskému tenisu, ktorý to vážne potrebuje.. Go Melanie :)
Reagovat
skott
ZASRA*Y TRPASLIK!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
hraje opravdu skvěle a přeju jí to ale sharapka trapka jí darovala 5 gamů jen v dvojchybách kterých udělala asi 21 - nevídané:o)))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
PARÁÁÁÁDA!!! ŽE BY ČERNÝ KŮŇ ŽENSKÉ DVOUHRY? ŠARAPCE NEPOMOHLO ANI TAKTICKÉ ZDRŽOVÁNÍ. MELANIE SKVĚLE!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to neeeeee.......
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist