Rybáriková v Baku prolétla do čtvrfinále

25. 7. 2012, 20:28
Aktuality 0
Dva zápasy, dvě výhry, pouhé tři prohrané gamy. Taková je po dnešku bilance Magdalény Rybárikové na turnaji v Baku, kde slovenská tenistka prošla už do čtvrtfinále po výhře 6-1 6-0 nad Thajkou Tanasugarnovou.
Magdaléna Rybáriková

Magdaléna Rybáriková do ázerbajdžánské metropole přicestovala s šesti porážkami na okruhu WTA v řadě, v Baku ale viditelně ožila. Nejprve v prvním kole smetla jedinou zbývající Češku v pavouku Evu Birnerovou dvakrát 6-1 a dnes nechala svou další soupeřku Tamarine Tanasugarnovou uhrát ještě o game méně. Od stavu 2-1 vyhrála slovenská tenistka deset her za sebou a za pouhých 48 minut postoupila do čtvrtfinále, v němž se utká s Američankou Julií Cohenovou.

Výrazně víc se dnes na postup musela nadřít nejvýše nasazená zbývající hráčka v pavouku Alexandra Panovová. Turnajová dvojka nastoupila proti dvacetileté Polce Sandře Zaniewské, která už letos uspěla na třech turnajích ITF. A favoritku hodně potrápila: v celém prvním setu neztratila podání a v další sadě šla znovu jako první do vedení. Panovová ale v klíčových momentech prokázala pevné nervy, nejprve srovnala, v tie-breaku se nenechala rozhodit třemi neproměněnými setboly a vynutila si rozhodující set. Hned v jeho úvodu sebrala soupeřce podání a zápas už dotáhla do vítězného konce.

Výsledky - Baku (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Panovová (2-Rus.) - Zaniewská (Pol.) 4:6, 7:6 (8:6), 6:3, Minellaová (3-Luc.) - Domachowská (Pol.) 6:4, 7:5, Jovanovská (5-Srb.) - Solovijevová (Rus.) 6:2, 6:3, Bratčikovová (6-Rus.) - Cabezaová (Šp.) 6:0 skreč, Pučkovová (Rus.) - Briantiová (It.) 3:6, 7:6 (7:2), 6:1, Kruničová (Srb.) - Pousová (Šp.) 7:6 (7:5), 6:3, Cohenová (USA) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:1, 6:4, Rybáriková (SR) - Tanasugarnová (Thaj.) 6:1, 6:0.

Čtyřhra - 1. kolo:
Birnerová/Briantiová (3-ČR/It.) - Bengsonová/Zaniewská (Austr./Pol.) 6:2, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist