Rybáriková nevyužila setboly a titul v Memphisu neobhájí

20. 2. 2012, 13:47
Aktuality 0
WTA MEMPHIS - Magdaléna Rybáriková končí popáté v řadě v 1. kole. Slovenská tenistka se z krize nedostala ani v Memphisu, kde loni triumfovala. Proti Hamptonové nevyužila celkem čtyři setboly a Američanka ji nakonec vyprovodila kanárem.
Magdaléna Rybáriková

Před rokem Magdaléna Rybáriková v Memphisu získala svůj druhý titul na okruhu WTA, od finále v čínském Guangzhou loni na podzim se jí ale nedaří a černou sérii nezlomila ani v Tennessee. Před 14 dny na podniku ITF v Midalndu sice prohrála až finálovou bitvu s Běloruskou Govorcovovou, na turnaji WTA ale vypadla už popáté v řadě v 1. kole.

Třiadvacetiletá Slovenka do soutěže v Memphisu vstoupila coby obhájkyně titulu a nasazená osmička proti dvaadvacetileté domácí naději Jamie Hamptonové. Rybáriková v prvním setu potvrzovala roli favoritky, jenže za stavu 5-4 a 40-15 nevyužila dva setboly při své podání a v tie-breaku pak neuspěla při dalších dvou šancích za stavu 6-4. Američanka sadu nakonec vyhrála a ve druhém setu slovenské tenistce dokonce za pouhých 18 minut nadělila kanára.

Rybáriková o body za loňský titul přišla už v dnešním vydání žebříčku, ve kterém klesla ze 65. na 91. místo.

Pro Hamptonovou byla výhra 7-6 6-0 teprve třetí v hlavních soutěžích turnajů WTA a vůbec premiérová proti nasazené soupeřce. Aktuálně 104. hráčka světa se na druhém turnaji v řadě postarala o vyřazení obhájkyně titulu, neboť před 14 dny v Midlandu zdolala Lucie Hradeckou.

Právě Hradecká v Memphisu startuje i letos a z pozice nasazené trojky bude obhajovat loňské semifinále. V 1. kole se utká s Gruzínkou Tatišviliovou, proti které se postaví v pondělí od zhruba 19:00 hodin. Druhá česká zástupkyně Andrea Hlaváčková do turnaje vstoupí až v úterý duelem proti Francouzce Parmentierové.

Na pátém turnaji v řadě mohla v 1. kole vypadnout i nasazená sedmička Johanna Larssonová. Třiadvacetiletá Švédka však v duelu s Francouzkou Irenou Pavlovicovou smazala ve třetí sadě čtyřmi vyhranými gamy v řadě manko 3-5 a postoupila do 2. kola.

Na triumf z Midlandu navázala Olga Govorcovová. 78. hráčka světa z Běloruska si ve dvou setech poradila s Ruskou Vesnou Doloncovou a s vítězkou souboje Baltachaová - Krajiceková si zahraje o první čtvrtfinále po téměř roce.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
nedělní výsledky (19. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Larssonová (7-Švéd.) - Pavlovicová (Fr.) 4-6 6-4 7-5
Hamptonová (USA) - Rybáriková (8-SR) 7-6(7) 6-0
Briantiová (It.) - Lučičová (Chorv.) 7-6(5) 5-7 6-1
Govorcovová (Běl.) - Doloncová (Rus.) 6-1 7-5
Rodinová (Rus.) - Falconiová (USA) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist