Rybáriková je ve čtvrtfinále, čeká ji Dementěvová

25. 2. 2010, 14:14
Aktuality 0
Bez ztráty setu zatím prochází Slovenka Magdaléna Rybáriková turnajem v Kuala Lumpur. Po Tamarine Tanasugarnové vyřadila další Thajku Noppawan Lertcheewakarnovou, kterou porazila 6-4 7-5. O semifinále si zahraje s nasazenou jedničkou Jelenou Dementěvovou.
Magdalena Rybáriková

Sedmá nasazená Magdaléna Rybáriková potvrzovala proti vítězce loňské juniorky ve Wimbledonu Noppawan Lertcheewakarnové v úvodním setu roli favoritky, když jako první sebrala své soupeřce podání a druhým brejkem dotáhla sadu do vítězného konce. Slabší moment si vybrala jen v úvodu druhého setu, kdy se mladá Thajka dostala do vedení 4-2. Rybáriková ale dokázala rychle srovnat, při svém podání odvrátila dva brejkboly a ve dvanácté hře rozhodla o své výhře 6-4 7-5.

V souboji o semifinále nečeká slovenskou tenistku nikdo jiný než nasazený jednička Jelena Dementěvová, která v Kuala Lumpur své soupeřky zatím poráží bez sebemenších problémů.

Rybáriková se do čtvrtfinále turnaje WTA dostala letos vůbec poprvé. To samé se podařilo také Jihoafričance Chanelle Scheepersová, která je ale mezi nejlepší osmičkou probojovala vůbec poprvé v kariéře.

Šestadvacetiletá Scheepersová musela na své cestě do čtvrtfinále zdolat přemožitelku Číňanky Na Li Tatianu Malekovou. Německá hráčka sice vyhrála první set, ale od té doby se na příjmu dařilo její soupeřce, která Malekové v dalších dvou sadách sebrala podání celkem pětkrát. Náročnou bitvu, v níž obě hráčky za vysoké vlhkosti a teploty ke konci ztrácely sílu, vyhrála Scheepersová po téměř dvou a půl hodinách 6-4 2-6 6-3.

Největším překvapením dohrávek druhého kola bylo vyřazení další čínské zástupkyně v Malajsii Jie Zheng. Třetí nasazená hráčka tahala celý zápas s Kai-Chen Chang za kratší konec provazu. Po prohraném prvním setu a rychlém brejku ve druhém se ještě dokázala vzpamatovat a dostat se zpátky do zápasu, na další brejk její soupeřky už ale zareagovat nedokázala a za pouhých 74 minut prohrála 2-6 3-6.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Chang Kai-chen (Tchaj-wan) - Čeng Ťie (3-Čína) 6:2, 6:3, Bammerová (6-Rak.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:3, 6:0, Rybáriková (7-SR) - Lertcheewakarnová (Thaj.) 6:4, 7:5, Scheepersová (JAR) - Maleková (Něm.) 6:4, 2:6, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist