Russell v LA vyřadil jedničku Paireho, Malissovi funguje nový servis

27. 7. 2012, 09:39
Aktuality 3
ATP LOS ANGELES - Michael Russell si na druhém turnaji v řadě zahraje ve čtvrtfinále. Jeden z nejstarších hráčů na okruhu ATP na domácím turnaji v Los Angeles vyřadil nejvýše nasazeného Francouze Paireho a bude usilovat o své druhé semifinále, potažmo možná i premiérové finále.
Michael Russell

Benoit Paire měl při slabé účasti na turnaji v Los Angeles poprvé možnost startovat na okruhu ATP jako nasazená jednička, svého výhodného postavení ale nevyužil. Francouzský tenista skončil hned po úvodním zápase, když podlehl 5-7 4-6 čtyřiatřicetiletému Američanu Michaelu Russellovi.

Zkušený domácí tenista po utkání řekl, že stál před fyzickou i psychickou bitvou, neboť Paire je nepředvídatelný. "Byl to velmi těžké, nikdy nevíte, co od něj čekat. Udržuje si vás ve vlastním rytmu. Musel jsem si sáhnout hodně hluboko, abych se přes něj dostal. Někdy to vypadá, že se vůbec nesnaží. Ale jsem na sebe pyšný, že jsem dokázal vyhrát. Lepší start jsem si nemohl přát, turnaje na rychlých površích miluju," komentoval třetí nejstarší hráč v Top 100, jenž po Atlantě, kde padl s pozdějším šampionem Roddickem, postoupil do druhého čtvrtfinále v řadě.

O vyrovnání svého maxima na okruhu ATP, kterým je jediné semifinále z letošního Houstonu, se utká s Marinkem Matosevicem. Šestý nasazený Australan v zápase 2. kola zdolal za hodinu a 35 minut Němce Tobiase Kamkeho 6-3 1-6 6-0.

Podruhé během měsíce vyhrál Nicolás Mahut nad Paulem Lorenzim. Ale stejně jako ve Wimbledonu, kde postoupil až po pětisetové bitvě, to třicetiletý Francouze neměl jednoduché ani v Los Angeles. Vzdorujícího Itala zdolal až po téměř dvou hodinách 7-5 7-6, když odvrátil všechny tři brejkboly. 

"Věděl jsem, že by to mohl být náročný zápas, už jsem ho letos porazil v 1. kole Wimbledonu. Brejk v prvním setu byl dnes klíčový. Pak jsem si více věřil a teď jsem šťastný, že jsem postoupil," řekl Mahut, který v druhé sadě odvrátil dva setboly. Ve čtvrtfinále se utká s Litevcem Ricardasem Berankisem.

Šampiona z let 2009 a 2010 Sama Querreyho se na cestě do semifinále pokusí zastavit Xavier Malisse. Belgičan si ve druhém kole poradil po setech 6-4 6-3 s Australanem Mathewem Ebdenem, a to především díky skvělým číslům na prvním servisu.

"Pracujeme na změně mého servisu. Už jsem to zkoušel ve čtyřhře. Nohu otáčím více do kurtu, abych do míčku dostal více energie," přiznal Malisse. "Zdá se že to funguje, že mám novou zbraň. V tenise se vždy můžete naučit novým věcem, musíte být otevření změnám. To je jediná cesta, jak se můžete zlepšovat," dodal dvaatřicetiletý Belgičan. Páteční souboj s Querreym tak může být bitvou dvou skvělých servisů.

- ATP 250 LOS ANGELES -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 557.550 dolarů)
čtvrteční výsledky (26. 07. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Russell (USA) - Paire (1-Fr.) 7-5 6-4
Mahut (4-Fr.) - Lorenzi (It.) 7-5 7-6(7)
Malisse (5-Belg.) - Ebden (Austr.) 6-4 6-3
Matosevic (6-Austr.) - Kamke (Něm.) 6-3 1-6 6-0
Berankis (Lit.) - Andrejev (Rus.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
myslím si že Querrey vypadne s mallisem a russel by mohl překvapit a celé to vyhrát protože má výbornou formu
Reagovat
smazaný uživatel
nemá na to fyzičku,leda chalnger by mohl vyhrát víc nic Sam se vrací zpět mezi elitu a v LA už dvakrát vyhrál,tudíž ví jaký je to tady vyhrát,Malisse bude nejtěžší soupeř,když přes něj přejde už ho nezastaví nikdo
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj vyhraje Querrey ve finále bude s Mahutem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist